0
Kako promijeniti sudbinu, 12 metoda

Kako promijeniti sudbinu, 12 metoda

 Kako promijeniti sudbinu, 12 metoda

Očigledno je da svaka misao, riječ i dejstvo imaju uticaj na našu budućnost, dovode do određenih posljedica, zato se kaže “sudbina je u našim rukama”, jer ona zavisi od toga šta radimo u svakom trenutku. Da bismo promijenili svoju sudbinu, treba preuzeti odgovornost za svoju budućnost, izučiti teoriju promjene sudbine i početi je primjenjivati u praksi.
Postoje provjereni načini za promjenu života na bolje, ovdje je dato – dvanaest metoda promjene sudbine koje je izložio O.G. Torsunov na predavanju: “Zakoni vremena 2”. Sve ove metode razvijaju čovjekov razum ( uvećavaju njegovu razumnost), a sa razvojem razuma čovjekova sudbina se mijenja na bolje. Ovo je praktično znanje koje se može primijeniti i donijeti rezultate.

12 metoda mijenjanja sudbine:

1. Molitva. Molitva je kontakt sa Višom silom, veza sa Bogom, koji je praizvor svega. ‘Molite i daće vam se” – ovo se odnosi na iskrene molitve. Na taj način, zahvaljujući molitvi, naša sudbina može da se promijeni na bolje.

2. Razvoj smirenosti, se postiže na tri načina:

  •  Poštovanje roditelja, bez obzira kakvi da su. U bilo kojim roditeljima može se naći nešto zbog čega mogu da se poštuju. (Ako sin poštuje oca, u njegovom socijalnom razvoju nestaju sve prepreke, on postaje pravi muškarac, stiče muške kvalitete. Ako kćerka poštuje svog oca, ona dobija dobrog muža. Ako sin poštuje svoju majku, on dobija dobru ženu. Ako kćerka poštuje svoju majku, ona postaje cjelovita žena, i dobija mogućnost da se razvija u društvu).
  • Proučavanje svetih spisa (bilo koje religije, koja je bliska i razumljiva).
  • Komunikacija sa duhovnim učiteljima. Ako se ne može komunicirati uživo sa duhovno naprednim ljudima, mogu da se gledaju video snimci predavanja, seminara, mogu se slušati audio zapisi ili u najgorem slučaju, jednostavno čitati knjige ili bilješke sa predavanja.

3. Praksa zdravih navika i regulacija svog života. Ovo se odnosi na poštovanje režima dana, pravilnu blagovremenu ishranu, održavanje tijela i uma u optimalnom stanju. Raditi potrebno, što je povoljno, korisno, to nije uvijek ono što se želi raditi. Drugim riječima, moramo se rukovoditi razumom a ne da pratimo nerazumne želje koje dovode do problema. A za to treba izučiti i shvatiti šta je razumno (korisno, povoljno) a šta je nerazumno.

4. Komunikacija sa mudrim ljudima, kao i posjećivanje raznih ceremonija koje se odnose na služenje Bogu (bilo koji religiozni praznici).

5. Kontakt sa povoljnim stvarima:

  •  Biljkama ili aromatičnim uljima (bosiljak, tamjan, nana, ruža, sandalovina, šafran, itd)
  •  Osveštanom vodom (povoljno ju je piti na prazan stomak, poprskati glavu sa njom, itd)
  •  Zemljom iz svetih mjesta – povoljno je kada se nalazi u kući.
  •  Slikama svetaca u kući – daju snagu i zaštitu.
  •  Dragim kamenjem, ali samo ako se pravilno koristi.

6. Mora se razviti nesebičnost, žrtvovanje za onoga kome je potrebna (hrana, odjeća i druge vrste pomoći). To takođe znači da ne treba ništa uzimati od drugog, ako ne osjećate potrebu za tim. Možete prihvatiti poklone, ali se ne vezati se za njih. Razvoj nesebičnosti veoma jako mijenja čovjekovu sudbinu.

7. Jesti osveštanu hranu i hraniti njom članove svoje porodice. Takođe je dobro i  ponuditi osveštanom hranom goste.

8. Odricanje od nepovoljnih stvari, uključujući i loše navike, kao što su upotreba alkohola, pušenje, itd. Ovo odustajanje treba da nestane kao posledica razumijevanja, a ne putem primoravanja sebe. Odreći se nečega lošeg može se lako ako mu se nađe dostojna zamjena, kada se bavi nečim korisnim i povoljnim.

9. Post i askeza, usmjerenje na suzbijanje čula. U videu Torsunov govori više kojim ljudima u kom danu u njedelji je najbolje da poste. Na dan posta preporučuje se razmišljanje o Bogu, čitanje duhovne literature, molitvi i drugih povoljnih duhovnih aktivnosti.

10. Odustajanje od loših postupaka i loših karakternih osobina, pokajanje i praštanje. Treba da molimo za oproštaj i da oprostimo svima.

11. Napraviti oltar u stanu u kome treba staviti ikonu ili druge svete predmete. Takođe je veoma povoljna za promjenu sudbine posjeta svetim mjestima.

12. Zajedničke molitve i donacije. Kada čovjek učestvuje u takvim prilikama, to čisti njegovu svijest i jača razum.

Izučavanje mudrosti razvija razum, a što je više razuma, bolja je čovjekova sudbina. Što više navedenih metoda koristimo u svom životu, tim se brže mijenja naša sudbina.

Izvor: esoteric-land.ru

Prevela: Beba Muratović – bebamur.com

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI