0

Mahovinasti ahat

Mahovinasti ahat

Trenutno smo svi prolaznici na ovom svijetu koji je prepun situacija i osoba koje su u stanju da nam oduzmu mir. Traženjem istoga, dešava nam se da padamo dublje u strahove koji nas porobljavaju. Budući da je proljeće, potrebno nam je nešto što nam pored mira, može donijeti i vitalnost, ali i sklad. Razgovarajući sa korisnicima našeg kristaloterapijskog servisa, ali i konstantnim istraživanjem, pronašli smo rješenje koje je svima pristupačno.

 

mahonivasti ahatU utrobi majke Zemlje se nalazi nešto posebno lijepo i korsno za ljude koji već dugo vremena shvaćaju da je prava istina samo u prirodnom liječenju. Ovog puta pišemo o majhovinastom ahatu, jednoj vrsti kalcedona.

Upravo je ovaj mineral poznat od davnina raznim starim kulturama. Ovaj kamen je predstavljao slavu za pojedina ženska božanstva starog Rima koja su bila vezana za zemlju, plodnost i ženski princip, pa samim time nam govori da u zdravstvenom smislu unosi mir i harmonizira žensku energiju sa muškom.

Sveštenici većine starih kultura su koristili ovaj mineral kao lični kamen kojim su se iscjeljivali. Vjerovali su da je ovaj kamen, jedan od najboljih talismana za zaštitu kompletnog organizma.

 

Ime je dobio radi toga što djeluje kao okamenjljena mahovina, a takav izgled duguje inkluzijama magnezija u strukturi kalcedona, pa je tako ovo poludragi kamen. Inkluzije mogu biti crvene, jer se nekada umjesto magnezija ugrade joni željeza.

Ukoliko dođe do kombinacije obje vrste jona, nastaće mahovinasti ahat sa žutim inkluzijama. Prema ovim bojama, jasno je da ovaj mineral može biti dobar za harmonizaciju neuroelektrične energije u području bazalne (crvene inkluzije), sakrealne čakre i solarnog pleksusa (žute inkluzije) i srčane čakre (zelene inkluzije).

Ljekovito djelovanje ovog minerala može se ostvariti putem meditacija sa mineralom, talismana ili eliksirima. ovaj mineral pomaže kod depresije, nesanice, problema sa lijevom hemisferom mozga.

Poznat je kao vrtni mineral jer pomaže razvoju biljaka. Djeluje povoljno na autoregeneracijske procese žljezdanih sistema i imunog sistema, pa samim time produžuje životni vijek ćelija ovog tkiva. Pri meditacijama pospješuje mentalnu izdržljivost, jača emocionalnu inteligenciju i djeluje povoljno na razvoj samostalnih ideja.

Astrološki gledano, dobar je za ljude koji imaju nepovoljne aspekte u djevici, biku, jarcu i raku. Naš servis ima iskustva u iscjeljivanju sa ovim mineralom, pa tako predlažemo da se konsultujete sa kristaloterapeutom o korištenju istog, jer može biti previše blag kako bi ga naš organizam receptovao.

Ana Dominik Rodić

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI