0

KAKO SE SAČUVATI OD ZLA I CRNE MAGIJE

Autor teksta: Raif Esmerović

Magija je stara koliko i čovječanstvo na zemlji. Spoznaja kako se na sva živa bića ili predmete može djelovati dobrim i lošim silama, također je stara koliko i ljudski rod. Jer, sve što postoji proizašlo je iz sukoba Dobrog i Zlog. Sve u nama samima, u prirodi oko nas i u prostranstvima svjetova Svemira, stalna je i praiskonska borba dviju suprotnih sila, koje smo u ljudskoj historiji nazivali tolikim brojnim imenima.

No, da ne bi sada ovo doživjeli kao neku strašnu priču treba kazati kako je sukob između Dobra i Zla zapravo kreativna borba, ona iz koje se rađaju napredak, novi vidici, svjetovi i djela, to je najkraće rečeno – samo stvaranje.  Ono se neprestano odvija i oko nas i u nama. Tako se svakodnevno doslovno i pokazuje prva magijska mudrost koja kaže: kako gore, tako dolje! Kako u Svemiru, tako i u čovjeku. Otkrijemo li šta se događa u ljudskom biću, otkrit ćemo i ono šta se događa u našim očima nevidljivim svjetovima.

Kako je već rečeno oko nas se stalno dešava borba između dobrih i loših sila i energija od kojih je jedna crna magija čije su opasnosti mnogostruke. Naime, veoma je teško prikupiti dokaze o njenom djelovanju protiv vas ili otkriti onu osobu koja stoji iza te zle rabote. Baš zbog toga od velike je važnosti znati se zaštititi i tako sačuvati od mnogih problema koje vam ona može donijeti. O čemu je konkretno riječ saznajte u nastavku teksta.

SLIKA KAO HAMAJLIJA

Možda niste znali ali vlastita fotografija je idealna podloga za izradu hamajlije protiv vradžbina i negativne energije. Za ovu priliku potrebno je da izaberete svoju sliku čija je veličina one koja se koristi za izradu ličnih dokumenata. Na poleđini slike pažljivo iscrtajte znak pentagrama ili heksagrama, odnosno petokrake zvijezde ili dva trougla. Ukoliko niste sigurni kako ti simboli izgledaju onda na tražilici upišite pojmove: pentagram ili heksagram, i vrlo brzo ćete vidjeti o kojim se znakovima radi. Iscrtavanje simbola možete učiniti olovkom ili nalivperom crvene boje. Ispisivanje treba obaviti uz svjetlost zapaljene crvene svijeće u bolo koji sat ili dan u sedmici, ali uvijek nakon što se spusti noć.

Slika sa iscrtanim simbolom nosi se u novčaniku, u posebnoj pregradi i ni u kojem slučaju se ne smije vidjeti kada se novčanik otvori. Povremeno, fotografiju treba izvaditi i pregledati, a sve promjene koje budu na njoj su jasni dokaz kako se na vlasnika pokušalo djelovati čarkama ili nekim drugim oblikom negativne energije. Kada se uoče očite promjene, tada sliku treba spaliti na plamenu bijele svijeće, a a ukoliko se želi, na novu fotografiju se iznova mogu iscrtati magijski simboli zaštite i ta nova slika opet koristiti i nositi na isti način kao i ona prethodna.

PRSTEN ZAŠTITE

Postoje određena mjesta, koja po okultnoj tradiciji, imaju izuzetno snažno magijsko djelovanje. Sve što se donese sa tih mjesta je energetski vrlo jako, a slobodno se može koristiti za pripremu amuleta i zaštita od vradžbina i negativnih energija.

Jedno od takvih mjesta su i kovačnice. Piljci odnosno šiljati komadići metala otrgnuti prilikom kovanja izuzetno su dragocjeni, pa ako imate priliku, svakako ih malo prikupite i čuvajte u posebnoj vrećici kao izuzetno jaku moćnu hamajliju.

Međutim, u kovačnici možete potražiti i drugu vrstu zaštite od čarolija. Naručite od kovača da vam otkuje ili tanku pločicu ili pak, još bolje, prsten veličine onog o kojem vise ključevi. Prsten neka ne bude nigdje presječen. O njega nećete ništa objesiti. Jednostavno ćete ga nositi sa sobom, u džepu ili torbici, a on će djelovati i čuvati vas. Ako ga imate, onda vam ni jedna druga vrsta zaštite od zla nije potrebna.

ČUDESNE KOVANICE

Kako bi odijela imala savršeni kroj i padala na tijelu, a suknje kod žena zadržavale svoj oblik, nekadašnji su engleski krojači u obrube stavljali okrugle komadiće tankog olova. Slična praksa je poznata u Bosni i Hercegovini gdje su se tokom dvadesetog vijeka u donji obrub zavjesa stavljali tanki duguljasti olovni komadići koji su činili takozvani ravni pad zavjese. Olovo, koje u magiji ima vrlo izraženu simboliku i koristi se u nizu obreda, može se danas nadomjestiti kovanicama, a u svrhu zaštite od čarki i zlih sila.

Da bi se to postignulo, treba samo slijediti nekadašnje savjete krojača. Dakle, ako želite i možete, ušijte u rubove sakoa, hlača ili težih suknji kovanice bilo koje vrijednosti. Radi li se o kovanicama u upotrebi ili van nje, potpuno je svejedno. Važno je samo da pripazite da je oko ušivenih kovanica uvijek neparan broj. Kad se jednom ušiju, kovanice se više ne smiju vaditi, a ušiti ih treba uz svjetlost jedne, tri ili pet crvenih svijeća nakon što padne mrak. Sat i dan u sedmici nisu bitni.

Magijska zaštita kovanica u odjeći potrajaće onoliko dugo, koliko su odjeći i novčići.

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI