0
Kineski horoskop za 2015. godinu: Godina drvene koze

Kineski horoskop za 2015. godinu: Godina drvene koze

Kineski horoskop za 2015. godinu: Godina drvene koze

Vrijeme uspjeha i radosti

drvena kozaOva godina počinje 19. februara 2015. godine (4713. po Xia kineskom kalendaru), a završava 7. februara 2016. godine (4714.)

Ova godina po kineskom horoskopu donosi nam energiju čiste kreativnosti, izobilja i iznenađenja. Godina „drvene koze” je jedna od malo razumljivih godina. To nije lako razumljiva godina jer tokom dvanaest mjeseci „drvena koza” je kao socio-politički tobogan. Mala skala je u familijarnim odnosima i onom što nam je u rukama. Ipak, godina „drvene koze” je vrijeme uspjeha i radosti. Neće se moći izbjeći tragedije, ali sitne radosti porodičnog okruženja će biti dovoljne da nam daju nadu.

Ova godina počinje 19. februara 2015. godine (4713. po Xia kineskom kalendaru), a završava 7. februara 2016. godine (4714.).

Godina „drvene koze” se naziva i slijepa godina, jer će kinesko proljeće (Li CHUN) početi pod kraljevstvom godine „drvenog konja”, tj. to neće biti jednostavna godina za agrikulturu, prirodu i opće raspoloženje ljudi i životinja. Ali, to je plodna godina za humane misli, uključujući i životinjske.

Ovo je također i godina borbe za pravo na informacije, kao i borba za slobodnim vremenom i uživanjem, te će pod uticajem „drvene koze” ta borba biti generalizovana, pošto dio buđenja svijesti ljudstva ima veze sa interkonekcijom (instant tehnologijom).

Uobičajeno je da tokom godina „drvene koze” svi članovi familije traže načina za porodičnim zbližavanjem, pomirenjima, sastancima tj. finom porodičnom energijom. Neki će u tome uspjeti, a drugi će samo probuditi više konfuzije i svađa, ali na kraju krajeva i pokušaj je bitan. Budite strpljivi i naučite da opraštate! Ova prilika će se ponoviti tek za šezdest godina, što može biti kasno.

Nagrada koju je „koza” primila za davanje sjemenki drveta tj. tajnu agrikulture, bila je da se pretvori u simbol materinstva i u jednu od svetih životinja. Ona je slika slatkoće, radosti i radoznalosti.

Sigurno ćemo doživjeti mnogo umjetnosti, inovativnu tj. novu hranu, novu vrstu muzike, i sa sigurnošću ćemo biti svjedoci mnogih radosti, uključujući i znakove koji se ne slažu toliko dobro sa „kozom”.

kineskiH

Štakor

Ova godina ne predstavlja nikakve bitne događeje za vas, osim mogućnosti da se emocionalno stabilizujete, što nije mala stvar, ali situacija se pruža na veoma suptilan način, teška za prepoznati, za onoga koji je doživljava. „Štakor” će biti emocionalno umoran zbog proživljenog u protekloj godini „konja”, tako da treba iskoristiti „godinu koze” da povrati snagu i da se opusti.

VO

„Koza” i „vo” se malo sudaraju, pošto su dva različita znaka. Oni su čista opozicija i zbog toga što imaju sasvim različita očekivanja od onoga što treba da bude život. Uprkos tome što nema nikakve relevantne opasnosi, „vo” treba da ostane smiren i da se prepusti da ga nosi ludost “koze”, da se ne osjeća u opasnosti. “Vo” treba obratiti pažnju tokom proljeća, jer će tada biti manjih konflikata vezanih za emocije, ali ništa ozbiljno.

TIGAR

Ova godina generalno će biti mirna, ali ipak javit će se manje promjene koje će refrešovati vaš život. Ova godina za “tigra” je godina kada će većinu stvari koje su bile bitne za njega, vidjeti u sasvim drugom svjetlu i shvatiti da i nisu baš tako važne. “Koza” je jedan od onih znakova koji donosi “tigrovima” očite promjene na dobro, jer se “tigar” otvara emocionalno na pozitivan način pod uticajem “koze”. “Tigrovima” se savjetuje da u ovoj godini budu organizovaniji.

ZEC

Svako priznanje koje je nedostajalo “zecu”, bit će mu dato tokom „godine koze”. Bit će puno uspjeha ove godine, ali za “ženu zeca” teže će biti da dobije priznanje od njenih bližnjih. Ako prestane da očekuje da joj se prizna napor i ako bude samo iskorštavala dobrobiti koje joj se budu pružale, moći će da uživa u ovoj godini bez frustriranja za nepostignutu diplomu, titulu ili socijalizaciju. „Zec” je životinja koja hoda po zemlji misleći da mu ne ide tako dobro kako je on to zamislio, ali svi znamo da zec nalikuje mački tj. uvijek se dočeka na noge. „Godina koze” može da ponudi „zecu” sve šta mu treba. Ovo je njegova godina iako se na astralnom nebu slavi „koza” a ne „zec”. Čestitamo!

ZMAJ

„Zmaj” će godinu dana da živi jako okupiran. A to i nije iznenađenje za njega, zato što je i proteklih pet godina „zmaj” radio 24 sata. Čini se da nema odmora, niti će ga biti ove godine. Ali, kako je “zmaj” uvijek u svom svijetu, uvijek posvećen genijalnim idejama koje ga okupiraju, čak i ne primjećuje svoju iscrpljenost. Malo je „zmajeva” koji ne rade ono što vole.

ZMIJA

„Zmija” je iscrpljena. Posao, život u paru, politika, nauka, socijalna pravda… Sve strastvene aktivnosti genijalne „zmije” su joj pružile gomilu zadovoljstava, ali dosta je više toliko posla… Vrijeme je da nađe samu sebe. Ova godina će joj pružiti potrebnu snagu da postigne transcedentalni cilj. Ovo je godina za legalizaciju onoga što se može legalizovati, da se urede svi papiri, ali prije svega srce, pošto će imati želju za oformljivanjem familije. Htjet će stabilnost u svojoj zajednici, povjerenje u one koji je okružuju, nešto što nimalo neće biti lako. Za „zmiju” sve je jasno, ali ne za one koji je okružuju.

KONJ

Pošto se već završava „godina drvenog konja”, „konj” još uvijek ima na sebi žive rane od brojnih bitaka koje je vodio. Ako ovo čita, ako je pred sebe stavio cijelu godinu, onda zaslužuje medalju za hrabrost. „Koza” će mu donijeti mnogo ugodnih iznenađenja, pa i malo mira da zaliječi rane i zdravlje. Ah, da, zdravlje je ono što je najviše stradalo u „godini konja”. Ali od 4. februara već će se osjećati bolje i moći će da uživa u blgodatima „koze”, koja će ga primiti u zagrljaju, s umjetnošću a iznad svega u dobrom društvu. Ovo će biti godina oprosta i ljubavi.

KOZA

Ovo je njena vlastita godina. Znači da će ova godina za „koze” biti godina unutarnjeg istraživanja, samokritike i stalnih preispitivanja. Sve „koze” na planeti će biti inspirisane. Osjećat će veliku potrebu da se fokusiraju gotovo na opsesivan način na svoju karijeru, kao i na svoju familiju. Ovaj fokus će učiniti da najkreativnije „koze” izvuku na svjetlo sve svoje talente i da svojom sposobnošću učine svijet ljepšim mjestom za življenje. „Koza” je znak koji je kompatibilan sam sa sobom. To znači da se „koza” samokontroliše i koordinira kada je u godinama svoga znaka. Najvjerovatnije će manje patiti u vlastitoj godini, ali da bi iskoristila ovu samokontrolu, “koza” mora da nauči da popušta i da bude manje tvrdoglava.

MAJMUN

Približava se veoma intenzivna godina. Puno je bolja za muškarce rođene u znaku „majmuna” nego za žene ovoga znaka. Ljubav je veliko oslobađanje, prilika za razvijanje i prilika za rad na sebi, kako postati bolja osoba. Godina 2015. će biti godina prikladna za postizanje dobrog balansa, ali „majmun” mora da nauči da bude disciplinovaniji, pošto će „godina koze” brzo proteći i ubrzo dolazi njegova vlastita godina, koja nije nikada jednostavna. Zato je od vitalne važnosti da skrene pažnju tokom ove godine na bitne stvari i da sve ostavi u najboljem redu. Na taj način prijelaz kroz „godinu majmuna” (2016.) će biti blaži.

PIJETAO

Uvijek traži da je nečim okupiran. To je najambiciozniji znak zodijaka i privlači ga posebno energija drveta. Pošto je njegova metalna priroda ambiciozna, ova energija mu stvara godinu bogaćenja. Da bi stigao do tog bogatstva, postaje energetski uzbuđen, sklon neraspoloženju. Posebno žene ovoga znaka! Ovo je simptom mnogih kompleksnih energetskih pokreta. Najbolji način da kontroliše ovaj impuls energija jeste putem spiritualnosti, meditacije i različitiih disciplina koje postoje za savladavanje. Ako „pijetao” bude spreman da se suoči sa svojim visokim i niskim strastima, ako se malo opusti i uživa u putovanju bez pružanja otpora, ova godina bi mogla da bude godina samootkrivanja i mentalnog mira.

PAS

„Pas” je bio veoma okupiran tokom „godine konja”, a u „godini koze” ne pokazuje nikakve znake za zaustavljanje ovoga voza. Kombinacija energija koje proizvodi „koza” su energije ljubavi, potreba za priznavanjem u paru, nesigurnost u ekstremnim slučajevima, negiranje kompletne ljubavi i erotizma. Godina će pružiti situacije za razmišljanje, ali previše pridavanja pažnje tome, opstruirat će socijalni život ovoga znaka, a to je nešto na šta oni nisu spremni, pošto su „psi” jako društveni. Kada se ovo shvati, tada će stvari leći na svoje mjesto i moći ćete tako da iskoristite slobodnu volju, božanski poklon koji nas čini ljudima. Postavljanjem stvari na svoje mjesto, „pas” će moći nesmetano prolaziti kroz plodnu zemlju „koze”.

SVINJA

Ova „godina koze” će biti odlična, tj. veoma poželjna. Posljednjih nekoliko godina „svinjama” je bilo jako teško, čak i pored sreće koju inače imaju, pogotovo za one rođene na proljeće. Cijela ova godina će biti godina koncentracije genijalnosti i otvorenosti novim idejama. “Koza” štiti “svinju” i daje joj životnu energiju i blagostanje koje njoj donosi dobre ideje, dobro pamćenje i snagu za rad u onome što je ineteresuje, oštroumnost, te povrh sega priliku da se istakne u društvu. Čestitke za vas! Uspjeli ste doći do najboljih godina svoga života, prepustite se.

Autori: Radio Treća Dimenzija i Adrijana Alizadeh Chorsi

Izvir: radiotrecadimenzija

KRUG

Vidovita Nina, Vidoviti Goran, astrologinja,majstor tarota Adrijana, numerolog Dragana X. gledanje u grah Sabaheta …Javite se sa povjerenjem!

Saznajte vašu budućnost !!!

Tarot Karte, analize, Hoproskopi, Astrologija, Numerologija.

odgovor dobijate na broj sa kojeg ste uputili pitanje .

Ukucajte GAMA VID vaše podatkete pitanje i proslijedite SMS na broj države u kojoj se nalazite..

Austrija 0900 506 506 | Njemacka 44144 | Svajcarska 9292 | Francuska 81027 | Holandija 4004| Svedska 72027 | Hrvatska 667667 | Slovenija 3838 | BiH – sve mreze 091 810 700 | Srbija 1551 | Italija 4882880 | Danska 1273 | Norveska 2098 | Luksemburg 64747 | Crna Gora 14941 | Makedonija 141991 |

Ukucajte GAMA VID vaše podatke te pitanje i proslijedite na broj države u kojoj se nalazite ..
 • 091 810 700 |BIH|
 • 667 667 |HRVATSKA|
 • 1551 |SRBIJA|
 • 14941 |CRNA GORA|
 • 141991 |MAKEDONIJA|
 • 0900 506 506 AUSTRIJA|
 • 2098 |NORVEŠSKA|
 • 3838 |SLOVENIJA|
loading...
Saznajte šta Vam donosi budućnost slanjem SMS poruke. Najbolji odgovaraju za Vas.
 • 72027 |ŠVEDSKA|
 • 9292 |ŠVICARSKA|
 • 81027 |FRANCUSKA|
 • 4004 |HOLANDIJA|
 • 488 2 880 |ITALIJA|
 • 44144 |NJEMAČKA|
 • 1963 |DANSKA|
Radio Treća Dimenzija

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI