0
Lujza Hej- 12 načina da zavolite sebe ODMAH - Najpoznatiji life coach na planeti, čuvena Lujza Hej tvrdi da postoji samo jedna stvar koja liječi ...

Lujza Hej- 12 načina da zavolite sebe ODMAH

lujza_hayNajpoznatiji  life coach na planeti, čuvena Lujza Hej tvrdi da postoji samo jedna stvar koja liječi svaki problem a to je ljubav prema sebi. Svojim tehnikama isceljivanja i pozitivnom psihologijom pomogla je milionima ljudi širom svijeta koji su se, čitajući njene knjige oslobodili straha, stresa i drugih negativnih ograničenja. Ova smjela Amerikanka je pionir pokreta za samopomoć. Imala je teško djetinjstvo, u adolescenciji je preživjela napuštanje od roditelja, zatim zlostavljanje, incest, a prekretnica u njenom životu je izliječenje od raka. Umjesto lijekova i operacija, odlučila se za afirmacije, vizuelizacije, pročišćavanje načinom ishrane i psihoterapiju. Zahvaljujući tome ozdravila je za šest mjeseci.

-Voliti sebe je divna avantura . To je kao kad učite da letite. Zamislite kako bi to izgledalo kada bismo mogli da letimo kuda želimo, kako bi to bilo uzbudljivo! Počinimo da volimo sebe – odmah!- kaže Lujza i nudi 12 savjeta uz pomoć kojih svi oni sa nedovoljno samopouzdanja mogu da krenu mnogo lakše ka ličnoj promjeni.

Lujza Hej- 12 načina da zavolite sebe ODMAH

1.Prekinite sa svim kritikama.

Kritika nikad ne mjenja ništa. Odbijajte kritike. Prihvatite sebe baš onakvim kakvi jeste. Svi se mjenjamo. Kada kritikujete sebe, vaše promjene su negativne. Kad ohrabrite sebe postat ćete bolji.

 

2. Oprostite sebi.

Pustite prošlost da ide svojim putem. Uradili ste najbolje što ste umjeli u to vrijeme sa razumjevanjem i svjesti i znanjem koje ste tad imali. Sad ste porali i živjet ćete život drugačije.

 

3. Nemojte se uplašiti.

Prestanite da terorišete sebe u svojim mislima.To je veoma loš način života. Nađite mentalnu sliku koja vam pruža zadovoljstvo i prebacite zastrašujuću misao na pozitivne misli.

 

4.Budite ljubazni, blagi i strpljivi.

Budite nježni prema sebi. Budite ljubazni prema sebi. Budite strpljivi sa sobom, naučite nove načine razmišljanja.

 

5.Budi ljubazan prema svom umu.

Kad mrzite sebe tad mrzite u stvari samo svoje misli. Nemojte imati to osjećaje prema sebi. Nježno promjenite svoje misli.

 

6. Pohvalite sebe.

Kritika razbija unutarnji duh. Hvalite sebe koliko možete. Recite sebi koliko dobro radite svaku sitnicu.

 

7.Podržite sebe.

Nađite način da se podržite. Dozvolite prijateljima da vam pomognu u tome.

 

8.Volite i ono što ste loše uradili.

Nekada ste činili neke stvari kako biste zadovoljili neke vaše potrebe. Sada ste pronašli nove, pozitivne načine da ispunite te potrebe. Sa ljubavlju otpustite stare negativne obrasce.

 

9.Vodite računa o svom tjelu.

Saznajte više o ishrani. Kakvo gorivo vam je neophodno da biste imali optimalnu energiju i vitalnost? Saznajte više o vježbama, kakve vježbe vam prijaju? Njegujte i poštujte hram u kojem živite.

 

10. Pogledajte se u ogledalu

Gledajte često u oči, gledajte sebe u ogledalu. Oprostite sebi. Oprostite roditeljima. Najmanje jednom nedeljno reci sebi: “Volim te, stvarno te volim”.

 

11. Volite sebe… uradite to sada.

Ne čekajte da ozdravite, izgubite na težini, pronađete novi posao ili emotivnog partnera. Počni sada i to najbolje što možeš.

 

12. Zabavite se.

Sjetite se stvari koje su vas radovale kad ste bili dijete. Vratite ih sad u svoj život.Nađite način da se zabavite šta god da radite. Smijte se, radujte se, a univerzum će se radovati sa vama.

preporučujemo :

Pozitivne misli i riječi privlače dobre stvari u životu!

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI