0

KORIJEN MANDRAGORE ZA SVE ŽELJE

Autor teksta: Raif Esmerović

Mandragora nije mitološka nego stvarna magijska biljka koju već preko 5 000 godina koriste vračevi, čarobnjaci i vještice u svom radu. Vjerovatno zbog toga ona je najpoznatija i svakako najmoćnija biljka koja se pojavila na Zemlji. Zahvaljujući svom čudnom obliku korijena, koji jako podsjeća na ljudski trup, smatrala se živom tojest da ima sposobnost da se kreće ali i govori.

O njenoj volšebnoj snazi da utiče na sudbinu i događaje najbolje kazuju drevni recepti za magijsku upotrebu. Neki od njih su i ovi.

Mandragora se može koristiti kao izvanredno jak tamjan, bilo da se koriste njezini osušeni komadići korijena, bilo da se ti komadići miješaju sa tamjanom ili smolom sa crnogoričnog drveća i nekim drugim biljkama. Već i samo kađenje osušenim komadićima mandragorinog korijena daje dim koji je sam po sebi izvrstan magijski stimulans koji pospješuje sreću ili pojačava okolnosti u kojima se sreća može doživjeti. Takvo kađenje donosi i berićet unutar kuće kao i svim njezinim članovima, pojačava sretnost svih dana i pospješuje rješenje problema vezanih uz novac, daje dobro zdravlje i pojačava hrabrost.

Priželjkuje li se sreća u svakom planiranom poslu, treba u nedjelju, u vrijeme punog Mjeseca u bilo koji sat dana ili noći zapaliti smjesu u kojoj se nalaze komadići osušenog korijena mandragore, smole sa crnogoričnog drveta i osušenih latica ruže. Smjesa treba sadržavati jednake omjere svih sastojaka, a pali se isključivo na drvenom ugljenu. Također, može se paliti na žaru koji je ostao nakon paljenja orahovih grančica.

Želi li se ostvariti neki materijalni dobitak a bez poduzimanja određenih rituala i prizivanja, koristi se smjesa osušenih komadića mandragorinog korijena, smole sa crnogoričnog drveta i cimeta. Ova smjesa, čiji su sastojci u jednakim količinama, zapali se u četvrtak u bilo koji sat dana ili noći, ali za vrijeme punog Mjeseca. Opisano kađenje koristi se i onda, kada se želi ostvariti neki plan vezan uz kupnju određenih nekretnina.

Kako bi se uspješno riješio bilo koji problem vezan za sklapanje ugovora, kupoprodaje, uz poslovne zamisli i sve ono što donosi dobitak kao rezultat trgovačkih poslova, u bilo koju srijedu za vrijeme punog Mjeseca pali se i kadi mješavina koja se sastoji iz komadića korijena osušene mandragore, smole sa crnogoričnog drveća ili tamjana te u prah stucanog oklopa bilo kakve kornjače. Da bi kađenje bilo uspješnije, koristi se drveni ugljen, ili žar nastao nakon gorenja lijeskinih grančica.

Za povoljan uspjeh na ispitima potrebno je napraviti vrećicu od neke svilenkaste tkanine žute boje u koju se stavljaju komadići mandragorinog korijena, komadić magnetita, komadić brušenog ukrasnog kamena zvanog tigrovo oko, te komadić papira na kojem je napisan naziv ispita kojem se pristupa ili ime onog ko će ispitivati. Vrećica se zatvara i nosi obješena o kožnatoj uzici oko vrata tako da dodiruje solarni pleksus vlasnika. Kad jedan ispit uspješno završi, vrećica se može otvoriti i iz nje izvaditi papir sa ispisanim nazivom ispita ili imenom ispitivača te zamijeniti novim za neki drugi ispit. Tako se vrećica može koristiti sve dok se ne završi školovanje.

Uz pomoć mandragore i dvaju predmeta koji pripadaju osobama koje se žele povezati neraskidivim ljubavnim lancima, može se napraviti moćan talisman za obnavljanje ljubavne veze koja je u prekidu iz bilo kojeg razloga. Ritual se izvodi u bilo koji petak u doba punog Mjeseca. Treba uzeti vrećicu zelene svilenkaste tkanine i preokrenuti je kako bi njezinu unutrašnjost obasjalo mjesečevo svjetlo. Zatim se uzimaju predmeti čiji su vlasnici one dvije osobe, pa se između njih stavljaju komadići mandragorinog korijena. Kako bi stalno bili jedan uz drugog, predmeti se povezuju u krst s nekom vrpcom zelene boje, na kojoj se veže sedam čvorova. Potom se preokreće zelena vrećica, u nju se stavlja spomenuto, i dodaje komad brušenog ili nebrušenog malahita. Vrećica se zatvara, a osoba koja želi povratak ljubavnog partnera treba je odnijeti što bliže mjestu stanovanja one druge osobe i zakopati je u zemlju. Sve ostalo dolazi samo po sebi.

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI