0

Avantura za jednu noć – da ili ne?

Temelj neobaveznih avantura su čista strast i požuda

Vođenje Vjerujemo da svaka žena mašta o seksu za jednu noć, o neobuzdanoj i nekontroliranoj noći u kojoj je sve dozvoljeno, a osjećaji stavljeni u drugi plan. Međutim, koliko pozitivnog može donijeti ovakav potez, toliko riskirate i negativnog. U ovakvome odnosu trebalo bi na stranu staviti bilo kakve osjećaje, privrženost i zaljubljenost jer je vrlo moguće da neće završiti uspješno i sretno, a obično su žene te koje na kraju budu povrijeđene.

Da biste bez grižnje savjesti uživali u neobaveznom seksu i avanturi, važno je da se ispočetka tako postavite prema tome. Dakle, zaboravite na osjećaje, zaljubljenost, prijateljstvo ili bilo što slično, a potpuno isključite očekivanja za dan poslije ili kasnije. Ovdje se radi samo o strasti i čistom zadovoljenju potreba s obje strane. To znači da je svaki od partnera slobodan i voljan raditi što ga je volja izvan toga, čak i ako to značilo da imate nekoga sa strane.

Avantura za jednu noć super je prilika da isprobate ono što nikada niste, a uvijek ste htjeli. Ako dobro poznajete svoje tijelo i potrebe, nemojte se ustručavati to i ostvariti. Ovo je prilika da pokažete svoju drugu stranu i ostvarite neke od svojih seksualnih fetiša i želja. Eksperimentiranje je itekako poželjno, kao i novi seksualni trikovi i položaji. Upravo zbog toga jer neće biti nikakvih pritisaka i očekivanja, bit ćete slobodniji da učinite stvari koje možda u normalnoj situaciji ne biste. A zanimljivo je i to da možete biti sebični – usredotočite se na ono što želite, recite mu kako i gdje da vas dira.

Ovo jedinstveno iskustvo i cjelokupni užitak poboljšat će i to da se u potpunosti prepustite i jednostavno uživate. Prepuštanje će vam donijeti pravu seksualnu strast, a to je jedini cilj ovakvog odnosa – zadovoljenje svojih potreba. Nemojte se ustručavati biti svoji i nemojte previše razmišljati što će biti sutra i što slijedi. Najvažniji je užitak i strast. Nije potreban preveliki trud, a budući da oboje ulazite u ovaj odnos zbog seksa, i očekivanja bi trebala biti prilično niska.

Možete li odvojiti emocije od seksa?

Međutim, na očekivanja morate posebno paziti. Ako dopustite da se osjećaji umiješaju u sve to, vrlo je moguće da nakon toga slijedi i razočaranje. Prvenstveno je ženama teško odvojiti emocionalnu i fizičku povezanost, pogotovo tijekom seksa kada tijelo otpušta oksitocin (hormon ljubavi) koji može pojačati emocionalnu povezanost. U tom slučaju, važno je pokušati razbistriti stvari u glavi i postaviti se drugačije jer ukoliko druga strana ne osjeća isto dolazi do razočaranja.

lovesexx

Znate li zaista što donosi ovakav odnos?

Ako ste se odlučili za odnos koji se temelji samo na seksu s određenom osobom, nemojte forsirati prijateljstvo, pozive, poruke i slično. Vrlo su rijetki slučajevi kada se iz avanture razvila prava veza (iako ništa nije nemoguće), ali sve to uzmite s dozom rezerve i ne nadajte se previše, to jest, skoro uopće. Prema svemu se zaista postavite kao prema avanturi i ne očekujte ništa. Ono na što biste morali pripaziti jesu posljedice. Imajte uvijek na umu stvari kao što su kontracepcija i zaštita,  jer ovdje je veliki rizik od zaraze spolno prenosivim bolestima, a vjerujemo da to nikome nije cilj. Budući da do avantura najčešće dolazi i nakon čašice previše, nemojte da se dogodi nešto zbog čega ćete kasnije požaliti.

Također, povremeni seks bi vas mogao dovesti do zastoja kada se radi o ozbiljnoj vezi. Nemojte da vam avanture prerastu u naviku jer tako biste mogli propustiti neke stvari, kao što je  upoznavanje osobe koja bi mogla biti vaša prava ljubav. Iako na prvu avantura zvuči super, studije sa Sveučilišta Durham u Velikoj Britaniji pokazale su da samo polovica žena doživi pozitivne osjećaje nakon avanture za jednu noć, u usporedbi s 80% muškaraca.

Za kraj, podsjetite se razlika između ljubavi i seksa. Ove stvari trebali biste uvijek imati na umu kada prakticirate seks ili avanturu za jednu noć:

  • u vezi, kada volite nekoga, puno vremena ulažete u tuđe zadovoljstvo i radite ono što vaš partner voli. Kada se radi samo o seksu – radite to bez razmišljanja i upravo zato je u tim trenucima najvažniji seksualni čin koji donosi čisto zadovoljenje osobnih potreba i strast, bez iskre ljubavi i emocija
  • kod avanture predigra ne počinje u spavaćoj sobi, nego u flertu. Dakle, sama seksualna privlačnost i napetost donose pravu predigru, a isključuju osjećaje i zaljubljenost, te donose seks kao akciju na kraju svega. Kada je riječ o ljubavi, predigra uključuje uživanje i ugodu da zadovoljite jedno drugo. To je velika razlika između seksa i ljubavi.
  • seksualna privlačnost u avanturi bitno je drugačija od one koju osjećate kada ste u vezi i nije ni najmanje usporediva
  • uvijek imajte na umu da seks za jednu noć zaista i znači seks za jednu noć.

Koje je vaše mišljenje – avantura za jednu noć: da ili ne?

Izvor: www.glamour.com

www.allwomentalk.com

www.cosmopolitan.com

www.zena.hr

 

Oznake: , ,

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI