0

Najbolji astrološki aspekti tokom proljeća 2016 …

U 23.47 sata 23. marta na nebu je bilo pomračenje Mjeseca u Vagi (na 3,17 Vage), što je kod mnogih koji inače žive u zahtjevnijim, napetijim ili nestabilnim ličnim odnosima donijelo određena iskušenja koja su osjetili na emotivnom ili psihološkom nivou.

Veći dio aprila 2016. godine iznjedriće zdrava inventivna djelovanja. Mnogi će pokušati da ostvare nešto novo, a istovremeno dugotrajno i stabilno. Biće to dani odlični za pokretanja raznih aktivnosti koje ne samo da će u sebi nositi crtu originalnosti, nego će imati stabilne temelje na kojim bi sve moglo da zaživi na duže staze. Individualci bi mogli doći na svoje i razmahati se.

Posebno dobro će se osjećati pripadnici vatrenih znakova – Ovan, Lav, Strijelac –kojima Saturn i Mars u Strijelcu, kao i Uran u Ovnu uz niz proljetnih tranzita po Ovnu donosi otvorena vrata za mnoge želje i dostignuća. Povremene stresove zanemariće zbog energije koja će ih podizati svojom snagom.

Strijelčevi će, doduše, biti pod specifičnim uticajima jer ih Saturn već neko vrijeme navodi na zrela promišljanja koja im nisu uvijek prijatna, ali će im u završnici donijeti dugoročne plodove. S obzirom na to da će dobar dio proljeća i Mars biti u Strijelcu (sve do 28. maja), mnogi od njih mogli bi podleći ideji da idu na sve ili ništa, pa neka ipak malo porade na svojoj suzdržanosti i umjerenosti. Neka im ideja vodilja bude “Strpljen, spašen”.

 

Niz lijepih aspekata donose april, i to poslije 20-og. u mjesecu, kao i maj. Tranziti u Biku (Sunce, Venera, Merkur) hvataće trigon s Plutonom u Jarcu i Jupiterom u Djevici, pa su to mjeseci kad bi moglo doći do konkretizacije krupnijih ciljeva, kao i temeljnih obnova.

Zemljani znaci – Bik, Djevica i Jarac – biće u tom periodu najsretniji. Moći će se razmahati, s tim da Djevice ne smiju da zaborave na realnu procjenu stvari.

Posljednji dio proljeća, odnosno kraj maja i jun na dnevni red vratiće pomalo zanemarene ili zaboravljene probleme povezane s razlikama u pogledima na svijet, a na vidjelo bi mogli izaći i neki skriveni događaji koji se mogu manifestovati kao skandali. Neko bi mogao i da se osramoti zbog laži, manipulacija, podmetanja.

Istina je jaka i naziraće se njena snaga. A onda će se i razbistriti, barem onima koji znaju da čitaju između redova.

Onima koji i dalje budu pokušavali da idu kroz život žmureći, više neće biti tako lako, jer će ih događaji demantovati. Ili će morati pogledati istini u lice, ili će na neki način izgubiti na vejrodostojnosti, ali i na kvalitetu onog što čine.

Ljeto bismo mogli dočekati sa puno energije i spremnosti da svoje ideje, ideale, maštu i kreaciju na konkretan način sprovedemo u dijelo. Mjenjajući stvarnost.

raskovnik_banner tarot_dimenzija

 

izvor:ehoroskop

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI