0
Feng šui i boje: Kako da obojite dom da biste postigli harmoniju

Feng šui i boje: Kako da obojite dom da biste postigli harmoniju

Feng šui i boje: Kako da obojite dom da biste postigli harmoniju

U feng šuiju svaka boja donosi različitu energiju i odražava jedan od pet osnovnih elemenata: vatru, zemlju, metal, vodu i drvo. Ti elementi se koriste u određenim poljima našeg životnog prostora, bilo da je u pitanju poslovni prostor ili naš dom.

1372422090_feng-shui-pet-elemenata (6)

VATRA
Izbalansirani elementi vatre u vašem prostoru donijeće vam odličnu energiju za ostvarivanje poslovnih uspjeha. Boje ovog znaka su crvena, narandžasta i purpurna.
Crvena ukazuje na sreću i radost. U feng šuiju simbolizuje bogatstvo i luksuz, ali je ne bi trebalo previše koristiti. Narandžasta, vjeruju oni koji praktikuju feng šui, jeste društvena boja, jer kreira energiju pogodnu za druženje i razgovor dok je purpurna dobra za detalje u domu.

 

ZEMLJA
Jaki zemljani elementi pomoći će stvaranju stabilnosti, zdravlju i održavanju unutrašnje ravnoteže. Obično se biraju za centralni dio prostora koji se uređuje. Boje zemljanog znaka su: svetložuta, bež i boje pjeska.
Prema feng šuiju nema posebnog ograničenja oko upotrebe ovih boja. Preporučuje se za bojenje jugozapadnih zidova u vašoj kući ili stanu.

 

METAL
Feng šui metal element donosi kvalitet oštrine, jasnoće, preciznosti i efikasnosti. Naročito je dobar za poslovni prostor. Metal bi trebalo da dominira zapadnim i sjeverozapadnim djelovima vašeg prostor, a boje metal elementa su siva i bijela. Sivu bi trebalo koristiti za zapadne djelove, sjeverozapadne ili sjeverne djelove. Tople nijanse sive mogu donijeti divnu energiju u vašu dnevnu sobu. Bijela je boja čistoće i nevinosti i možete je koristiti bez ograničenja.

 

VODA
Element voda donosi osvježavajuću energiju mirnoće, čistoće i svježine. U feng šuiju je simbol za izobilje, a boje su plava i crna.
Plava donosi energiju koja liječi i osvježava. Ovu boju je najbolje koristiti za istočne (zdravlje i porodica) i jugoistočne (bogatstvo i izobilje) djelove vašeg doma ili kancelarije. Crna boja je puna sofisticirane energije i prostoru daje jačinu ili definiciju. Izbjegavajte da je koristite za južne djelove kuće ili stana, umjereno za dječju sobu, kao i za glavni ulaz.

 

DRVO
Drvo donosi energiju vitalnosti i rasta. Takođe, podstiče obilje, a njegove boje su braon i zelena. Braon boju je najbolje koristiti u istočnim, jugoistočnim i južnim djelovima vašeg doma ili kancelarije, a nije toliko poželjna u dječijoj sobi.
Zelena je simbol obnove i dobro djeluje na zdravlje. Možete je upotrijebiti u raznim nijansama i tako iskoristiti maksimalno njen energetski uticaj.

KRUG

 

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI