0
EVO ZAŠTO BISTE TREBALI ŠTO ČEŠĆE MASTURBIRATI

EVO ZAŠTO BISTE TREBALI ŠTO ČEŠĆE MASTURBIRATI

EVO ZAŠTO BISTE TREBALI ŠTO ČEŠĆE MASTURBIRATI

Masturbacija je itekako dobra za zdravlje, poručuju stručnjaci u novom istraživanju, napominjući kako samozadovoljavanje može spriječiti bolesti kao što su upala mokraćnog mjehura, dijabetes i karcinom

EVO ZAŠTO BISTE TREBALI ŠTO ČEŠĆE MASTURBIRATI

foto Pixabay

Masturbacija je itekako dobra za zdravlje, poručuju stručnjaci u novom istraživanju, napominjući kako samozadovoljavanje može spriječiti bolesti kao što su upala mokraćnog mjehura, dijabetes i karcinom.

Dugo vremena masturbacija je bila tabu tema, a svojevremeno nerijetki su bili uvjereni kako izaziva različita stanja, od sljepoće, ludila pa sve do otkazivanja organa. No znanstvenici su sada odlučili do kraja raskrinkati sve mitove o masturbaciji te su iznijeli cijeli niz zdravstvenih prednosti koje ona donosi, piše Daily Mail.

Znanstvenici i liječnici Anthony Santella i Spring Chenoa Cooper sa Sveučilišta u Sydneyu kažu kako samozadovoljavanje može spriječiti čitav niz različitih bolesti, od cistitisa, dijabetesa, pa sve do raka prostate.

loading…


Kako kažu, čak 94 posto muškaraca te 85 posto žena priznaje kako redovito masturbiraju. Pišući za The Conversation, internetsku stranicu na kojoj znanstvenici iznose svoja mišljenja, ova dva znanstvenika kažu: ‘Kod žena masturbacija može spriječiti karcinom vrata maternice te infekcije mokraćnog sustava kroz proces ‘tampona’ ili otvaranja cerviksa koji se javlja kao dio procesa uzbuđenja. ‘Tampon’ steže vrat maternice, a time i cervikalnu sluznicu. To omogućuje cirkulaciju tekućine, čime se vrat maternice, inače pun bakterija, ‘ispire’.’

Dodaju i kako masturbacija može smanjiti i rizik od dijabetesa tipa 2, smanjiti nesanicu kroz oslobađanje hormona i napetosti te povećati snagu dna zdjelice uslijed kontrakcija koje se događaju za vrijeme orgazma.

Zatim je tu i prevencija obolijevanja od karcinoma. Istraživanja su pokazala da su muškarci koji redovito imaju seksualne odnose u manjoj mjeri izloženi obolijevanju od karcinoma prostate, razlog tomu moglo bi biti oslobađanje toksina iz prostate, a znanstvenici sada tvrde kako i masturbacija pruža isti takav učinak.

Australski znanstvenici također kažu kako redovito masturbiranje može spriječiti pojavu depresije zbog oslobađanja hormona sreće, endorfina, ali i povećati razine hormona kortizola koji jača imunološki sustav.

Znanstvenici još napominju kako je masturbacija također ‘najpovoljniji način maksimiziranja orgazama’ te da ljudi koji redovito doživljavaju orgazam pate od manje izloženosti stresu, niži im je krvni tlak, povećano im je samopoštovanje i osjećaju manje boli.

izvor: depo.ba

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI