0

Ciganska ljubavna magija: ZAČARATI I ODČARATI NEKOGA

Prve dvije asocijacije kada se spomenu ciganske ili romske vračare, takozvane drabarni, jesu gatanje i ljubavne čarolije. U toj magičnoj sferi oduvijek su tamnopute drabarni neprikosnoveno vladale i nije im bilo dostojne konkurencije. Danas je priča potpuno drugačija. Stare i poznate vračare su umrle ali, na sreću, s njima nije nestalo i tajno znanje, bar jedan dio, o tome kako čarobnim postupcima zavladati nečijim srcem i umom.

Prema jednom starom receptu, zabilježenom po kazivanju anonimne drabarni, za čarku kojom bi se neko ljubavno zaludio potrebno je imati njen ili njegov biljeg (neki dio koji željena osoba koristi poput maramice, končića odjeće i sličnog), zatim sliku, jednu crvenu ružu, jednu bijelu svijeću, nekorišteni nož, bijeli stolnjak, šibice, špagu i malu drvenu kutiju.

U noći punog Mjeseca, tačno u ponoć, treba raširiti bijeli stolnjak po podu, tamo gdje mjesečina pada u sobi, i na njegovu sredinu postaviti svijećnjak te zapaliti svijeću. Zatim položite fotografiju osobe koju želite očarati i na nju stavite biljeg pa se vrhom noža ubodite u lijevi kažiprst, i pustite tri kapljice krvi da padnu na sliku. Odmah nakon toga je povežite špagom u oblik tube. Dok vežete tihim glasom govorite ovu čarobnu formulu:

U mračnoj noći,
zovem vas, nebeske sile,
neka moja poruka dođe do cilja,
neka moj dragi (draga)
sazna da mu se jako sviđam,
neka ne spava od ljubavi za mnom!

Zatim spalite svezanu fotografiju, pepeo pažljivo pokupite i sipajte u malu drvenu kutiju, a po njemu poredajte ružine latice. Pošto kutijicu zatvorite, zakopajte je negdje, ali tako da niko ne posumnja da je na tom mjestu neko nešto kopao i zatrpao.

Romi su strastven i temperamentan narod, senzualnog pogleda, i možda im je upravo zbog toga oduvijek “ležala” sposobnost vladanja ljubavnom magijom.

Čarolija bi se trebala aktivirati ujutro, nakon ove noćne operacije, no imajte na umu da su ljubavne čarke, posebno one koje se rade pomoću krvi, vrlo manipulativne, pa čak i ako vradžbina djeluje kako treba, možda sve to ipak neće imati nikakve veze sa istinskim žarom koji daje ljubav. Kratko rečeno, osjećaji koje ste izazvali kod željene osobe su “plastični”, nemaju onu stvarnu dubinu kao emocije koje se spontano rode u čovjeku.

Ukoliko se u vama naknadno probudi savjest, ljubavna manđija također može biti otkazana tojest poništena.
Postupak je vrlo jednostavan.

Iskopajte kutiju, otvorite je i prospite uokolo pepeo i latice govoreći:

Neka ti srce ponovo bude slobodno!

Ovim ćete u potpunosti poništiti zavračani efekat nakon čega je voljena osoba potpuno oslobođena nametnutih emocija. Sada ponovo razmišlja svojim srcem i umom. I može da voli koga joj duša želi.

Ljubavna magija stvara umjetne osjećaje pa ju je svakako ispravnije nazvati seksualnom magijom, pošto se njome budi strast i čežnja, odnosno tjelesne želje. Koje dođu i prođu. S druge strane, znajte da za pravu ljubav nije potrebna nikakva čarolija, jer ljubav je sama po sebi najveća magija.

Raif Esmerović
e-mail: ogledanje@gmail.com

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI