0

Deepak Chopra: Oslobodite se prošlosti

Deepak Chopra: Oslobodite se prošlosti

Oslobođanje loših emocija i negativnih misli moguće je ostvariti iskrenom željom, jakom voljom i čvrstom vjerom. S obzirom da um funkcionira u skladu s beskrajnim nizom očekivanja, uvjerenja i slika, mogli biste vježbati puštanje svakog trenutka tokom vašeg života. Iako vam se ponekad čini da to nije izvodivo, jak signal će vam ukazati kada je najbolji trenutak za to. Jednom kada postanete svjesni svega ovoga, bit će vam očito da se trebate osloboditi negativnih misli.

Ključni trenuci, kada pustiti, su upravo onda kada osjetite najjači nagon koji vas odvraća od toga. Svi držimo to u sebi najčvršće, kada nas strah, ljutnja, ponos i nepovjerenje preovlada. Međutim, ova stanja nemaju duhovnu vrijednost. U tim trenucima kada se najviše plašite, ljutite, kada ste najviše tvrdoglavi ili nepovjerljivi, vi ste u stisku nerealnosti. Vaš ego vas tjera da reagirate na temelju programa iz prošlosti, zasljepljuje vas po pitanju novih mogućnosti, ovdje i sada.

Mrzim ovo. Ovo mora završiti. Ne mogu više to podnijeti. Ako se ovako nastavi, ja ću umrijeti. Ne mogu ići dalje. Ništa nije ostalo.Nemam izbora. To mora biti po mome ili ništa drugo. Svi vi griješite. Nitko od vas me ne razumije. Uvijek si me tretirao na ovakav način. Zašto to uvijek moraš raditi? Um koji očajnički drži sve to često ponavlja ovakve stvari.

Postoji bezbroj varijacija ovih izjava, ali u osnovi, osjećaji su vrlo slična. Osjećate da više ne možete se nosite s time. Osjećate se ograničeno, zarobljeno. Osjećate da nećete preživjeti i da se loše stvari uvijek vama dešavaju. Ova osjećanja dovode do rigidnosti, krutosti, stanja otpora, onemogućavanjem realnosti da se dobre stvari mogu dogoditi u bilo kojem trenutku.

Duša ima dobar ishod za svaku situaciju, ukoliko možete se otvoriti tome. Ključna riječ za držanje je “uvijek.” Čim vam um govori da se nešto uvijek događa, vi ste zahvaćeni u stisku obuzeti lažnim uvjerenjem. “Uvijek” nikada ne može biti istina. Stvarnost nije velika, fiksna shema koja vas neprestano drži u zamci i ograničava bez izbora. U svakom trenutku vi imate izbor da probijete ono što vas drži u klopci – vaš automatske reakcije potiču iz prošlosti.

Deepak Chopra: Oslobodite se prošlosti

Deepak Chopra: Oslobodite se prošlosti

Izvor: Put Do Ljubavi, Deepak Chopra

 

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI