0

ČAROBNA MOĆ MOKRAĆE – ZA ZDRAVLJE, LJUBAV I PROTIV MAGIJE

Autor teksta: Raif Esmerović

Najpoznatija detalj kada se govori o urinu ili mokraći jeste onaj koji ga dovodi u prisnu vezu sa medicinom. Naime, terapija urinom ili urinoterapija spada u metodu liječenja poznatu čovjeku već hiljadama godina, od najranijih kultura pa sve do modernog vremena.

Najstariji spisi o urinoterapiji datiraju od prije 5000 godina i pronađeni su u Indiji. Dokument se sastoji od 107 stihova koji se zovu „ Šivambu Kalpa Vidhi“ („Pomlađivanje ispijanjem urinom“) te je dio spisa pod nazivom „Damar Tantra“.

Najkraće rečeno: urinoterapija podrazumijeva ispijanje vlastitog urina, masaže cijelog ili dijelova tijela, stavljanja obloga, ukapavanja i još mnogo toga. U antičko doba mokraća se koristila za liječenje rana ali i izbjeljivanje zubi. U knjizi “Naturalis historia” rimski autor Plinije stariji piše o upotrebi urina kod liječenja rana, ugriza psa ili zmije, kožnih bolesti, infekcija oka, tretiranja opekotina i ožiljaka.

Danas je poznato da urin pročišćava organizam, uklanja višak sluzi i ima velik broj specifičnih i korisnih efekata. Ono što je najbitnije za znati jeste da je mokraća nakon izlučivanja u potpunosti sterilna i ima antiseptičko djelovanje.

Prema turskom folklornom vjerovanju prvi jutarnji urin se smatra čistim a samim time ljekovitim i magičnim. Kako su magija i medicina od svog nastanka išle rame uz rame tako je i priču o mokraći nemoguće ne sagledati iz mističnog aspekta. Nadovezujući se na tursku tradiciju treba spomenuti da se i u voodoo magiji vjeruje kako prve kapljice mokraće, koju čovjek ujutro ispusti iz sebe, imaju volšebnu snagu, a koja se iskorištava u receptima za izradu amuleta za jačanje libida i potencije.

Da je i na samom Balkanu narod vrlo dobro bio upoznat sa njenim moćima uvjerićemo se vrlo brzo. Osim ljekovite svrhe i ovdje je urin pronašao svoju čarobnu primjenu naročito u obredima ljubavne magije.

Prema kazivanju rahmetli stravarke Bilke iz Cazina za buđenje ljubavnih osjećaja kod željene osobe potrebno se pomokriti u malu posudu, a onda kažiprstom desne ruke dotaći sredinu tekućine, i prenijeti kap mokraće, te je kapnuti u šolju kafe govoreći: “Kako ne možeš provesti dan bez mokrenja tako ne mogao živjeti bez mene i moje ljubavi.”

U Rumuniji žena koja hoće omađijati muža ili ljubavnika sipa mu nekoliko kapi svoje mokraće u rakiju i govori: ” Baš kako ne mogu zaustaviti pišanje od jednog do drugog dana, tako moj dragi ne može biti bez mene. Baš kako su spojeni vagina i anus, i anus i vagina, tako je moj dragi spojen za mene!”

Primjetno je da se mješanjem mokraće u piće, poput kafe ili rakije, ono pretvara u moćni ljubavni napitak. No postoje i drugi načini njene upotrebe. Ostalo je zapisano kako su bosanske djevojke nekada, a u želji da im voljeni mladić dođe na ašik pod prozor, imale običaj navečer na ognjištu ugrijati jednu ciglu sa krova. Čim bi se zagrijala od vreline vatre djevojka bi je brzo odnijela iza ulaznih vrata i pomokrila govoreći ovu kratku basmu:” Bir ustun, bir esre, ćeremit za vrata a moj dragi na vrata. Elzalif amin veledalin amin.”

Od ovakvih i sličnih bajanja prozvani momak bi osjetio neizdrživu želju da vidi onu koja mu je zabajala. No ako mu ta djevojka nije bila po volji i srcu on bi, da prekine njeno čaranje, tajno došao do ulaznih vrata i pomokrio se po baglamama. Na ovaj način bi poništio sve ono što bi mu ona bajala i radila na daljinu.

MOKRAĆOM PROTIV MAGIJE

Malo kome je poznato da osim što se mokraćom može raditi ljubavno spajanje dvije osobe s njom se također to isto spajanje može poništiti. Naime, kod Arapa i Turaka tradicionalno se urinom razbijaju ljubavne čarke a sam postupak je prilično jednostavan. Osoba koja sumnja da je pod djelovanjem ljubavne magije treba se okupati vlastitom pišalinom. Kod ove metode potrebno je u vodu umiješati mokraću i s njom se oprati.

Također, čovjek koja vjeruje da ima magije u sebi može popiti vlastiti urin kako bi njime razbio nadnaravno djelovanje i povratio svoj duh i tijelo u normalno stanje. Navedeno možda većini zvuči odvratno i gadljivo no to je efikasan metod za razbijanje čini. Nije potrebno piti čistu mokraću nego se ona može pomješati sa coca colom ili voćnim sokom pa onda popiti.

RASTURANJE TUĐEG ZLA

Staro je pravilo koje kaže da biste se riješili zlog efekta čarolije ona se mora razbiti ili razbataliti. Ukoliko se čarka ne onesposobi za djelovanje ona vodi svoju žrtvu u opasne psihičke ali i životne probleme. Osim toga, potrebno je znati da postoje magije jačeg i slabijeg intenziteta odnosno sve ovisi da li ih je radio amater ili neko potpuno posvećen služenju zlu. Stoji li iza vradžbine duh slabije demonske snage onda se on može otjerati mokraćom i poništiti djelovanje onoga što je taj đavo ili džinn svojim prisustvom uzrokovao.

Zbog svega rečenog nemojte ignorirati snagu koju ima urin pred negativnom energijom. Ako u svom domu ili dvorištu nađete sumnjive predmete poput igle, konca sa čvorovima, jajeta i tako dalje pomokrite se u neku posudu i u nju stavite pronađene predmete da odstoje 36-72 sata a nakon toga sav sadržaj iz posude izlijte niz rijeku ili potok.

U bugarskoj okultnoj tradiciji postoji nekoliko načina manipulacije sa mokraćom u namjeri da se anulira i udalji nečije zlo tojest vradžbine.

Naime, ukoliko poznajete osobu koja vam pravi i šalje magiju (obično komšija) onda se svi ukućani pred spavanja trebaju pomokriti u isti lonac koji se potom odnosi izliti pred vrata onome ko čara i reći: „ Evo ti sada zamoči oči, da se rasturi magija!“.

Dobro je, isto tako, ako se u kući nađu predmeti crne magije da se svi ukućani pomokre pred spavanje u istu posudu a onda tom mokraćom poliju nađeni predmeti i kaže:“ Evo ti sada zamoči oči, da se rasturi magija!“ a zatim ih odnesite i bacite na raskrsnicu.

www.esmerovic.com

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI