0

DANAS JE NAJPOVOLJNIJI DAN ZA UČENJE

30.03. 2016. Mjesec je u Strijelcu, a uveče u Jarcu, Merkur je u konjukciji sa Uranom- NAJPOVOLJNIJI DAN ZA UČENJE I PREDVIĐANJE BUDUĆNOSTI

Danas je 22. lunarni kalendar: “Ganesa”,odnosno”Knjiga”,  a Mjesec je u Strijelcu, znaku vezanog za viša znanja duhovna, do 20h, a zatim ulazi u Jarca, znak vezan za tradiciju, prošlost, odgovornost itd.

Dan mudrosti, tajnog znanja i njegovog korištenja za dobro, sticanje snage kroz znanja, data u otkrovenjima. Mi stičemo danas sposobnost da “čitamo izmedju redova”, a to uvećava mogućnost dolaženja do istine.

Uzgled rečeno, drugi simbol ovog lunarnog dana je “Svitak”(knjiga). Danas je najbolje izučavati i koristiti nova znanja, na šta će dodatno uticati konjukcija Merkura sa Uranom u Ovnu (nova znanja). Dobro je čitati tajne, drevne knjige i priključiti se opštem informacionom polju Zemlje,Vasione.

Možete posmatrajući neku scenu ili slušajuci nečiji razgovor doći ili dobiti odgovor na pitanje koje nas odavno uznemiravaju.  Zato pažljivo slušajte i obratite pažnju na suštinu razgovara ili skrivene poruke u njemu.

Danas treba saznati budućnost (gatanjem-to je ukljućivanje u tok, ono saopštavanje stanja vasione u datom trenutku, to je dan za korištenje karata za gatanje.

Dan je povoljan za meditiranje. Pogodno je vrijeme za izučavanje simbolа. Кoncentrišite se pri tome i na slike. Merkur je u konjukciji sa Uranom u Ovnu, što pomaže učenju i bavljenju astrologijom, ali i brzo ulaženje u simbole u svim vrstama predviđanja.

Najpovoljniji je dan za učenje druge, prenositi iskustva, ispoljavati intelektualnu darežljivost. Mjesec će biti i dalje tokom najvećeg dijela dana u Strijelcu, a tu je povoljno za širenje znanja. Ovo je dan kad čovjek postize svoje ciljeve u izučavanju nauka i znanja, kao i za shvatanje svojih korijena.

Mjesec će u noćnim satima, u 20h. ući u Jarca od tada naročito za shvatanje svojih korijena i bavljenje prošlošću.

Danas, prije nego sto progovorite, razmislite o tome, šta hoćete da kažete. Obratite pažnju na prijedloge koji će vama biti upućeni.

Oni zahtjevaju izvjesno razmišljanje i njih treba dobro razmotriti.

Danas pričuvajte slabine, krsne pršljene i zglobove kuka. Izbjegavati suviše hladjenje tih dijelova tijela i veče i naglo opterečivanje u vidu neubićajenih i neočekivanih pokreta.

Ovog lunarnog dana slobodno možete da dobro jedete. Dajte prednost biljnoj hrani.

Organi dana – karlično – bedrani pojas, krsta.

Prošle noći u snovima su dolazila nova znanja i sugestije o tome, kako treba postupiti. Ti snovi mogu vam pomoći da se promjenite na bolje i da rješite mnoge probleme.

Važno je njih pravilno protumačiti, obratiti pažnju na tumačenju simbola u njima. Snovi sanjani prošle, u stanju su da se ostvare. Dobro bi bilo da ih zapišite, ili zapamtite.

Vatreni znaci, Ovnovi i Lavovi i Strijelci će ovaj period njima najviše toga donijeti, jer oni tad postaju aktivni, imaju više energije i elana, posebno u povoljnim danima.  

Ovan najviše, jer je on taj koji sve ostale sada može da povede ka novinama koje nam slijede.

 

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI