0

KAD ZLO OBUZME LJUDSKO TIJELO

Autor teksta: Raif Esmerović

Prema kazivanju starih i mudrih bosanskih hodža i derviša koji su se borili protiv nevidljivog zla kada čovjek dođe i kaže da su mu medicinski nalazi uredni, ne pokazuju nikakvo oboljenje, a da se ipak ne osjeća dobro; da ga boli glava, stomak, zglobovi, leđa, da ga nešto guši i trga, naročito u sumrak i noću, lako je pretpostaviti o čemu se radi. Najviše se pojavljuju noćne more, vidljive i nevidljive, od čega čovjek dobija strah koji ga pritišće u grudima. On ne vidi ništa ali ga nešto nevidljivo i neopipljivo muči, osjeća tu bolest, sav je slomljen i vidi kako mu iz dana u dan postaje sve lošije.

Napraviti i skinuti magiju nije jednostavno niti lako. Razlog tome je vrlo jednostavan, naime, i u prvom i u drugom slučaju riječ je o radu to jest kontaktu ili saradnji s duhovima (džinnima, šejtanima, đavolima, demonima, entitetima) koji su glavni motor svake čarolije. Djelovati na drugog čovjeka može se samo preko duha koji zaposjedne svoju žrtvu i prisili je da se ponaša onako kako je čarobnjak ili vještica to naredio kroz čarku. Kako bi se ta ista magija skinula sa žrtve iscjelitelj se na ovaj ili onaj način mora sukobiti sa duhom, pobijediti ga svojim znanjem i odvojiti od čovjeka.

Kada šejtan, koji je niže rangirani demon, uđe u čovjeka tada on postaje sklon nemoralu, lažljivosti, krađi, kocki, piću…, dok uđe li u njega džinn, energetski moćniji duh, tada taj isti pojedinac postaje sumanut, lud, psihički rastrojen, oboli, dobije epilepsiju ili mu se oduzme neki ud.  Slično je i sa vilama. Po predaji svako onaj ko bi nagazio na vilinsko kolo obolio bi, povilenio, skrenuo sa uma.

Najčešći oblici zla, koji se mogu nazvati svakodnevnim, jesu nagaza i urokljivo oko. Svaki put kada iziđemo napolje, na ulicu, možemo postati metom nečijih zlih očiju, pogleda, ili nagaziti na nečist, prljavštinu ili podmetnutu čarku. Posebno nezgodna mjesta kojim prolazimo jesu kontejneri sa otpadom. Naime, zadesi li se da kada prolazimo pored kanti sa smećem da u tom momentu zapuhne vjetar preko njih direktno u nas postoji velika vjerovatnost da nas zapuhne ono što se naziva vilinski ili džinnski vjetar. Simptomi zapuhnutosti su iznenadna glavobolja, trnci u očima, bol u vratu, nagon za povraćanjem ili opšta malaksalost. Ovisno o jačini vjetra postavlja se i dijagnoza. Od onog najgoreg vjetra, prema kazivanju duhovnih iscjelitelja, može se dobiti i rak.

Još jedno krajnje rizično mjesto jeste raskršće koje svakako treba izbjegavati prelaziti noću, posebno oko ponoći. Raskrsnica je još od najranijih vremena bila prirodni oltar magije na kojem se bolesni narod liječio, mađijao, prizivao vile i đavole. Upravo stoga to je mjesto gdje se duhovi najradije skupljaju i borave. Ko nagazi na raskrižju osjeća bolove u nogama, glavobolju, nesanicu a ako i uspije zaspati probudi ga noćna mora.

Sve ovo, ali i mnogi drugi načini preko kojih pojedinac dođe u izravni dodir sa onostranim, može prouzročiti i drugačije probleme. Zlo, negativna energija ili magija ima krajnje destruktivan učinak na ljudsku sreću i sudbinu pa uzrokuje da nekoj osobi doslovno ništa ne ide po planu, ili sve ono što drugi obave od prvog pokušaja on ili ona moraju ponoviti nekoliko puta. Staro je pravilo da začarane osobe, posebno one koje su pod teškom magijom, prođu “više ruku” to jest nekoliko osoba koje se bave skidanjem zla, kako bi došao do svog lijeka i zdravlja. Time se svakako želi kazati i to kako u traženju spasa čovjek mora biti uporan i predan. U Bosni i Hercegovini tokom dvadesetog vijeka bio je aktualan jedan vrlo dobar običaj kada bi omađijani čovjek posjetio tri stravarke, s tim da je svaka bila druge vjere, pa je išao do muslimanke, katolkinje i pravoslavke, kako bi prošao “tri ruke”. Zapravo, rečeno modernim rječnikom omađijani bi bio podvrgnut djelovanju triju energija, koje bi onda zajedno, neutralisale zlo na njemu i dovele ga u stanje ozdravljenja.

U današnje vrijeme često se dešava da se neki čovjek osjeća jako loše. No, kada ode kod liječnika, on mu saopšti da mu s medicinske strane nije ništa te je to sve vjerovatno uticaj stresa i tada mu najčešće propiše neke vitamine. Međutim, ovdje je zapravo riječ o tome da je čovjek doslovno nabijen negativnom energijom, usljed čega je stalno umoran i ne može spavati.

Uobičajeno je da se za svaki slučaj koji zastari odnosno pređe šest mjeseci skidanje magije ponavlja nekoliko puta. Ukoliko je vrijeme omađijanosti niže od navedenog perioda, na primjer, čovjek osjeća da mu je loše dva, tri ili četiri mjeseca, onda je postupak oslobađanja znatno kraći. Često je dovoljan samo jedan jači tretman pa da negativna energija nestane.

Eliminacija magije odnosno vradžbine (čarke, sihira) sa čovjeka izvodi se na desetak načina. U talismanskoj magiji, kada se čarolija uklanja preko korištenja zapisa (obično molitve, dove, numeroloških simbola i znakova) u obzir se uzima dan kada je osobi postalo loše, kao i njen horoskopski znak. Osim toga, da bi se zlo neutraliziralo treba biti uporan jer nerijetko tretmani skidanja znaju potrajati oko 6 mjeseci, a ponekad i duže od toga. U tom međuvremenu onaj ko je začaran postepeno osjeća da mu kreće na bolje, i život mu se vraća u normalu.

Kako biste se zaštitili od vradžbina i ljudi koji se njima bave nemojte nikome posuđivati svoju odjeću, pazite na odrezanu kosu i nokte, svoje fotografije. Ovo zadnje je u današnje vrijeme zbog društvenih mreža nemoguće izbjeći, a što je pravi dar za sve crnomagijaše, koji mogu bez ikakvih problema doći do slike svoje žrtve i s njom manipulirati na volšebni način. Naime, fotografija je izvrstan rekvizit i među najboljim stvarima sa kojima se izvodi čarolija pošto sadrži zarobljenu energiju osobe na kojoj je. Idealna je zamjena za popularnu voodoo lutku. U čaranju i bajanju fotografija se probija iglama, po njoj se iscrtavaju čarobni znakovi i formule, vješa se na grane drveća, zakopava u mrtvačkom sanduku i tako dalje.

Čarolija je živa sila i sposobna je djelovati na fetus u majčinom stomaku, kao i preći sa jednog supružnika na drugog u toku intimnog odnosa. Isto tako, može se prenijeti i odjećom pa stoga ne posuđujte od nikoga jakne, majice, suknje ili bilo što drugo jer ne znate šta sa tim možete dobiti. Nesretni odnosno omađijani ljudi, oni koji su pod nekim oblikom zla, često su prenosnici negativne energije koja onda blokira i energiju one osobe koja je u direktnom dodiru s njima. Pravi primjer je novac, ukoliko dobijete pare od takve osobe sasvim je sigurno da će vam se ubrzo finansijska sreća blokirati. Zato steknite običaj da svaki dobiveni novac blagoslovite.

Za kraj treba reći kako se čarke ili vradžbine ponavljaju svakog mladog Mjeseca, ili uoči mjesečeve mijene, pošto većina njih traje jedan lunarni ciklus ili 40 dana, dok druge mogu potrajati šest mjeseci, dvije, pet ili sedam godina. Postoje i one takozvane “smrtničke” ili “mrtvačke” koje su hronične odnosno traju cijeli ljudski život. Čarke koje se ne ponavljaju, ne obnavljaju, nakon nekog kraćeg ili dužeg vremena prestanu sa djelovanjem. Smatra se da je iznimno loš scenarij ukoliko se na jednu osobu napravi nekoliko vradžbina to jest da ih radi nekoliko osoba, pošto je tada teško ili nemoguće eliminirati njihov uticaj. Postoje vradžbine koje se “svežu” za duha i one spadaju među najteže oblike.

PRATITE SNOVE

Snovi su svakako najbolji pokazatelji unutrašnjeg stanja čovjeka. Zato ih obavezno pratite i obraćajte pažnju na njihov sadržaj, naročito na one koji se ponavljaju, ili bar jedan dio.

Ukoliko sanjate crnog čovjeka, može biti crnac ili crna silueta, onda vam je napravljena magija bolesti, da vam se naruši zdravlje i vitalnost.

Usnuti zmiju ili njih više znak je magijskog napada. Sve ovisi o sadržaju sna. Ako vas zmija napada ili tjera, onda ste već donekle pod uticajem čarke. Ujede li vas zmija u snu, začarani ste. Vidite li samo zmiju u snu, ali nije blizu vas, neprijatelj vas posmatra ili već priprema magiju koju će vam podmetnuti. Ugriz zmije u snu je upozorenje da ne jedete i ne pijete ništa kod drugih ljudi.

Zec u snu je također simbol vradžbine.

Žaba je čarolija koju na vas radi ženska osoba.

Sanjate li igle, vradžbina je već usmjerena na vas, najčešće je ovdje riječ o nagazi ili omađijanom predmetu koji ste dobili na dar.

Sanjate li često neku osobu i san ima ljubavnu ili seksualnu konotaciju to znači da ste žrtva ljubavne magije.

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI