0

Hodajte bosi što češće!

Hodajte bosi što češće!

Energija tla, sa kojom tjelo dolazi u dodir hodanjem bosim nogama po zemlji, stvara pozitivnu promjenu cjelokupnog organizma, tvrde naučnici sa Univerziteta „Patanđali“. Na ovaj način mogu da se spriječe upale, hronični bolovi, poboljša cirkulacija i smanji stres.

Savremeni način života podrazumjeva potpunu izolovanost od Zemlje, a zbog toga organizam doživljava elektro-šokove, koji za posljedicu imaju upale i zapaljenja, hronične bolove, narušen bioritam, a tjelo postaje nestabilno. Takav organizam dolazi u neprirodno stanje.

Zbog toga indijski naučnici preporučuju svakodnevno hodanje bosim nogama po zemlji, naravno ukoliko to vremenski uslovi dozvoljavaju.

Prema njihovom mišljenju, na taj način bi se ublažili mnogi zdravstveni problemi, koji muče cjelokupnu populaciju na planeti.

Cilj hodanja bosim nogama po čvrstoj zemlji jeste da se isprazni elektrostres kako tjelo ne bi preživljavalo elektro-šokove i kako bi se vratilo u stabilno i prirodno stanje, tvrde naučnici sa Univerziteta „Patanđali”.

Stručnjaci savjetuju da bi se osjetio efekat prizemljivanja, da je dovoljno samo da se pronađe manji dio zemljišta na kome nema trave i da se hoda bosim nogama, idealno bi bilo oko 45 minuta dnevno.

Na ovaj način doći će do poboljšanja ili nestanka mnogih simptoma povezanih sa upalama, hroničnim bolovima, cirkulacijom, spavanjem, životnom energijom, stresom.

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI