0

Magična vjerovanja: PARE, PARE …

Autor teksta: Raif Esmerović

Sluti na bijedu i siromaštvo ako jedete s novcem (novčanikom) na stolu pošto, po kazivanju, kada Đavo jede uvijek pored sebe za stolom ima novca. No, šta je dobro da se stimuliše sreća u novcu i koji su znaci njegovog dolaska saznajte u ovom tekstu.

Jevreji imaju vjerovanje da pare i generalno bogatstvo “bježi” od onoga ko nema naviku prije objeda oprati ruke. Stoga, želite li imati napretka u parama obavezno prije bilo kojeg jela operite ruke.

Crno grožđe je preporučljivo držati kod kuće cijele godine kako kuća nikad ne bi bila bez novca.

Kome nokti brzo rastu kažu da mu se povećava bogatstvo.

Kad vam velika muha sleti na bilo koji dio tijela najavljuje dobitak novca.

Vjeruje se da zakucavanje novca za kućni prag doprinosi stalnom priticanju para odnosno da kuća bude puna berićeta.

Ponedjeljkom se nipošto ne smiju davati novci u zajam, ili bilo šta drugo iz kuće, inače će cijela sedmica biti u gubitku a ne dobitku.

Kada se ujutro ugleda grbavac treba tri puta reći:” Bog te blagoslovio! Bog mi dao nove pare!” I ubrzo će vam stići novac.

Na rumunjski Đurđevdan koji se slavi 23.aprila, kao i kod katolika, treba tokom noći izvaditi i prebrojiti sve pare koje imate kako bi se tokom godine umnožile i povećale.

Kad neko u proljeće po prvi put začuje kukavicu, a uza se ima pun novčanik, vjeruje se, da će ga pratiti finansijska sreća cijele godine. Međutim, ako ovom prilikom bude imao prazne džepove ili bude bez novčanika pratiće ga manjak para do kraja godine.

Da vam novca nikada ne fali u novčaniku potrebno je iz gnijezda izvaditi lastavičje jaje, skuhati ga, pa vratiti nazad. Čim lasta shvati da se jaje neće otvoriti, odleti i pronađe određeni korijen koji donese u kljunu i položi pored tog jajeta. Ovaj korijen treba uzeti i staviti u pun novčanik pa vam nikada neće nedostajati novca, pošto ćete ga uvijek imati u istoj količini.

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI