0
KAKVO JUTRO, TAKAV DAN!

KAKVO JUTRO, TAKAV DAN!

KAKVO JUTRO, TAKAV DAN! 

Jutro je najveći neprijatelj mračnih sila, zlih duhova, čarobnjaka i vještica: smatralo se da ne bi trebalo usta¬jati prije nego što se pijetao prvi put oglasi, niti prije toga izla¬ziti iz kuće.

U svetim knjigama jutro označava doba Božje milosti i ljudske pravednosti, a simbolizira djevičanstvo, čistoću i obećanja, vrijeme harmonije i – rajskog života.

Većina stvari koje su bile od životne važnosti obavljane su ujutro, a dvije tipične poslovice – ‘Jutro je pametnije od noći’ i ‘Ko rano rani, dvije sreće grabi’ – najbolje odslikavaju čovjekov odnos prema jutru.

loading…


Jutro je simbol prosvjetljenja i nade.

U skladu sa značajem koji se pridavao jutru i mnogi slučajni jutarnji susreti, geste i pojave, smatrani su odlučujućim za sreću i uspješnost u obavljanju poslova i ostvarivanju nauma i želja u tekućem danu:

Ko ujutro na ćesrce tri puta kihne, govorilo se da će biti sretan i uspješan tijekom tog dana, a tko ujutro ustane na lijevu nogu pa još zabunom naopačke obuče neki dio odjeće, vjerovalo se da mu tog dana ništa neće polaziti za rukom i da će doživiti velika razočarenja. Takav rasplet su mogli očekivati i oni kojima bi se ujutro otrgnulo dugme s odjeće ili oni koji bi ujutru prvo sreli dželata.

Kad se ujutro izlazilo iz kuće pratilo se koga će se prvo sresti: djeca su donosila sreću; mladići i djevojke – vedar i uspješan dan; muškarci i žene – prosječno sretan dan, a sresti starije osobe predskazivalo je ljutnju i sekeraciju.

Ukoliko bi se ujutro, poslije buđenja, dogodila neka manja nezgoda, savjetovano je da se tog dana ne započinje nikakav novi posao.

S druge strane, osobe koje bi se ujutro, 1. maja/svibnja, napile vode ili rano ujutro na Veliki petak na ćesrce pojele jabuku, navodno bi tokom cijele godine bili zdravi i ne bi ih bolio želudac.
Sanjati jutro – skoro putovanje.

 

Iz KNJIGE TAJNI – bosnic.com OBRADA trecadimenzija.com

Očistite prostor i predmete od negativne energije na lak način

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI