0

Arapska magija: KAKO PRIZVATI DŽINNA?

Arapska magija obiluje raznovrsnim ritualima kako prizvati jednog ili više džinna, baš po uzoru na priče iz Hiljadu i jedne noći. Kako doći u kontakt sa nekim od tih spiritualnih stvorenja detaljno opisuju mnogobrojni arapski grimoari. Ko uspije uspostaviti komunikaciju sa nadnaravnim svijetom, tvrdi se, doći će do svog nevidljivog sluge koji će mu ispunjavati želje.

Na bilo koji dan, prije nego li Sunce zađe, treba se povući u tišinu i samoću. Tu noć ćeš provesti u molitvi i zikru. Sljedeći dan ćeš postiti. Prije nego zapostiš, trebaš pojesti neslanu hranu od ječma, neslane masline, suho grožđe, hurme i još ponešto od voća i povrća. Izbjegavat ćeš jesti namirnice životinjskog porijekla. Za vrijeme iftara jest ćeš iste namirnice kao i onda kada si zapostio. Odmah nakon jacije namaza hiljadu puta izgovorit ćeš ovaj azimet. U ovom ritualu nema nikakvog kađenja.

Nakon što se izgovori džinsko prizivanje (azimet), doći će ti džin u obliku lijepog muškarca. Ako ne dođe, ideš na spavanje. Dok spavaš, džin će doći i probuditi se. Sa njim ćeš napraviti dogovor. Nakon toga, džin će uraditi za tebe sve ono što od njega želiš i obavještavat će te o svim stvarima koje želiš da saznaš.


Ako džinn ne dođe nakon ovog rituala, postupak treba ponavljati nekoliko puta sve dok se duh ne pojavi a budi siguran da će se pojaviti.

                     AZIMET 

Bešmašejmahin Bešmašejmahin, šamihin ala kulli berahin aksemtu alejke ejjuhel avnul muin biizzeti šemlehin šemlehin, šemalehin en te'tiyne ve takdi hadžeti bihakki ša'šain eš'ašin eš'ušin eš'ušin, barekellahu fijke ve alejke ve innehu lekasemun lev ta'lemune azim.

Raif Esmerović

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI