0
Magija: Magični dani u julu - Ritual Vatra ljubavi, MAĐARSKI ISCJELITELJSKI RITUAL, Ritual za ostvarenje želja

Magija: Magični dani u julu

Magija: Magični dani u julu

Iskoristite magiju ovog mjeseca i izvedite ritual koji donosi obilje, očisitite svoj energetski omotač, iscelite se od bolesti i iskoristite mjesečeve faze za ostvarenje ciljeva.

mlad mjesecPravo vrijeme za magiju
Tri dana poslije mladog mjeseca najpovoljnija su za bacanje čini za rast i nove početke koji bi trebalo da se ostvare na pun mjesec. Sve poslije tog vremena je faza kopnjenja.

Ritual za ostvarenje želja

Čim se uoči Mladi Mjesec na horizontu, odmah trebate zapaliti jednu svijeću pored koje ćete vrlo duboko meditirati. Trebate misliti na želju, vrlo duboko na način da vašu želju formirate u kratku rečenicu. Ovu želju trebate izgovoriti 70 puta prije Mladog Mjeseca. Ako je to učinjeno, možete ugasiti svijeću koju ćete ponovno upaliti tek ujutro kad ustanete. Nije bitno kad se budite, bitno je samo buđenje. Ponovno palite svijeću i 70 puta izgovorite Vašu želju. Nakon toga ugasite svijeću.

 

 

jajaMAĐARSKI ISCJELITELJSKI RITUAL

Ovaj ritual je dio mađarskog folklora, a namjenjen je izliječenju. Izvodi se na pun mjesec, a od rekvizita potrebno je nabaviti 13 svježih jaja i malo soli. Ritual se izvodi tako što se prvo napravi krug od soli oko kreveta na kome leži bolesna osoba.

Zatim se uzima jedno po jedno jaje (ukupno trinaest) i kotrlja po cijelom tijelu pacijenta. Kako se završi, svako jaje se ostavlja u posebnu posudu. Tokom kotrljanja jajeta po tijelu može se izgovarati neka bajalica za iscjeljenje. Kada se završi ritual, jaja treba polupati i zakopati u zemlju. Vjeruje se da je jaje izvor života, kao i da može apsorbovati svaku bolest.

 

Ritual Vatra ljubavi

Uzmite jedan bijeli papir i komad ugljena. Sačekajte Mjesec, njegovo prisustvo na horizontu. Napišite ime vaše ljubavi s ugljenom na papir i nakon toga bdijte. Kod prvih znakova izlazećeg sunca, papir spalite. Nakon toga je bitno da Vas još toga dana vaša ljubav vidi. Tako će vaše zračenje za njega biti privlačno, možda se čak zbog toga odluči na Vas za cijeli život. Važno je da ova bijela magija ne djeluje na slobodnu volju nego prije svega na Vas.
U nama skrivene dobre energije se ojačavaju, tj. djelimično nas povezuju s osobom čije ime se nalazi na papiru. Blaga telepatska veza će se razviti što pomaže u tome da se ojača postojeća naklonost.

Magijski dani

12. jul – Za Petrovdan su vezani mnogi interesantni rituali. Trebalo bi rano da ustanete i “okupate” se u zracima izlazećeg sunca. Za dobro zdravlje tokom cijele godine umijte se rosom. Nakon toga uberite cvijeće i, dok od njega pletete vjenčić, razmišljajte o nekoj želji. Vjenčić držite u kući sve dok vam se želja ne ostvari. Usamljene osobe treba da naberu buketić cvijeća, stave ga na jastuk i tako prespavaju.
20. jul – To je Perunov dan, a on je Bog groma, munja i zaštitnika ratnika. Prema predanju, na ovaj dan ne valja se kupati, ne sjedi se pored vatre niti se izlazi na oluju. Ako se sjedi pod hrastom, vjeruje se da će ta osoba dobiti snagu i dobro zdravlje tokom godine. Na ovaj dan beru se hrastove i brezove grane od kojih se prave metle. Pošto je ovo Perunov dan, možete mu se obratiti i zamoliti ga da vam ispuni tri želje.
25. jul – Na ovaj dan okupajte se rosom jer ona donosi ljepotu.
29. jul – Naberite žito, povežite snopić crvenom trakom i držite ga u nekom uglu kuće. Na taj način ukućani će biti zaštićeni od loše energije.
2. avgust – Kažu da se na Svetog Iliju Gromovnika ne treba kupati u rijeci. Umjesto toga, sjedite pored vatre jer ona daje snagu. Na ovaj dan valjalo bi okaditi kuću kako bi se eliminisale sve negativne energije.

 

Vidovita Nina, Vidoviti Goran, astrologinja,majstor tarota Adrijana, numerolog Dragana X. gledanje u grah Sabaheta …Javite se sa povjerenjem!Saznajte vašu budućnost !!!

Tarot Karte, analize, Hoproskopi, Astrologija, Numerologija.

odgovor dobijate na broj sa kojeg ste uputili pitanje .

Ukucajte GAMA VID vaše podatkete pitanje i proslijedite SMS na broj države u kojoj se nalazite..

Austrija 0900 506 506 | Njemacka 44144 | Svajcarska 9292 | Svedska 72027 | Hrvatska 667667 | Slovenija 3838 | BiH – sve mreze 091 810 700 | Srbija 1551 | Danska 1273 | Norveska 2098 | Crna Gora 14941 | Makedonija 141991 |

 

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI