0
Mala škola gatanja: TAROT

Mala škola gatanja: TAROT I LJUBAV

autor teksta: Raif Esmerović

Tarot, ali i sve druge vrste gatanja, najčešće se koriste da razotkriju tajne ljudskog srca i predskažu ljubavnu budućnost. Stoga ukoliko želite saznati kakav vam je trenutni odnos ili da li ćete biti sretni u pronalasku idealnog partnera ili partnerice poslužite se sa Tarot kartama, preciznije sa Velikom Arkanom, i pogledajte koja će karta doći u dodir s kartom Ljubavnici.

Odvojite karte Velike Arkane iz špila, tri puta puhnite u njih i promješajte, razmišljajući o ljubavi ili svom partneru. Zatim prepolovite karte i gornji dio stavite ispod donjeg.

Poredajte karte u tri reda po pet karti u svakome. Redaju se s lijeva na desno. Uvijek se tumači ona karta koja stoji sa desne strane od Ljubavnika. Ukoliko se u redanju ne pojavi karta Ljubavnici, to je znak da se tim danom ne može izvesti ljubavna divinacija.

Za mene lično najbolja ljubavna kombinacija je kada dvije karte Ljubavnici i Luda dođu jedna uz drugu. Označavaju istinsku zaljubljenost, zanesenost ljubavlju, i iskrene osjećaje. Ljubav je ludilo, kako su to rekli stari Grci, i baš zbog toga ove dvije karte savršeno se  podudaraju i potvrđuju rečeno.

Ljubavnici – Mag: za ženu ova kombinacija najavljuje novog muškarca, novo poznanstva, dok za muškog pitaoca znak da je već zaljubljen.

Ljubavnici – Svećenica: za muškarca ova kombinacija najavljuje novu partnericu, novo poznanstvo, dok za ženskog pitaoca da je već zaljubljena.

Ljubavnici – Carica: kombinacija koja ima šaroliko značenje, na primjer, muškarcu može predstavljati ljubavni odnos sa ženom starijom od njega ili sa razmaženom djevojkom. Za ženu ovakva kombinacija upozorava na jaku suparnicu ali i sugerira da smanji kriterije. Za udate žene obično najavljuje trudnoću u neko skorije vrijeme.

Ljubavnici – Car: ako je pitaoc mlađa ženska osoba tada joj ova kombinacija nagovještava vezu sa starijim muškarcem. Ukoliko se Tarot otvara muškarcu, bez obzira na njegove godine, ukazuje na želju za stabilnim odnosom jer on je partner koji je sposoban za dijeljenje i vezu. Prije svega, ovo je kombinacija kvalitetnog partnera.

Ljubavnici – Svećenik: obično ova kombinacija upućuje na zaruke, odnos koji ide ka braku. Ponekad označava i to da se partneri ne poznaju dovoljno te da se trebaju upoznati, kako bi izbjegli moguće nesuglasice i probleme.

Ljubavnici – Kočija: intenzivan odnos ili potraga za ljubavlju, želja za avanturom, ovisno od karata koje se nalaze u blizini.

Ljubavnici – Snaga: veoma dobra i povoljna kombinacija posebno za one koji maštaju o jakom i energičnom partneru. Također, veza puna strasti i želje koja partnere često dovodi u iskušenja i izazove.

Ljubavnici – Pustinjak: po mom ličnom iskustvu ovo je kombinacija karmičkog partnera, bilo da ste trenutno u vezi/braku ili ne. Može označavati i partnera koji će duboko uticati na vaš život. Označava i potragu za srodnom dušom.

Ljubavnici – Točak sreće: iako je ova kombinacija iznimno sretna i donosi radost i uživanje trebate znati da je Točak u stalnom pokretu te da ne smijete podcjenjivati partnera ili vezu u kojoj ste jer ćete jako požaliti. Živite u sadašnjosti.

Ljubavnici – Pravda: obično označava razlaz ili razvod. Nevjera se otkriva, laži izlaze na svjetlost dana. Sve ono što ste krili ili lagali partneru sada vrlo lako može biti otkriveno.

Ljubavnici – Obješenjak: ovo je kombinacija žrtve u ljubavi. Obično označava osobu koja nema sreće u emotivnim odnosima ili čija se ljubav iskorištava. U vezi ili braku ova kombinacija predstavlja osobu (partnera) koji se više trudi i više ulaže u odnos.

Ljubavnici – Smrt: odnos ili veza koja mjenja partnere, bilo u pozitivnom ili negativnom smislu. Može označavati i nedostatak emocija, suzdržanost u njihovom iskazivanju ili bivšeg partnera koji je kočnica u novoj vezi/braku.

Ljubavnici – Umjerenost: slobodni trebaju smanjiti kriterije u odabiru partnera ili partnerice a oni zauzeti moraju postati umjereniji i staloženiji. Ovdje se akcent stavlja na razgovore, dogovore, poštovanje i razumijevanje.

Ljubavnici – Đavo: definitivno ovo je kombinacija prevare, iluzija, lažnih obećanja, nevjere, laži, skretanja s puta, pa čak i spolne bolesti.

Ljubavnici – Kula: razlaz, šok, izdaja, narušeno povjerenje, ljubav u padu, odnos koji nestaje. Generalno, ova kombinacija označava ozbiljnu krizu u vezi ili braku.

Ljubavnici – Zvijezda: za one slobodne poruka da im se ljubav neće desiti uskoro, najvjerojatnije tek naredne godine. Ovo je kombinacija dubokih osjećaja i opisuje partnere koji imaju empatiju i sklad. Jako su slični jedno drugome.

Ljubavnici – Mjesec: kako Mjesec nema svoju svjetlost nego reflektira onu sunčevu tako ova kombinacija govori da živite u zabludi i imate pogrešan stav prema partneru. Premalo ste svoji, što će prije ili kasnije stvoriti krizu i nezadovoljstvo.

Ljubavnici – Sunce: vrlo pozitivna kombinacija koja najavljuje novu ljubav, napredak u sadašnjem odnosu, promjenu partnera na bolje, ulazak u novu fazu odnosa. Teškoće su iza vas.

Ljubavnici – Sudnji dan: može biti bračna ponuda, poziv za zajednički život, planiranje familije. Ozbiljne odluke. Isto tako predskazuje privremenu krizu, sumnju, zamaranje nevažnim detaljima.

Ljubavnici – Svijet: najvažnija poruka ove kombinacije jeste da ljubav nije ondje gdje mislite ili pretpostavljate nego na drugom mjestu (osobi). Može označavati ljubavnu vezu sa osobom iz daleka, strancem, egzotičnom dušom. Za one koji su u vezu ili braku kombinacija kreira mogućnost zajedničkog stvaranja i uživanja. Preporučuje se da proširite svoj horizont i izađete iz ustaljenih okvira.

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI