0
5 Feng Shui koraka za izlazak iz krize u trideset dana

5 Feng Shui koraka za izlazak iz krize u trideset dana

5 Feng Shui koraka za izlazak iz krize u trideset dana

Riječ kriza na kineskom ima dva značenja: opasnost i prilika. Krize također služe i za stvaranje novca, uspjeha i prosperiteta. Kada je za većinu ljudi loš momenat, za druge to može da bude momenat gdje će prosperirati ekonomski. Feng shui ti može pomoći da prevaziđeš ovakvu krizu brže. Stanje krize dovodi do isplivavanja na površinu mnogih loših navika koje su se kreirale i koje su kulminirale do krize. Sada je vrijeme da odlučite da možete da promjenite svoj način ponašanja i razmišljanja i Feng shui će vam pomoći u ovoj promjeni.

 

Ako se okružimo bogatstvom, osjećamo se bogatijim, ako se okružimo siromaštvom, osjećamo se siromašniji. Prema Feng shuiu sve što nas okružuje utiče na naš život, sve je „živo“ , te je zato dobar način za početak da očistimo svoj život, tako što ćemo početi sa našim najbližim okruženjem: našim domom.

U posljednje vrijeme samo slušamo o krizama, o ekonomskim problemima, dugovima… ali to nam jedino po feng shuiu stvara veći osjećaj siromaštva, ne pomaže nam da izađemo iz blokada.

Mi vam nudimo nešto drugačije, dat ćemo vam pet koraka kako biste prevazišli ekonomsku krizu uz pomoć Feng shui-a, dajte sebi trideset dana kako biste ostvarili ovih pet koraka.

Prvi korak – čistite, raspremite i bacite

Ne dozvolite da se akumuliraju prljavština i beskorisne stvari u tvome domu, nagomilane stvari u ormarima i na policama ne daju prostora u vašem životu da uđu nove stvari.

Iako se čini paradoksalno da se akumuliraju beskorisne stvari, imati pune ormare sprječava dolazak prosperiteta u vaš život i ako tu još ima i nereda, tada se stvar još više komplicira, pa i ako ima neka vrijedna stvar u tome haosu, ona se gubi.

Zato prvi korak je da bi se izašlo iz ekonomske krize jeste da se očisti kuća kako bi se ostavilo prostora za prosperitet u vašem životu.

Drugi korak – okružite se svjetlošću i bojama

Mnogo puta provodimo vrijeme u našim domovima samo noću. Ali jednom domu je potrebno da ima život, da se osjeti čuvano. Ako nije moguće da budete u kući cijelo vrijeme, možete postaviti neku svjetlost koja će se uključivati u određenom vremenskom periodu u ćoškovima u tvojoj kući. To će da održi viši nivo energije kako biste se osjećali bolje kada dođete u svoju kuću. Žive boje također nam pomažu da nivo energije poraste u našim domovima.

Postavite na krevet onaj prekrivač u bojama koji vam se sviđa, stavite crvene i narandžaste peškire u WC, čak i kuhinjske krpe i sve je to prilika da obojite vaš svakodnevni život.

Boja je energija u pokretu koja vaš dom čini veselijim. Odaberite slike, umjetnost i stvari koje vas inspirišu! Nemojte čuvati stvari koje vam se ne sviđaju, pošto sve to utiče na vaše dobrostanje. Ono što vidite, jeste ono čime zračite, zato okružite se bogatstvom i stvarima koje za vas znače prosperitet, nađite lične simbole prosperiteta, budite kreativni sa svojim okruženjem!

Treći korak – kupatila su mjesta gdje se izgubi najviše energije

U nastavku vam nudimo par Feng shui lijekova kako bi kupatila u našim prebivalištima prestale da budu mjesto gubitka energije i novca: postavite piramide u bojama kako bi porasla energija i ukrasite kupatilo sa slikama cvijeća i ostalih biljaka.

Uvijek držite poklopljenima odvode i spušten poklopac na WC školjci. Postavite neki komad namještaja od drveta koji će da apsorbira višak vlage u kupatilu. Ako možete postaviti prirodne biljke, još bolje, jer to će da je oplemeni i da joj život.

Četvrti korak – pospješite prosperitet tako što ćete se okružiti bogatstvom

Izbjegavajte da govorite o krizi tokom barem ovoga mjeseca. Ako na televiziji govore o krizi, promijenite program (kanal). Ako se vaše komšije žale, promijenite temu. Ne govorimo vam da se udaljite od svijeta, nego samo da izbjegavate ove negativne teme barem jedan mjesec. Umjesto toga, čitajte knjige o prosperitetu, okružite se zlatnim kovanicama (makar bila to i čokoladica). Pomislit ćete da ovo nije Feng shui, ali vjerujte jeste jer čistite svoje misli u isto vrijeme dok čistite i vaš dom. Iskoristite vrijeme da razmišljate o onome što želite umjesto što razmišljate o onome čega se plašite, što vam se ne svidja ili što ne želite. Tokom jednoga mjeseca svjesno promijenite način razmišljanja i ako se uhvatite da se vraćate na stare negativne navike, svjesno ih promijenite.

Možete pomoći sebi tako što ćete pisati ono što želite da ostavite i tako ćete dozvoliti da ode od vas sve ono što vam se ne sviđa, od vašeg načina razmišljanja, i poslije ćete baciti te papire skupa sa ostalim stvarima koje ne trebate više u svome domu. Također možete pokloniti neke stvari koje za vas više nisu korisne, ali su možda korisne za druge ljude. Dobročinstvo prema drugima privlači bogatstvo u vaš život.

Peti korak – i za kraj..

Nakon što ste očistili svoj dom, bacili nepotrebne stvari, dali više svjetla i boje svom domu, nakon što ste izbjegavali da vaša energija odlazi od vas i nakon što ste promijenili svoj način razmišljanja… u svijetlu rezultata koje ćete dobiti nakon jednoga mjeseca, tada odlučite da li želite da se vratite na život kakav ste imali prije. Vidjet ćete da ako se budete pridržavali ovih savjeta u trideset dana Feng shui će vam otvoriti jedan novi način razmišljanja o ekonomskoj krizi i o drugim problemima.

Vi odlučujete da li želite da ova trenutna „kriza“ bude prilika u vašem životu za nove promjene. Svi imamo moć da odlučimo kakve rezultate od života želimo, dozvolite u svoj život priliku za promjenu gledanja na život i promijenite vaš način razmišljanja i djelovanja uz pomoć Feng shui-a i tako nakon nekog vremena moći ćete pogledati unazad i reći koliko se vaš život promijenio i postao dosta prosperitetniji i bogatiji.

Radio Treća Dimenzija

Image by _Alicja_ from Pixabay

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI