0

Februar će biti jedan poseban mjesec

Februar će biti jedan poseban mjesec: Lavovi neka se spreme!

Februar započinjemo sa Suncem u znaku Vodolije, Neptunom i Venerom u znaku Riba, Mjesecom, Marsom I Uranom u znaku Ovna, Jupiterom u Vagi, Saturnom u Strijelcu I Plutonom i Merkurom u znaku Jarca. Ni jedna planeta nije retrogradna, osim što je Venera već ušla u svoju sjenku, spremajući se za retrogradnost, koja će nastupiti tokom marta.

Prva planeta koja mijenja znak je baš ta Venera, koja 3. februara prelazi u znak Ovna. Nije ovo baš neko naročito mjesto za nju, jer su emocije preokrenute u strast, ali makar je izašla iz Saturnovog kvadratnog zagrljaja, koji je donio da u ljubavi tonemo i preskačemo blokadu za blokadom.

6. februara Jupiter u znaku Vage kreće retrogradnim hodom. Njegovo retrogradno kretanje trajaće sve do juna mjeseca, a “vratiće nas” korak unazad da bismo preispitali poslovne i emotivne odnose u kojima smo, da bismo riješili neke probleme koje smo zapostavili i potisnuli u drugi plan.

Merkur prelazi u znak Vodolije 7. februara. Komunikacija postaje podsticajnija, bude se nove ideje, postajemo kreativniji i spremniji da napravimo promjene, sami ili udruženi sa osobama koje “prepoznajemo” kao istomišljenike.

11. februara prvo pomračenje Mjeseca u ovoj godini i to u znaku Lava. Pošto je u pitanju pun Mjesec, i sami znate simboliku – kulminacija jednog ciklusa i njegovo privođenje završetku.

19. februara Sunce prelazi u znak Riba i počinje vladavina ovog znaka. Vrijeme je da malo zaronimo u neke svoje tišine, da se povučemo i preispitamo svoje planove, svoje ciljeve I načine kako da ih ostvarimo.

26. februara Merkur prelazi u znak Riba, a imamo mlad Mjesec i pomračenje Sunca u istom znaku. U danima oko pomračenja, i zbog nekih drugih aspekata koji će biti aktivni, treba biti pažljiv u kom smjeru pokrećemo svoje akcije. Energija je vrlo velika, ali je treba iskoristiti na pravi način, promišljeno.

Kao što vidite, znak Riba i znak Ovna će biti dosta naglašeni. Pošto su u pitanju dvije potpuno različite energije, sada vam je jasno zašto sam rekla da ćemo jednom nogom biti u zimi, a drugom u proljeću. Mnogo toga se tokom ovog perioda može pokrenuti na bolje, ali na snazi je onaj savjet – prevelika impulsivnost i ishitrenost mogu biti kontraproduktivni. Potrebno je sagledati situacije u kojima smo dubinski i tek onda napraviti pravi, promišljen potez.

Očigledno je da će nas na jednu stranu vući strasti, na drugu nesigurnost i tajnovitost. Sad nam ostaje da pogledamo šta će svakome od nas ovo donijeti…

Mjesečni horoskop za februar

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI