0

HOODOO MAGIJA: IZMEĐU LJUBAVI I SMRTI

Autor teksta: Raif Esmerović

Hoodoo je, najkraće rečeno, mlađi brat ili sestra vudua. Ponikao je iz vračarske tradicije Afroamerikanaca koji su kultove svoje pradomovine izmiješali sa katoličkom religijom pa je Biblija, ni manje bi više, postala najmoćnija knjiga magije za svakog hoodoo praktičara. Iako je voodoo popularniji širom svijeta treba naglasiti da po mističnoj moći niti malo ne zaostaje ni sam hoodoo. To je, svakako, magični svijet obojen svim mogućim bojama, i zaista bogatom tradicijom čaranja, prizivanja duhova, liječenja, šamanističkih vjerovanja.

Prije nego što krenemo sa opisom određenih hoodoo čarki trebalo bi otkriti jedan od načina kako se magija može skinuti sa čovjeka i uništiti. Naime, kako to kazuju hoodoo vračevi ko god ima čaroliju na sebi mora nabaviti jaje crne kokoške i nositi ga među njedrima tri dana (noću se jaje stavi na pod, pod krevet) a četvrti dan, ujutro, to se jaje odnese do tekuće vode, stavi u nju i razbije. Time se uništava čarolija.

ČARKA VRAĆANJA LJUBAVNIKA/ICE

Da biste vratili nazad sebi osobu (partnera) koji vas je ostavio koristite šest novih crvenih svijeća. Zabodite 60 igli u svaku svijeću – trideset sa svake strane. Kada zabadate igle u svijeću morate stalno ponavljati: „Tumba Walla, Bumba Walla, vrati mi tog i toga.“ Tri puta napišite ime osobe koju želite vratiti na mali komad papira i zalijepite ga ispod svijeće. Ovo je takozvani glavni papirić koji se stavlja ispod svake svijeće i on se zadnji posprema. Pored ovog napravit ćete još šest papirića i na svakom po jednom napisati ime voljene osobe i zabosti na četiri strane papira po iglu.

Svako jutro pokupite 60 igli ostalih nakon izgaranja svijeće. Papir na kojem su zabodene četiri igle okadite u dimu tamjana i zakopajte zajedno sa iglama ispod praga. Znači, ovaj papir stoji pored svijeće dok ona potpuno ne izgori. Glavni papir na kojem je tri puta ispisano ime (na kojem stoji svaka svijeća dok gori) mora se čuvati svaki dan dok ne izgori posliednja svijeća te onda i njega zakopate u istu rupu sa ostatkom. Ukoliko nije moguće koristiti prag onda se može improvizirati sa saksijom živog cvijeća koja stoji blizu ulaznih vrata i u nju zakopati navedeno. Također, za ovu čaroliju vam trebaju igle sa glavama.

KAKVA BOJA, TAKVA LJUBAV

Hoodoo vračevi kažu da su crvene svijeće najmoćnije oruđe za vraćanje ljubavi. Želite li da vas neko zavoli, zaljubi u vas, tada se za tu svrhu koriste ružičaste svijeće.

Ukoliko je vaša želja da se riješite ljubavnika ili ljubavnice, koje više ne želite u svom životu, onda se u ritualu pali zelena svijeća. Ona ih, doslovno, otjera.

UNIŠTENJE NEPRIJATELJA

Kako bi se nekom naudilo, ili ga se ubilo, uzme se goveđa žuč, malo sirćeta i malo bibera. U staru zahrđalu limenku stavi se malo crnog blata s imenom žrtve na dnu. Na šest crnih svijeća napiše se u obliku slova X ime osobe kojoj se želi nanijeti zlo. Svaka se svijeća zapali četiri ili pet puta i onda se puhne u nju to jest ugasi se. Iznad svijeće izgovarajte kletve (ono što želite da zadesi tu osobu). Izrežite dno svake svijeće i okrenite je naopako (fitilj dolje). U tavu stavite limenku  a oko tave postavite svijeće da gore. Svaku od njih udarite tri puta prije paljenja.

Zapalite svijeću jednu po jednu. Sve to učinite na groblju na kojem ćete ostaviti žuč po kojoj ste posuli sirće i biber. Idite kući bez okretanja nazad. Uskoro će se vaš neprijatelj ozbiljno razboljeti ili umrijeti.

SATI ZA MAGIJSKI RAD

Vrlo je važno doba dana kada se posao obavlja. Neki sati su dobri, a neki su zli.

BIJELA MAGIJA (DOBRO)

2 sata

4 sata

5 sati

6 sati

7 sati

CRNA MAGIJA (ZLO)

8 sati

3 sata

10 sati

01 sat

9 sati

11 sati

12 sati

Primjerice, svijeće za crnu magiju pale se kada zalazi Sunce odnosno od 18 sati do ponoći, nakon ponoći smatra se da  Sunce počne izlaziti pa se onda za svako dobro, a posebno za lijekove, svijeće pale u vremenu dok Sunce izlazi. Ovdje se svakako prvenstveno misli na zoru i jutro.

www.esmerovic.com

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI