0
astrologija horoskop

13.04- 17. 04. Sjajane šanse i veće promjene!

13.04- 17. 04. Veliki zemljani trigon, a 15.04. i veliki vatreni trigon- donosi sjajane šanse i veće promjene!

Merkur u Biku ovih dana praviće trigon sa Jupiterom u retrogradnim u Djevici i Plutonom u Jarcu, što će svima, a naročito zemljanim znacima, Biku, Djevicama i Jarčevima, omogućiti da nek svoje ideje, planove, otpočnu da ostvaruju.

Naravno, da će ovaj zemljani trigon osjetiti i mnogi drugi znaci, osobe koje imaju podznak u Blizancima, Djevici, Škorpiji.

Kontakti i dogovori mogu biti značajni, kako u poslovni i finansijski poduhvatima i transikcijama koje mijenjaju stvarnost. Ovaj rijedak tranzit omogućava promjene vezane i za posao i zdravlje, a može donijeti i velike promjene u odnosima sa drugima, zavisno koje kuće u natalu su obuhvaćene ovim velikim trigonom.

Prodaja ili kupovina nečeg što može donijeti i značajnu količinu novca je za neke također, moguća.

Mentalna energija je velika i može da se stvaralački koristi, posebno 13. 04. dana kada je i povoljan lunarni dan, kada je velika energija prisutna.

Riječi koje su danas izgovorene imaju mnogostruko pojačano djelovanje, te je važno šta i kako govorite i o čemu razmišljate. Afirmacije, poruke koje sadrže vaše misli lakše se ostvaruju.

Izbjegavajte da nepromišljeno nešto izjavite, jer danas i na izgled besmislene izjave imaju veće djelovanje. Ono što se danas misli i govori može se ostvariti! Riječi se pretvaraju u djela, 7. lunarnog dana, a pozicija Mekrura u zemljanom znaku, u trigonu sa Jupiterom u Djevici i Plutonom u Jarcu, djeluje da se to u mnogoj većoj mjeri ostvaruje nego uobičajeno.

Danas je dobar dan za konstruktivna i stvaralačka djela.
14.04. je povoljan za velike preokrete ili preobražaje, najprije unutarnje. Prvi je dan Prve četvrti Mjeseca, koja započinje u ranim jutarnjim satima u 5h. kada su Sunce u Ovnu i Mjesec u Raku u kvadratu i povećan je napetost, ili naboj, oscilacija raspoloženja u ranim jutarnjim satima.

Treba pažljivo koristiti energiju i raditi na opuštanju, meditirati kada započnete dan, posebno ako je to u ranim jutarnjim satima. Strara misaoni procesi se zamenjuju novim, ili usavršavaju. Potrebno je biti otvoren za promjene, preobražaje, jer samo tako promjene mogu da se dorbo odraze na nas.

Mjesec oko 16h. prelazi u znak Lava. Ovo je dan kada je dobro biti u kontaktu sa elementom vatre, (svijeća, upaljena vatra) biti gledati u svijetlost, ili grijati se pored vatre, ili na suncu.

 

15.04. Imamo pored zemljanog velikog trigona i vatreni trigon. Venera u Ovnu je u trigonu u prije podnevnim satima sa Mjesecom u Lavu i Marsom u Strijelcu. Ovog dana treba uraditi nešto što ste odavno trebali uradite, da bi ste se oslobodili tereta prošlosti i da bi prestalo ponavljanje jednog te istog neriješenog problema ili konflikta.

Treba biti aktivan. Povoljan je za razne vrste stvaralačkog djelovanja, ali i za samoobrazovanje. Dobro ga je provesti što je više moguće u usamljenosti i koncentrisan ti se na rješavanje nerješenih problema.

Mentalna energija ne je jaka i zbog zemljanog trigona i omogućava rješavanje probema i prekidanjem sa prošlošću, oslobađanjem iz podsvijesti svega onoga što je nakupljeno, a što može donijeti ozdravljenja.

Dva velika trigona u jednom danu, donose sjajne prilike, a na vama je da ih iskoristite na najbolji mogući za vas način.

Svetlana Milenković-Filipović

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI