0
Direktan Mars u Vodoliji do 15. novembra 2018

Direktan Mars u Vodoliji do 15. novembra 2018

Direktan Mars u Vodoliji do 15. novembra 2018: Saznajte kakve životne promjene donosi u skladu sa vašim podznakom

Direktan Mars u Vodoliji je definitivno obilježio ljeto 2018. godine zbog svog retrogradnog hoda. Na kratko se vratio u znak Jarca, da bi 13. septembra ponovo ušao u znak Vodolije, gdje ostaje do 15. novembra ove godine.

Retrogradni Mars se vratio u znak Jarca 13. avgusta. Zamislite padobranca koji se spušta na obronke najviše planine i tu sreće jednu mršavu kozu. To sigurno nije najsjajnija slika. Mars će u direktnom hodu, prelazeći po treći put preko istog dijela zodijaka, tek pokazati najgore od sebe.

Krenuo je direktno 28. avgusta sa 28 stepeni Jarca i počeo da ruši sve pred sobom. Ovo se posebno osjetilo na globalnom planu, u zemljama pod vladavinom Jarca i ruralnim krajevima. Bili smo svjedoci velikih poplava u Indiji, tajfuna koji je opustošio Filipine, a u našim krajevima nekoliko građevinskih nesreća u Srbiji.

Prelaskom u Vodoliju, više štete je nanio (i tek će nanijeti) “modernom” svijetu. Već smo vidjeli nagle promjene vremena – uragan Florence, koji je pogodio SAD, i tajfun koji je pogodio Kinu i Japan (koji je stradao i od zemljotresa). A vremenske i druge neprilike nas tek očekuju. Bez obzira u kom djelu svijeta se nalazite, sigurno ste osjetili nagle promjene temperature, jer u prirodi je Vodolije da sve izvrće.

Na Balkanu, i tokom oktobra možemo očekivati nagli skok temperature (kao da će se vratiti ljeto), koje će zatim pratiti nagli pad i pogoršanje vremena u vidu hladnih pljuskova – i tako nekoliko puta.

Na samom ulasku u Vodoliju, Mars ponavlja dva napeta aspekta: 19. septembra kvadrat sa Uranom u Biku i 26. septembra konjunkciju sa Južnim mjesečevim čvorom. Mars u Vodoliji u kvadratu sa Uranom je aspekt eksplozije, to je šibica – otvoren plamen, koji se približava štapu dinamita.

Također, Mars udružen sa Ketuom donosi nesreće na globalnom nivou. U narednim danima očekujte da ćete čuti za još požara, eksplozija (terorističkih napada!), građevinskih, industrijskih ili saobraćajnih nesreća – i sve to posebno u urbanim zonama, na trgovima i na visinama.

Ali, nije sve tako crno sa Marsom u Vodoliji. Nije, i ne može biti, jer u astrologiji svaka medalja ima dvije strane. U jednom starom tekstu, ovako sam opisao Mars u Vodoliji: “Mars u Vodoliji je niko drugi do Kihot lično. Idealista, zanesenjak, nekonvencionalni borac za pravdu i prava drugih. Brzopleti i tvrdoglavi jurišnik koji nasrće na vjetrenjače. Ili su to možda divovi? Da, definitivno su divovi… i ne postoji sila koja će promijeniti mišljenje ovom riteru.”

Ovo je revolucionar, organizator vojne pobune, legendarni Che koji vodi svoje gerilce, Rousseau dok piše svoj “Društveni ugovor”, Robespierre i njegov govor u francuskoj skupštini. Ovo je i slika gologlavog proletarca koji kači letke koji pozivaju na pobunu i vješto umiče palici dežurnog policajca, dok mu kopija Marksovog “Manifesta” viri iz torbe. Ovo je i nišan na kome se sreću pogledi vojnika boljševika i posljednjeg ruskog cara Nikolaja II u njegovom konačnom času.

Mars u vazdušnom znaku Vodolije je poput iskre u motoru sa unutrašnjim sagorijevanjem. Raste napetost, potreba da se ispravi svaka nepravda, jer Mars u Vodoliji želi samo jednakost, pravdu i za male i za velike, i do zadnje kapi krvi će se za to boriti. Koliko god to nemoguće izgledalo. Koliko god ga to koštalo. On će iznova i iznova da se bori, da čeka koliko god treba… jer istina je negdje tamo.

Mars u Vodoliji je onaj skretničar na željeznici koji vam svaki put ljubazno mahne. Znate, onaj čovjek u mantilu, grubog lica prorezanog borama, koji svaki put skine čađavu kapu, koja prikriva razbarušenu pepeljastu kosu, i pozdravi svaki voz. On ne zna vaše konačno odredište, ali zna da ćete tamo stići, makar vas lično on na rukama nosio. Jer Mars u Vodoliji ne odustaje od svojih ciljeva.

Mars u Vodoliji (posebno u ovakvim aspektima) je simbol borbe, revolta, pobune i u konačnici uvijek će proizvesti nagle promjene. O trajnosti tih promjena više će nam reći ostatak natalne karte. Iako će donijeti prolaznu nervozu, ovaj tranzit Marsa možemo iskoristiti i za nešto dobro. Ako već moramo imati eksploziju, zašto ne bismo imali prediven vatromet?

 

Mars u Vodoliji će na vas djelovati u skladu sa vašim podznakom:

Podznak Vodolija – promjene na ličnom planu, pravo vrijeme za gubljenje težine.

Podznak Jarac – promjene na finansijskom planu, iznenadni dobici, ali čuvajte se neplaniranih troškova.

Podznak Strijelac – promjene u načinu razmišljanja, moguća promjena automobila.

Podznak Škorpija – promjene u okviru doma, preseljenje ili renoviranje.

Podznak Vaga – Iznenadna dešavanja na ljubavnom planu, neplaniran ulazak u emotivnu vezu. Kod žena je moguća i neplanirana trudnoća.

Podznak Djevica – Poslovne promjene, koje nisu nužno loše, moguć sukob sa kolegama iz radnog okruženja.

Podznak Lav – Promjene u parterskim odnosima bilo koje vrsta, suočavanje sa problemima koje gurate pod tepih već neko vrijeme.

Podznak Rak – Suočavanje sa ne baš tako čestim temama kao što su smrt, sex, tabu.

Podznak Blizanci – Mogućnost za iznenadna putovanja, promjenit će se vaš pogled na sudbinu i život.

Podznak Bik – Iznenadna promjena statusa u društvu, napredovanje ili pad na poslovnom planu. Vama se generalno život naglo mijenja u narednih 7 godina.

Podznak Ovan – Promjene želja, planova, ciljeva. Sukob na socijalnim mrežama, prekid nekih prijateljstava.

Podznak Ribe – Suočavanje sa vlastitim strahovima, potrudite se da isprobate nešto novo u životu i da savladate te svoje strahove, pa makar to bilo i skakanje sa padobranom.

 

Astrolog Miloš Tomić

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI