0
HOROSKOP PA DANIMA U NEDELJI

HOROSKOP PA DANIMA U NEDELJI OD 12.07. DO 18.07 .2021. GODINE!!!

Astrolog: Željka Knežević +381 63 563 013

PONEDELJAK 12.07. U ovom danu Mjesečevih energija, dok on tranzitira kroz Lava, već od samog jutra nepovoljan je aspekt sa Saturnom i Uranom. To može izazvati neslaganje, brigu, brzoplete i ishitrene odluke, što nije dobro. Pojedine osobe mogu prekinuti poslovni, ljubavni ili prijateljski odnos. Mnogima će ovaj početak sedmice dati dosta stresa, nervoze i ishitrenosti, ali ne zadugo. U produžetku dana, Mjesec će biti u konjunkciji sa Venerom i Marsom, pa možete slobodno pokrenuti nešto novo. Povoljan je period i Mjesec kreće da se puni. Akcija se pokreće, pa uključite partnerske saradnje, jer je u zajednici mnogo lakše i efektnije. Sa ovog aspekta, saradnje su vrlo povoljne. Međuljudski odnosi i sve što novo počnete, imat će uspjeha. Merkur pravi trigon sa Jupiterom, što je povoljno za komunikaciju, dogovore, pregovore, bitne potpise i sporazume, kako u svojoj porodici, firmi, tako i sa strancima i u inostranstvu. Mnoge mogućnosti su aktivne i ishodi su sretni. Lakše će se završiti planirano, otputovati u inostranstvo, ili se vratiti u svoju zemlju. Mnoge osobe mogu lako da se dogovore sa svojom voljenom osobom, porodicom i prijateljima. Ipak, nije baš svima naklonjen ovaj dan. Dosta toga zavisi od vašeg ličnog horoskopa i rasporeda planeta.


UTORAK 13.07. U ovom danu Marsovih energija, Mjesec će praviti opoziciju sa Jupiterom, pa možete imati mnogo sitnih obaveza i detalja vezanih za finansije. Mnoge stvari koje trebate uraditi, mogu vam oduzeti dosta vremena. Ne preporučuje se da trošite novac, a posebno više nego što zaradite. U produžetku, Mjesec pravi sekstil sa Merkurom, što je pozitivno i daje vam dobar osećaj kako da se postavite u određenim situacijama, kako da se dogovorite ili pregovarate. Aspekt je dobar za trgovinu, putovanje, komunikaciju i dogovore, pa ga iskoristite maksimalno. Zatim, Venera je u konjunkciji sa Marsom. Ta kombinacija daje akciju i borbu za emocije, materijalno i pokretanje nekih novih projekata. Moguć je ulazak u emotivnu vezu, ili ako ste već zauzeti, možete pokrenuti strasti i nešto posve novo, kako biste izbjegli monotoniju. Takav način djelovanja, uskladio bi odnose različitosti Venere i Marsa. Svakako, možete biti privučeni magnetizmom i djelovati magnetično na druge. Ovaj aspekt daje veliku energiju koja ne prolazi nezapaženo, pa tako i vi u emotivnim odnosima sigurno možete biti posebni i zapaženi. Ovaj aspek traje nekoliko dana, što vam sigurno budi strasti, svejedno da li ste zauzeti ili slobodni. Ovaj vatreni zagrljaj budi najdublje strasti i požude.


SRIJEDA. 14.07. U ovom danu Merkurovih energija, dok on tranzitira kroz Raka, Mjesec će biti u trigonu sa Uranom iz Bika, te će se pokrenuti neke novine u odnosima na poslu, u finansijama, porodici i šire. Mnoge osobe imaju pozitivne aspekte, iznenadne promjene i ideje među društvom i poslovnim partnerima. U krugu porodice sve se pokreće lijepo i pozitivno. Pojedine osobe će tražiti slobodu izražavanja svog mišljenja i ideja, pa čak i da nemaju neke velike odgovornosti. Drugi mogu iskoristiti iznenadne prilike i mogućnosti. Mnoga sretna dešavanja se prenose od predhodnog dana, posebno kada su emocije i ljubav u pitanju.


ČETVRTAK 15.07. U ovom danu Jupiterovih sretnih energija, Mjesec je u sekstilu sa Suncem, pa možete lijepo da se ispoljite i imate slogu sa suprotnim spolom i širim masama. Prihvatit ćete pozitivnost drugih osoba, a desit će se i profesionalni uspjesi. Mjesec pravi opoziciju sa Neptunom, što utiče na pojačane emocije koje mogu biti zbunjene, dezorijentisane i konfuzne. Emocije su prejake i promjenjive. Ako imate neke tajne, sada se mogu razotkriti i neke stvari koje vam smetaju, sada iznosite javno. Stvari koje vam smetaju, učinit će vas nesretnim. Mjesec pravi trigon sa Plutonom, što je dosta povoljno. Možete se prilagoditi mnogim situacijama, ljudima, i neka duboka intuicija vam može pomoći na putu do cilja. Sve nerješene stvari, sada možete lako riješiti i uvjeriti nekoga u nešto. Sunce je u trigonu sa Neptunom, što će mnogim osobama dati jasnoću, brzo shvatanje stvari i sposobnost prepoznavanja svega što vam je bilo nejasno. Sada će sve postati kristalno jasno i čisto. Bude se duboka osjećanja i neki novi uvidi. Situacija postaje jasnija. Mjesec prelazi u Vagu, što dodatno daje pojačane emocije u partnerskim i drugim odnosima.


PETAK 16.07. U ovom danu Venerinih energija, dok ona tranzitira sa Marsom kroz vatrenog Lava, Mjesec će praviti kvadrat sa Merkurom, pa se javlja preosjetljivost posebno u rodbinskim odnosima i sa partnerom, što može izazvati plačljivost. Mnoge osobe jedno osećaju, drugo misle, a treće rade, pa je dosta izražen disbalans. No, greške su moguće, te ne treba ništa suditi ni zaključivati. Budite oprezni u komunikaciji i ne pravite velike bitne odluke. Mjesec pravi trigon sa Saturnom, pa je moguća disciplina, uspjeh, a pristuna je i logika. Dobra procjena vas može odvesti pravo ka uspjehu. Izražene su nauka i umjetnost, pa u tim oblastima možete biti uspješni. Možete imati stabilne emotivne odnose, dobru koncentraciju i sigurne dugoročne planove.


SUBOTA 17.07. U ovom danu Saturnovske energije, Mjesec će biti povoljan sa Marsom i Venerom iz Lava, pa se mogu dešavati pozitivni emotivni odnosi i duhovni kontakti. Vaši bliski odnosi sa voljenom osobom sada su vrlo povoljni, dok je energija vrlo lijepa i strastvena. Na poslovnom planu ovaj aspekt je dobar i efikasan u dogovorima, planiranjima i dobrim ishodima rada. Sa ovim aspektom su lake i brze saradnje, pa sve što započnete i dogovorite, može rezultirati uspjehom. Mjesec pravi kvadrat sa Suncem, što iziskuje više truda kako biste uspjeli u nečemu što želite uraditi. Bitno je da se ne spuštate na nižu stepenicu, već zadržite vaš kvalitet. Nema potrebe da se pretjerano ističete, jer se može pogrešno protumačiti. Mjesec pravi kvadrat sa Plutonom, pa ste dosta nefleksibilni i teško je da se prilagodite ljudima i situacijama. Moguća je nervoza, napetost, i neko unutrašnje nejasno stanje nezadovoljstva, što je bespotrebno jer aspekt brzo prolazi. Mjesec prelazi u Škorpiona, što dovodi do pada emocija, pa se možete povući, ili, suprotno tome, burno reagovati. I na kraju dana, Mjesec pravi trigon sa Jupiterom, što vam daje optimizam i bolje raspoloženje. Mnoge osobe mogu imati lijepo druženje i provode, što će dovesti do opuštanja i skretanja misli sa problema.


NEDELJA 18.07. U ovom danu Sunčevih energija, dosta teška opozicija Sunce- Pluton, može dati probleme u smislu nekih potisnutih unutrašnjih nezadovoljstava. Sve će izaći napolje. Sukobi želja i realnosti. Mnoge osobe ne mogu ili neće da sagledaju granice svojih mogućnosti. Pojedinci žele da budu u centru pažnje i da dobiju divljenje ljudi ili neku poziciju. Usljed napetosti, moguće su smetnje u odnosima: uvrjedljivost, impulsivnosti i osvetoljubivost. Ova energija je intenzivna, pa trebate biti pažljivi u porodici i sa bliskim osobama. Ne kvarite odnose. Nemojte ih poniziti da biste sebe uzvisili i učinili moćnim. Najbolje bi bilo da izbjegnete konflikte, da se bavite nekim sportom, odlazite u prirodu i budete fizički aktivni. Mjesec pravi trigon sa Merkurom, što je dosta pozitivno i daje vam sklad u osećanjima, mislima i onim što radite. Mnoge osobe sada mogu biti pozitivne u komunikaciji, dogovarati se i družiti. I na kraju, Mjesec će biti u kvadratu sa Uranom i opoziciji sa Saturnom, što daje iznenadni nemir, brige, razočaranja i tugu, pa se preporučuje povlačenje. Ne dozvolite da vas nešto uznemirava i čini nesretnim!!
SRETNO U SVEMU!!

Astrolog: Željka Knežević +381 63 563 013

Imagen de FelixMittermeier en Pixabay 

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI