0

Leptir meditacija otklanja tugu i bol

Gotovo da nema osobe koja se ponekad ne oseti učaurenom: u takvim trenucima život deluje kao ravna linija, ništa se ne dešava, svaka akcija završava se neuspehom ili odustajanjem.

Međutim, postoje metode koje mogu da pokrenu energiju i transformišu je u uspeh, a jedna od njih je i – leptir meditacija kojom se razbijaju unutrašnje blokade i eliminišu negativne emocije, čak i bolest. Kao što se leptir kreće prema svetlosti, tako se onaj ko primenjuje ovu metodu kreće ka izobilju i sreći.

Metamorfoza
Životni ciklus leptira zapravo je neverovatno putovanje: iz jajašca nastaje larva, od nje gusenica koja se zalepi za list i učauri, a nakon nekog vremena iz ljušture izlazi prelepi leptir, širi krila i leti prema suncu. Svaki čovek može da se transformiše na sličan način, da od pesimiste postane optimista, od gubitnika pobednik. Pre toga, staro stanje, isto kao ružna gusenica, mora da nestane, a to znači da osoba mora da izbriše negativne mentalne programe.

Zlatna čaura
Smestite se udobno i duboko udahnite nekoliko puta. Potom zamislite da sedite na grani i da se oko vas stvara zlatna čaura u kojoj se osećate zaštićeno, bezbedno. Ostanite u čauri nekoliko minuta i razmišljajte o problemima koji vas trenutno opterećuju. Šta vas to koči i sputava, od čega strahujete? Pažljivo analizirajte svaku stavku, a potom zamislite kako se čaura otvara i kako izlazite iz nje, dok brige i problemi ostaju unutra.

Oslobodite se problema
Zamislite sada livadu prepunu cveća iznad kojeg lete leptiri. Udahnite duboko, raširite ruke i stvorite u glavi sliku kako letite sa cveta na cvet i napajate se nektarom koji vas snaži. Letite u mislima gde god vam je volja, osetite povetarac na licu i u kosi, dišite punim plućima. Osećajte se snažno i samouvereno, neka vam nebo bude granica…

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI