0
Ljetna Solistica 2016: Poziv na molitvu za ljubav i mir

Ljetna Solistica 2016: Poziv na molitvu za ljubav i mir

Ljetna Solistica 2016 Poziv na molitvu za ljubav i mir.

Različite kulture su posmatrali drugačije ljetnu solisticu. Uvijek je bila vezana za pozitivne događaje i blagoslove žetve ili ljubavi. Naziv “medeni mjesec” dolazi upravo iz razloga što je to dan kada se kupi med iz pčelinjih košnica, a ljubavni pojam je dobio jer se od davnina vjeruje da medovača ima afrodizijačni efekat, pa su parovi u određenim paganskim kulturama od ovog datuma pa narednih mjesec dana pili medovaču.

Povezano sa kulturom u Stonehedge-u, vjerovovalo se da je ljetna solistica period na koji se organizuje kalendar.

Prema kineskim vjerovanjima, na današnji dan se slavila ženska kozmička sila, yin. Stari rimljani i gauli su slavili na ovaj dan božicu Eponu koja je bila božica konja i božica fertilnosti, a indijanci su svojim plesom veličali Sunce.

Ovogodišnja ljetna solistica je rijetka, i poslijednji put je bila 1967 godine. Njena rijetkost je u tome što pun mjesec pada tačino na solisticu, a dan će trajati 17 sati. Vjerovatno će u zoru 21-oga. biti oba nebeska tijela prisutna na nebu. No, kako bi pravilno shvatili ovogodišnji fenomen, bitno se prisjetiti 1946 godine kada je bila jednostepena konjunkcija crnog mjeseca sa Suncem na ljetnu solisticu, u znaku strijelca.

Te godine, nepoznatog datuma su žene dobile pravo za glasanje. Ovo nam govori da je od te godine, polako počelo djelčovanje ženske energije, koje se ove godine popelo na vrhunac svoga djelovanja. Interesantno je da ove godine imamo dvije stvari vezane za odnos muške i ženske energije, a to je da su Papa Francis i Patrijarh Kiril sastali prvi put nakon 1054 godine, kada  se katoličko i ortodoksno kršćanstvo odvojilo.

Predviđa se da će u decembru se iz Afganistana, povući britanske, australijanske i američke trupe. Ovo događaji govore da je u toku poslijednjih sedamdeset godina ženska kosmička energija imala veliko djelovanje na ovaj svijet.

Ukoliko pogledamo odnos mjeseca i Sunca 1967 godine, mjesec je bio u Strijelcu i kao takav je gradio pozitivan odnos sa Marsom, ali je loše bilo što su oba nebeska tijela bili van pozicije koja je pozitivnja za njih, s toga smo ove godine imali dosta negativnih ratnih događaja diljem svijeta.

Ove godine smo dosta sretniji. Mars i mjesec će biti u boljem odnosu, ali to neće dobro uticati na emotivno stanje većine. Razlog je, iako će svijet biti malo sigurniji nego tada, ta sigurnost nam neće doprinjeti tome da se osjećamo voljeno i zbrinuto u potpunosti.

O tome govori mnogo opozicija Venere u koja će trajati naredna 24 sata. Istina jeste da današnjem svijetu nedostaje ljubavi. Glavna poenta čitavog osjećaja hladnoće i izolovanosti jeste pozicija mjeseca u znaku Jarca.

Kao takav će u ranim jutarnjim satima formirati dobre aspekte sa crnim mjesecem. Ovo je jako oružije za jačanje našeg odnosa prema ljubavi i onima koje volimo.

Mjesec u ovakvom odnosu sa crnim mjesecem nam daje moć da postanemo svjesni dubine osjećanja koja djelimo prema svakome u našem životu. Dobra strana svega je što se ovo ogleda kroz pojedinačni odnos nas naspram onih koji su dio našeg života.

Zapamtite da ćete biti svjesni svoje energije tek krajem ove sedmice i početkom naredne, kada preko Merkura se aktivira Lilith. Ukoliko neko već ima čudne osjećaje, može mi se slobodno javiti u inbox.

Večers možemo kroz molitve i naše osobne rituale poslati vibraciju kosmičkim energijama kako bi naše želje se obistinile. Bićemo u stanju da bez emocionalnih turbulencija, realno sagledamo razloge radi kojih držimo pojedine ljude u našem životu, a opet smatramo da su nam pojedioni suvišni. Isto će biti sa stvarima, obavezama i poslovima.

Toliko će biti snažna duhovna tišina u nama da ćemo na momente imati iznimnu potrebu za tim da budemo sa nekom osobom, no jako je bitno da se tome u kraj jer je jako bitno da kontrolišemo ono što želimo večeras.

Najbolji način je svoj osjećaj samoće i izolovanosti pretvoriti u mantru za sve one kojima dio nas pripada.

Jako je bitno da se molimo i za mir, pa tako da dio naše molitve ili mantre posvetimo i tome.

Postoje minerali koji nam mogu biti od izrazitog značaja večeras. Preko njih će univerzum čuti jasnije ono što želimo da mu kažemo. Ne zaboravite da današnjem danu pripada runa Jera.

Sama ona govori o početku novoga. Novine koje nas slijede trebaju i kosmički blagoslov. S toga, mantra sa kristalima može donijeti veliko dobro i nama i onima kojima posvećujemo naše molitve i mantre.  Večeras je bitno intuitivno izabrati minerale za meditaciju. Meditacije bi trebale da nam pomognu da radimo na srčanoj čakri.

Ovo je spisak minerala koji je pogodan za korištenje večeras: džet, oniks, ćilibar (za one koji imaju bolesti želuca na koje reaguje rad srca ili za one koji imaju problema sa nervima koji inerviraju dvanaestopalačno crijevo i želudac. Pogodan i za dijabetičare.

Ostali ga ne bi trebali koristiti), karneol (pogodan za one koji imaju problema sa reproduktivnim traktom i dispalansom reproduktivnih hormona), fluorit, granat, labradorit, magnetit (u slučaju da imate iskustva sa kristaloterapijom preko 5 godina) , kvarc, rubin, čađavac, aragonit, opsidijan (jako dobar mineral ukoliko smo u žalosti, ali i za one koji se bore sa depresijom). Postoji nekoliko minerala koji se pune na mjesečevoj svjetlosti: rozekvarc, mjesečev kamen, akvamarin, mjesečeva rijeka i indigolit. I ostalim plavim mineralima će prijati mjesečeva svjetlost. Ne zaboravite i na njih, s toga unesite energiju ljubavi u matricu kristala i pripremite se za blagoslove.

AnaDominik Rodić
Kristaloterapeut i astrolog

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI