0

ČUDESNA SEDEF TRAVA: OSLOBODITE SVOJU LJUBAVNU SREĆU

Autor teksta: Raif Esmerović

Kako je već ranije bilo govora o fantastičnim učincima sedef trave na čovjeka, posebno kada je riječ o poništavanju negativne energije i zaštiti od zla, ovaj put bi bilo jako korisno opisati pojedine načine da se kupanjem odnosno oblijevanjem ili polivanjem vodom u kojoj je ona bila pročisti aura, čakre ali i odstrane sve druge blokade koje remete ljudsku sreću i zdravlje.

Naime, prednosti kupanja sa sedef travom uključuju energetsko čišćenje, otvaranje puteva, razbijanje magije, zaštitu i eliminaciju teške i nepotrebne energije. Biljka sedefil, sedefat ili sedef trava (Ruta graveolens) porijeklom je sa Mediterana a njena profilaktička moć bila je poznata još antičkim Grcima i Rimljanima, koji su je nosili uza se da bi se odbranili od zla. Astrološki gledano sva njena snaga protiv negativnosti dolazi od Marsa, ratoborne planete i elementa vatre koji joj daje energiju pročišćavanja, transmutacije i čistoće.

Možda niste znali ali kada se osjećate umorno, obeshrabreno ili tužno bez očiglednih razloga, vjerovatno vam je potrebna kupka od sedefila ili rute. Iako to većini ljudi nije poznato kupke sa cvijećem i aromatičnim biljem pripremaju se već milenijumima. Drevne civilizacije kao što su Egipćani, Babilonci i Perzijanci praktikovale su ih kao terapeutsku, higijensku ili duhovnu praksu. Biljke kao što su sedefil, ružmarin, lavanda, ruža, ali i maslinovo ulje, od tada se koriste kao neki od sastojaka za aromatske vodene tretmane. Kombinacija iscjeliteljske sile navedenih biljaka sa vodom za kupanje podstiče duboko čišćenje, priziva blagostanje te aktivira pozitivnu energiju pri čemu se automatski uklanja negativnost.

Među njima na velikoj cijeni je takozvani obljev sa sedef travom koji služi za pražnjenje štetne energije, promovisanje duhovnog čišćenja, povećanje zaštite i otvaranje životnih puteva. Kako je već rečeno ove atribucije potiču od planetarnog i elementarnog regenta sedefila, Marsa i vatre, čija je energija dinamična i muška. Kombiniran sa vodom i drugim sastojcima, sedefat ima povećanu energiju čišćenja i zaštite. Stoga, kada se kupate sa njim, oslobađajuća energija počinje da revitalizira vaše tijelo podstičući pozitivnu promjenu trenutnog stanja.

KUPKA ZA PROČIŠĆENJE TIJELA I DUŠE

Kupka ili obljev od sedef trave jedna je od najčešće korištenih metoda za čišćenje štetne energije nakupljene u tijelu osobe. Prakticiranje ove tehnike ne samo da ćete napraviti fizičko čišćenje, već i pročistiti svoje emocionalno i mentalno tijelo. Ostale beneficije su ove:

 • za borbu protiv zlih očiju i duhovnih bolesti;
 • čišćenje aure od astralnih larvi i negativnih energija;
 • obnavljanje tačaka curenja energije;
 • poništavanje bajanja, čarolije i kletve;
 • odbacivanje loših misli;
 • za okončati period loše sreće;
 • za privlačenje pozitivne energije;
 • zaštititi se od opsesivnih duhova;
 • za ravnotežu čakri;
 • za prizvati osjećaj blagostanja.

Ako želite da postignete jedan ili više ciljeva sa gornje liste, ova kupka je idealna za vas. Za njenu pripremu potrebne su vam dvije litre vode i tri svježe grane sedef trave. Vodu zagrijte u loncu a čim proključa, isključite toplinu na šporetu. Zatim dodajte grane sedefila u nju, pokrijte lonac i u takvom stanju ga ostavite oko tri minute. Na kraju izvadite grane iz vode i u nju dodajte još nove vode, kako bi imali dovoljno tekućine za kupanje. No, prije polijevanja, potrebno je da se istuširate tojest operete kosu i tijelo a tek onda se polijete sa ovom vodom po glavi i niz tijelo. Grane sedef trave koje ste koristili bacite negdje u prirodu, najbolje pod neki grm.

KUPKA ZA DOM, FIRMU ILI KANCELARIJU

Ukoliko vam se dešava da svjetla u prostoriji često pregore ili bljeskaju, elektronski uređaji se kvare i namještaj pucketa ili se lomi bez očiglednog razloga, to su jasne indikacije da je prostor napunjen negativnom energijom. U takvoj situciji savjetuje se priprema sedef kupka za vaš dom, prodavnicu ili kancelariju kako bi se eliminisala akumulirana energija. Za njenu pripremu potrebni su vam sljedeći sastojci:

 • 3 litre vode;
 • 3 grane sedef trave;
 • 1 grančica ružmarina;
 • 1 šaka lavande.

Tokom faze opadajućeg Mjeseca, po mogućnosti subotom, dodajte u lonac 3 litre vode i šaku lavande. Lonac stavite na šporet , pokrijte ga i kada voda u njemu proključa isključite toplinu na uređaju i u vodu stavite sedefil i ružmarin. Ponovo poklopite lonac i ostavite ga tako oko 13 minuta. Izvadite bilje, a vodu prelijte u kantu. Prvo očistite prostor a zatim tom vodom operite podove i poprskajte ćoškove svih soba ili prostorija. Posebno se fokusirajte na tamna mjesta, koja su zaklonjena ili teško dostupna. Kada završite, zapalite mirisni štapić sandalovine da biste zapečatili ritual čišćenja. Bilje koje ste koristili zakopajte na na nekom zelenom mjestu poput livade.

KUPKA ZA OTVARANJE LJUBAVNE SREĆE

Sedefil kupka vrlo je efikasna i za otvaranje puteva u pronalasku partnera ili partnerice, posebno onda kada je očito da je vašem ljubavnom životu potrebna pomoć. Kupka će promjeniti vaš protok energije tako da ćete imate više mogućnosti da budete sretni u ljubavi.

Kupka pomaže u sljedećim sferama:

 • privučete bezuslovnu ljubav ili srodnu dušu;
 • razvijete harmoniju sa partnerom ili izađete iz toksične veze;
 • kada treba da očistite auru da biste privukli ljubavnu energiju u svoj život;
 • kada želite da otjerate rivale iz svoje veze ili braka;
 • kada se osjećate umorno od pokušaja pronalaženja idealnog partnera a umjesto njega ili nje srećete samo pogrešne osobe;
 • da poboljšate svoje biopolje i temperament kako biste se otvorili novim ljudima.

Za kupku vam trebaju:

 • 2 litre vode;
 • 2 grančice sedef trave;
 • 2 ruže (jedna crvena i jedna bijela);
 • 2 kapi omiljenog parfema.

Ulite dvije litre vode u lonac, stavite ga na šporet i uključite zagrijavanje. Čim voda proključa isključite toplinu i u vodu stavite grane sedefila. Pokrijte lonac i ostavite ga tako oko dvije minute. Nakon toga izvadite iz vode biljku i u tekućinu stavite latice obje ruže zajedno sa dvije kapi svog omiljenog parfema. Tada je voda spremna za korištenje ali zapamtite da se morate oprati onda kada se Mjesec pojavi na nebu. Nakon tuširanja koristite ovako spremljenu vodu da njome ovlažite svoje tijelo od vrata pa na dolje, trljajući latice ruže po grudima. Poslije oblijevanja pokupite sa dna kade latice i sedef travu pa ih zakopajte u zemlju, ondje gdje ima posađenog cvijeća.

SAVJETI ZA POJAČAVANJE UČINKA KUPANJA

Da bi se poboljšali efekti polijevanja, važno je obratiti pažnju na dane i lunarne faze. Ukoliko želite da povećate ili privučete energiju, okupajte se u periodu dok Mjesec raste no imate li želju da potencirate neku energiju onda je uštap najbolji tajming za rad. Međutim, kanite li odbiti, neutralisati ili otpustiti energiju tada se okupajte u danima kada je Mjesec u fazi pada ili nestajanja. Kupanje kojim se želi stimulirati ljubav, ljepota i harmonija treba da se radi petkom ili nedjeljom. Zaštitno kupanje najefikasnije je utorkom, četvrtkom, subotom ili nedjeljom. Izbjegavajte poslije kupanja bar nekoliko dana nositi odjeću tamne boje.

U svim biljnim kupkama potrebno je zagrijati od jedne do tri litre vode u loncu. Ukoliko su biljni dijelovi koje ćete koristiti osušeni, možete ih prokuhati čim ulijete vodu u lonac. Ako su vam biljke svježe, morate sačekati da voda proključa, a zatim ih dodati u nju. Zatim lonac pokrijte poklopcem, isključite toplotu i ostavite da se voda u njemu hladi nekoliko minuta. Nakon toga voda iz lonca se obično prelije u neku kantu, kako bi se u nju moglo dodati još vode potrebne za oblijevanje. Nikada ne bacajte ostatak biljaka u smeće nego ih uvijek zakopajte u tlo bilo da je riječ o zemlji u saksiji, vrtu, parku ili livadi.

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI