0

Bijela magija: Čarolije za razbuktavanje strasti

Većina dugogodišnjih parova u jednom trenutku suočava se sa činjenicom da se “vatra” između njih polako gasi. Isprobajte ove zabavne i nadasve djelotvorne rituale i unesite novo uzbuđenje u vezu

strast-treca dimenzija

Još u pradavna vremena, seksualnoj magiji pridavao se veliki značaj. Vjerovalo se da je ljubavna ekstaza trenutak u kojem se osoba stapa sa božanstvom i da se tom prilikom oslobađa ogromna energija. Pošto je magija po definiciji upravljanje energijama radi ostvarenja određenog cilja, u doba drevnih magova bilo je uobičajeno da se neki rituali izvode uz seksualno opštenje.

Vremenom, seks je postao moćno sredstvo za manipulaciju: žene su znale da pomoću ljubavnih vještina mogu da okupiraju srce i dušu svakog muškarca, što im je donosilo veliku korist, jer su bile bez gotovo ikakvih prava. U staro doba veliki broj pripadnica svih staleža kroz seks je ostvarivao svoje ciljeve i obezbjeđivao sebi status u društvu. Seks je danas važan dio ljubavne veze, a kada u braku ili vezi ponestane strasti, partneri se razilaze. Pametne žene to nikada neće dozvoliti, uvjek će nastojati da osvježe svoj seksulani život i rasplamsaju strast.

Osnovne pripreme

Za dobar seks važno je pripremiti “teren”: zapaliti mirisne svijeće i tamjan od ruža da energetski očiste prostor, pustiti laganu muziku i nakapati po posteljini malo ulja pačulija ili ruže. Igru započnite u kupatilu, zajedničkim tuširanjem, kako bi voda “sprala” lošu energiju i stres… Trljajte jedno drugo sunđerom punim pjene, dodirujte se i sve vrijeme gledajte u oči. Na taj način uspostavljate kontakt na mentalnom, fizičkom i duhovnom nivou, što je preduslov za vrhunsko uživanje…

Kokos – afrodizijak

Miris kokosa nadražuje čula i budi strast i zato napravite od ovog ploda svoj čarobni afrodizijački rekvizit.

Sastojci:

1 plod kokosa

5 raličitih vrsta čokoladnih likera

med

melasa

bjeli šećer

braon šećer

parfem s feromonima

žuta svijeća

ružičasta traka

Postupak: U petak uveče probušiti kokos cjevčicom i pustiti sok da iscuri u čašu. Plod potom presjeći napola, pa u jednu polovinu sipati likere, med, melasu, šećere, kokosovo mlijeko i nekoliko kapi parfema s feromonima. Voditi računa o tome da smjesa ne prelazi više od polovine polutke ploda.

Dobro izmješati, poklopiti drugom polovinom i čvrsto obmotati ružičastom trakom. Staviti kokos na postolje, pa ispred njega zapaliti svijeću i izgovoriti bajalicu: “Boginjo Venero, podari mi strast jaču od vatre”. Kokos ostaviti da odstoji 24 sata, a potom ga baciti u rijeku i obavezno zahvaliti boginji na uslišenoj molbi.

 

Izvor:magicnazona

Oznake: , , ,

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI