0
3 brze tehnike za podizanje vibracija kad ste ljuti

3 brze tehnike za podizanje vibracija kad ste ljuti

3 brze tehnike za podizanje vibracija kad ste ljuti

Svi mi imamo one trenutke u životu koji nas potpuno izluđuju: Zaglaviti u saobraćajnoj gužvi, na poslu vam prave zamke ili djeca vrište i ne možete da ih smirite, sve to ima mogućnost da ugrozi vaše dobre vibre i da vas pošalje u emocionalni kovitlac.

feature_image_template26-620x400

Nažalost, kada ste ljuti, tada je mnogo lakše da bijes dobije maha, a to se dešava upravo zbog Zakona Privlačnosti.

Zakon Privlačnosti vam donosi više od onoga što mislite i osjećate, pa ako ste ljuti na poslu to može dovesti kao posljedicu da npr. udarite prstom o nogu od stola, ili nakon vožnje u gustom saobraćaju na putu kući, a kasnije kada stignete kući, ulijećete u svađu sa svojim voljenima. Slično privlači slično, pa iako je važno da osjećate ono što osjećate, također je važno pronaći način da se vratimo na ‘dobro mjesto’, tako da se ljuti trenutak ne pretvori u ljuti dan.

U nastavku vam nudimo tri brze tehnike koje možete da koristite u momento ljutnje kako biste razagnali napetost i vratili se u mirnu, opuštenu i sretnu vibraciju:

  1. Tehnika slike: Čuvajte sliku u blizini (u novčaniku, torbi ili čak u mobitelu) nekoga ili nečega što vas čini vrlo, vrlo sretnim. Mogla bi to biti slika bebe, vaše djevojke/momka, ili čak i vašeg novog auta. Bilo šta što budi u vama jaka i pozitivna osjećanja. Kada ste ljutiti ili nasekirani a treba da se ‘ohladite’, tada uzmite tu vašu sliku i gledajte u nju i razmišljajte o njoj par minuta. Dobre vibracije koje dobijate posmatranjem slike će vam pomoći da prevaziđete negativna osjećanja koja ste dobili u nekoj datoj situaciji.
  2. Tehnika disanja do pet: Kada god da se dogode stvari koje nas uzrujavaju i ljute, vježbajte disanje brojeći do pet. Odmah nakon što ste se uznemirili, udišite duboko i sporo pet sekundi, zadržite dah pet sekundi, i ispuštajte zrak u trajanju od pet sekundi. Ovakvo disanje aktivira vaš parasimpatički nervni sistema koji je odgovoran za usporavanje otkucaja srca i za smirivanje. Redovno vježbajte ovu tehniku i vidjećete kako će s vremenom postati automatska reakcija kada se nađete u situaciji koja vas može naljutiti ili uznemiriti.
  3. Tehnika smiješnog videa: Kada ste uznemireni, ako ste u mogućnosti, upalite i gledajte neka smiješna videa na YouTube stranici. Slobodno ih odgledajte i nekoliko. Smijeh je odličan način da se riješite napetosti i da podignete svoju vibraciju.

Da ponovimo, veoma jednostavno se može desiti da se jedan ljutiti momenat pretvori u ljutiti dan. Ljutnja, kao i svaka druga emocija, radi u skladu sa Zakonom Privlačnosti. Šta god da mislite ili osjećate, primit ćete više toga sličnog od Univerzuma.

Ljutnja ima svoju svrhu, i važno je dozvoliti sebi da budemo ljuti onda kada treba da budemo. Međutim, kada vam ljutnja ne služi ničemu, isprobajte jednu od ovih navedenih tehnika kako biste podigli svoju vibraciju. Osjećat ćete se bolje i popravit ćete sebi dan brzo i jednostavno.

Autor: Andrea Schulman / prijevod trecadimenzija.com

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI