0
Energetski obrasci brojeva

Energetski obrasci brojeva

Energetski obrasci brojeva

Svi brojevi imaju određene vibracije ili frekvencije. Poznato je da brojevi reflektuju kosmičku energiju, pa je tako svaki broj odraz energetskog obrasca. Brojevi nam također, mogu pomoći da protumačimo karaktere ljudi do kojih nam je stalo.

Broj jedan: 1

Jedan nije najusamljeniji broj, ali je sigurno jedan od najsretnijih. Broj jedan je simbol početaka. Budući da je broj jedan, broj koji je uvijek na vrhu, on je simbol ostvarenja i dostignuća. Broj jedan je simbol sunca, simbolizuje zdravlje, bogatstvo i sigurnost. Ovaj broj teži ka ostvarenju ciljeva i preduzimanju akcija.

Broj dva: 2

Broj dva označava raznolikost. Egipćani su koristili broj dva za pravljenje različitih amajlija i rituala. Oni su vjerovali da sreća dolazi iznutra i ako čovjek posjeduje mudrost i znanje, da je onda zaista sretan. Dva je sretan broj u odnosima i označava snagu, uravnoteženost i partnerstvo.

Broj tri: 3

Trojke su najsretniji brojevi. To je sveti broj sa dozom mistike u svakoj kulturi. Uglavnom, trojke uzimaju moć dvije sile, ujedinjujući ih u jednu novu energiju. Tri može biti vaš sretan broj kada ga koristiti kao tačku fokusa, tj. namjere. Trojka ima izvrsne kvalitete, kao što su strpljenje i vjerovanje, a uspjeh dolazi upravo od tih kombinacija.

Broj četiri: 4

Značenje broja četiri temelji se na stabilizaciji energije. To je sretan broj, povezan je sa kućom i sigurnošću. Broj četiri se pripisuje božanstvu Horusu koji je, prema vjerovanju uvijek daje zaštitu.

Broj pet: 5

Pet je sretan broj u kineskoj tradiciji, jer po njihovom vjerovanju on označava zdravlje, bogatstvo, sreću, život, mir. Alhemičari i ezoteristi koristili su moć petokrake zvijezde za zaštitu i dobro uravnoteženje energije u njihovom radu. Broj pet je sveobuhvatna energija. Pet je sretan broj za fizičko zdravlje i zaštitu.

Broj šest: 6

Broj šest je povoljan u sferi ljubavi i odnosa. To je zato što je broj šest povezan sa planetom Venerom koja izaziva sklad i strast u našim partnerskim odnosima. Broj šest predstavlja i kartu ljubavnici u tarotu, što nam govori o uravnoteženim odnosima, kao i otvaranju i iskrenoj komunikaciji. Harmonija energije broja šest je idealna za nova partnerstva.

Broj sedam: 7

Broj sedam je povezan sa dostignućima. Ovaj broj takođe podstiče duhovni, psihički i intelektualni razvoj. To je broj mudrosti i razmišljanja. Sedam predstavlja vrijeme vezano za energiju i često signalizira povoljan period. Srećom se smatra ako u nekom danu vidite sedmicu na broju sobe, na registarskim tablicama ili slično. Ovaj broj povezan je sa duhovnim znanjima.

Broj osam: 8

Broj osam je povezan sa ciklusima u prirodi. On predstavlja simbol beskonačnosti . Takođe označava da je sve beskonačno i prolazno, ono što je izgubio biće vraćeno, što je daleko i na kraju biće u blizini. On predstavlja energetsku savitljivost i značenje dobre sreće.

Broj devet: 9

Devet je sretan broj zbog svoje povezanosti sa brojem tri. To je broj koji u sebi sadrži puno sretnih povrataka. To je broj integracije primarnog izvora. Broj devet je povezan sa inspiracijom i jedinstvenim smjerom.

Jasmina Minja Jovanović

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI