0

Astro Analiza – šta nam donosi Mlad Mjesec i Solarna eklipsa 02. 07. 2019

Astro Analiza – šta nam donosi Mlad Mjesec i Solarna eklipsa 02. 07. 2019

astrolog: Jovana Milekic +38169 707-687 

Mjesec je u svom posljednjem prebivalištu pred mladnjak u kome će se desiti i pomračenje, na 10 stepenu Raka.  Ova eklipsa predstavlja veoma važan momenat u našim životima jer se dešava u jednom od četiri kardinalna znaka, i to baš u onom koji vlada emotivnim doživljajem svijeta! Kao što znamo, eklipse su pokazatelji presjeka i novih početaka, a ovoga puta se sve to tiče upravo segmenta emocija. Dakle, vrijeme je da se stari obrasci poruše u korist izgradnje nekih novih, uspješnijih!

Paralelno sa eklipsom, Mars i Venera, dvije planete zadužene za emocije, menjaju znak. Mars nam prelazi u Lava, u znak vatrenog tripliciteta, u kom ima povoljno dostojanstvo, a Venera u Raka. Šta nam to govori?

Konačno će na površinu isplivati iskonska ljudska potreba da muskarac bude zaštitnik, vitez, uspješan nosilac aktivnosti , koji će biti predstavljen znakom Lava a dama nosilac pasivnog principa, umilna ljepotica, spremna da od svog doma napravi savršenu oazu bliskosti. Eklipsa će nas vratiti korijenima i izmjeniti dosadašnje (iskrivljene) vizure odnosa. Sve ono što treba da ode i čemu nije mjesto u našem svijetu, sada će se čistiti iz njega a mi se osloboditi velikog tereta koji se godinama vuče!

Promjene izazvane ovom eklipsom ćemo doživljavati u narednih 6 mjeseci, posebno od Septembra mjeseca kada tranzitni SA krene direktno i iz opozicije aktivira tačku eklipse. Najviše će eklipsu osjetiti rođeni u drugim dekadama kardinalnih znakova (Ovan, Jarac, Rak, Vaga) i oni koji u ovom dijelu zodijaka imaju lične planete (MO,VE,ME,MA) a svi ćemo je osjetiti u polju horoskopa gdje nam se nalazi znak Raka. I prije nego što se svi uplaše i krenu “u zaklon”, da napomenem, nema zore bez najmračnije noći! Da bi svanulo, noć mora izgurati svoju tamo valjano!

A prije no što Mjesec predje u Raka, on ovu noć gradi egzaktnu konjunkciju sa Venerom u Blizancima, pa je idealan momenat da se pošalje poruka, uputi ljubavni poziv ili “namjesti” susret sa nekim ko nas um okupira 24/7! Vrijeme radi za nas i naše!

A gdje znake zodijaka očekuju promjene i presjek?

 

OVAN- Nov početak vezan za mjesto stanovanja. Moguće preseljenje i problem sa jednim od roditelja. Nova ljubav je također vrlo blizu, nakon što zakopate stare neuspjele priče!

 

BIK- Prilika za put, dobra sreća kroz papire i komunikacije. Moguće svađe sa mlađim bratom, sestrom…

 

BLIZANCI- Sve je usmjereno ka novcu! Novi izvori prihoda, nakon velikih kriza koje su vas zadesile.

 

RAK- Ljubav i vi, konačno oči u oči! Nov list, stari “vi” i “sve može” više ne vode nikud! Shodno tome vam nebo i daruje nove šanse!

 

LAV- Preispitujete se, povlašite i spremate spektakularne povratke svemu u čemu mirujete trenutno.

 

DJEVICA- Novi planovi, okončanje starih! Nov krug prijatelja i prilika za ljubavne čarolije.

 

VAGA- Problem sa nadređenima. Moguća promjena posla.

 

ŠKORPIJA- Ljubav i strast vam mijenjaju sudbinu! Dobra prilika za nov početak učenja i sl.

 

STRIJELAC- Prilika je da na nečiju podrsku prestanete računati, jer evidentno ne stiže. Dobar momenat da vratite dug ili kredit.

 

JARAC- Spoznali ste sta vam istinski univerzum daje. Emotivna stabilizacija, novi ugovori i nov životni pravac.

 

VODOLIJA- Neke saradnike otpisujete, nove šanse za neke nove ljude!

 

RIBE- Razočarat ćete se u ljubav a onda će vam neko tako pokazati da niste u pravu… da će te dati životu šansu za novo, bolje, za sve!

 

Ma gdje nam ova ellipsa radila, jedno je sigurno, isti pogled na život, pripadnost, bliskost… nećemo imati!

Sa SREĆOM! ❤️

Image by DarkWorkX from Pixabay

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI