0
MALAHIT - DONOSI NADU I SPOKOJ

MALAHIT – DONOSI NADU I SPOKOJ

MALAHIT – DONOSI NADU I SPOKOJ

Malahit je bakarni karbonatni hidroksidni mineral.

Iako kod nas nije dovoljno poznat, riječ je o popularnom poludragom kamenu intenzivne tamnozelene boje, veoma cijenjenom u cijelom svijetu.

Za malahit se govorilo da uliva nadu i spokojstvo, donosi zdravlje i uspjeh, stimulira ljubav i sreću. Posebno je blagotvoran za osobe koje su rođene u horoskopskom znaku Jarca.

Ako se redovito previja na zglobove, odstranjuje reumatične bolove, a ako je položen na rane, vjerovalo se da zaustavlja krvarenje i ublažava bolove.

Malahit navodno štiti i od trovanja, a djeca koja bi ga nosila oko vrata, čuvao je od svih nezgoda,opasnosti i bolesti.

Vjeruje se da malahit otklanja psihičke traume i blokade, harmonizira organizam, izvlači negativnu energiju i pomaže u liječenju bolesti očiju.

Takodje se smatralo da malahit ublažava bolove prilikom nicanja prvih zuba, a spravljeni amuleti i hamajlije od malahita štitili su od urokljivih očiju, zlih pogleda i štetnih i negativnih uticaja.

Trudnice koje bi za vrijeme trudnoće oko stomaka nosile malahit, smatrale su da će imati lakše porode i da će novorođenčad biti zdrava i snažna.

Ako bi za vrijeme porođaja malahit bio vezan za desno bedro očekivao se potpuno bezbolan porod!

Ahmed Bosnić: iz “Knjige tajni”

Tibetanski horoskop: Drevna filozofija otkriva sve o Vama na osnovu godine rođenja!

Tibetanska filozofija kaže da godina rođenja može da odredi kakva ćemo postati ličnost, ali nam mnogo govori i o tome kakvi smo bili u prošlim životima, piše dnevno.rs.

Tibetanski horoskop: Drevna filozofija otkriva sve o Vama na osnovu godine rođenja!

Kome ne bi dobro došla ekstra doza sreće?! Feng Shui praktičari imaju mnogo savjeta za privlačenje sreće i bogatstva u život, a kažu što više ih primijenite to ćete lakše privući ljubav, novac i zdravlje.

Povećajte sreću s Feng Shuiem

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI