0

Oživite svoje tijelo nakon praznika

Oživite svoje tijelo nakon praznika

treca dimenzija-vocna_salata

Praznici su vrijeme trpanja organizma hranom bogatom kalorijama, desertima koji debljaju i većom količinom alkohola.

Do kraja praznika ste umorni, još se prežderavate ostacima hrane i vaše iscrpljeno tijelo traži svaku dodatnu kaloriju koju može naći.

Ove godine recite ne post-prazničnom umoru, stresu i debljanju. Umjesto toga, primijenite ovaj mali detox program.

Hidratacija tijela

Sav alkohol, kafa i šampanjac koji ste konzumirali za vrijeme praznika su prilično dehidrirali vaše tijelo. Nakon praznika, obavezno vašem tijelu osigurajte dovoljnu količinu obične vode svaki dan, ovisno o vašoj težini. Tekućinu možete nadoknaditi i preko voća i povrća.

Recite ne ostacima hrane: ljudi često više hrane pojedu nakon, nego za vrijeme praznika. Zamrznuti ostaci su jednostavni i brzi za pripremu, ali su vrlo nezdravi, pa ih izbjegavajte.

Očistite vaš dom: nakon praznika ste vjerovatno dobili na težini, a i vaš dom je sigurno u neredu. Vjerovali ili ne, možete izgubiti stotine kalorija čišćenjem vašeg doma nakon praznika. Počistite sve sobe, obrišite prašinu, usisajte, izbacite smeće, operite podove…

Jedite više voća i povrća

Osim što vraćaju tekućinu vašem tijelu, pružaju puno više. Nakon stresnih praznika, vašem tijelu nedostaju vitamini i podložno je prehladi i drugim bolestima. Voće i povrće su puni hranjivih sastojaka i vitamina koji ce podići vaš imunitet i vratiti vam energiju.

Recite ne alkoholu: nakon praznika vjerovatno vam je ostalo i dosta alkohola. Nemojte se predati iskušenju i alkoholom se rješavati post-prazničnog stresa. Alkohol će vas još više dehidrirati, smanjiti vam imunitet, a osim toga sadrži i vrlo veliki broj kalorija. Jednostavno maknite otvoreni alkohol na stranu ili ga izlijte ako ne može duže stajati, a neotvorene flaše sačuvajte za kasnije ili poklonite prijateljima.

Držite se ovih savjeta i brzo ćete vratiti energiju, te ćete biti spremni za izazove u Novoj godini.

izvor.trecadimenzija/narodnilijekcom

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI