0
Kako privući novac: 3 mentalne navike

Kako privući novac: 3 mentalne navike

Kako privući novac: 3 mentalne navike 

U svakom od nas postoje neke mentalne navike kojih nismo svjesni, a negativno se odražavaju na naše potencijale i sposobnosti. Kako se rješiti ovakvih navika koje nas sputavaju da zaradimo novac koji je srazmeran našim potencijalima?

Prirodno je da tokom života upoznajemo neke nove djelove sebe, pa samim tim ključ samorazvijanja i napretka leži u zapažanju. Kada postanemo svjesni svojih karakternih crta koje nas ograničavaju, tada ćemo moći da oslobodimo sve svoje potencijale da se neometano ispoljavaju. Između ostalog, kao rezultat uslijedit će i zapažanje kvaliteta koji će nam pomoći da poboljšamo svoju materijalnu situaciju…

 

skd283882sdcMentalne blokade su produkt naših misli, i u trenutku kada negativne misli iskorenimo, započećemo novi život sa stabilnim, višecifrenim zaradama. Zato…

1. Očekujte i nadajte se onome što priželjkujete.

Ukoliko ne živite životom kakav želite, u velikoj mjeri to može biti posljedica toga što takav život i ne očekujete. Mnogi će, pročitavši ovo, poricati svoje mentalno stanje. Ukoliko pomislite kako bi bilo fino da vaša mjesečna zarada bude duplo veća, vi se zapravo ne nadate realizovanju zamišljene situacije, jer ne znate kako u tome da uspijete. Kada se u glavi pojavi pitanje “Kako?” ono vas sputava i blokira u namjeri da se takva želja realizuje.

Neophodno je da nešto započnete da bi se to nešto desilo. Ukoliko nemate ideju kako biste udvostručili svoja mjesečna primanja, isprobajte mali eksperiment. Tokom meditacije mislite o tome koliko ste, zaista, spremni da očekujete, dobijete i zaslužite ono što želite. To će pojačati vašu maštu i moć vizuelizacije – neka vaš um postane mjesto gdje vjerujete u nešto novo.

2. Iskoristite svoje prednosti i potencijale.

Ako je vaša želja da zaradite više novca samo prividna, odbit ćete svaku priliku da svoju želju ostvarite. Odbijanje prilika je obično posljedica straha, anksioznosti ili drugih sličnih emocionalnih faktora…
Kako trošimo novac…

Možda je neophodno da uložite novac kako bi se vaši prihodi udvostručil, pa je samim tim neophodno da naučite kako da ulažete. Da biste to naučili, možda bi trebalo da otputujete u drugi grad i pohađate neki kurs ili program, međutim vi ćete umjesto načina da to uradite pronaći izgovore da takvu šansu propustite. Realno analizirajte svoje izgovore i nađite kontra argumente. Iskoristite prilike čak i kada niste dovoljno motivisani. Kada ne činite dovoljno u pogledu usavršavanja, znajte da tako uskraćujete mogućnost da nastupe promjene. Ako nema promena, nema ni veće zarade.

3. Pronađite genija u sebi.

Nemojte biti škrti ni prema sebi ni prema drugima. Odluke na šta ćemo potrošiti novac često su proizvod emotivnog stanja. Zato vodite računa o tome kako trošite novac. Svaki put kada pomislite da bi trebalo da uštedite, pomislite da takva odluka nije proizvod veće idejne slike – one slike bogatog života. Kada pomislite da niste zalužili da nagradite sebe, znajte da tako u sebi stvarate mentalnu blokadu.

Koliko dajete, toliko vam se i vraća, zato budite velikodušni i djelite ono što imate sa drugima. Ipak, dajte, ali ne očekujte ništa za uzvrat i budite zadovoljni onim što imate.

Novac – Poboljšajte financijsku situaciju!

Meditacija vrijedna milion

 

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI