0
Mars u Ribama

Mars u Ribama do 01.01.2019

Mars u Ribama do 01.01.2019

Krupna astrološka novost: od 15. novembra do 31. decembra Mars će prolaziti kroz Ribe nakon “cijele vječnosti” u Vodoliji

Ne samo što će planeta akcije i borbe sada dobiti obilježje Riba, nego će se i njegovi odnosi prema znakovima drastično promjeniti.

Rakovi, Škorpije, Bikovi i Jarčevi će biti povlašteni, dok će Blizanci, Strijelci i Djevice biti u povećanoj opasnosti od povreda, upala, sukoba i iscrpljivanja.

Dok je Mars u Ribama, ranjivost je povećana. Svi će morati više da paze na sebe u zdravstvenom i pravnom smislu.

Prvi opasan datum za cjeli Zodijak nastupa već 19. novembra, kad Mars dolazi u kvadrat s Jupiterom. Mogli biste da odete predaleko, preuzmete nerazumne rizike i zamjeriti se jačem.

Mars je u Ribama nervozan i pritajen. Više se služi spletkama i zaobilaznicama, nego udarcima i prodorima. Ako ste inače miroljubivi, sad ćete se savršeno uklopiti u okruženje. Ko je sklon svađi, postaće pitomiji ili će ga okolnosti pripitomiti protiv njegove volje. Biće lakše da ostvarite cilj lukavošću, taktiziranjem i pregovorima nego silom.

Budući da Ribe (uglavnom) nisu fizički agresivan znak, kad je Mars u njemu – veća je opasnost od pasivne agresije. Kad se osetite oštećeni ili uvređeni, mogli biste da nađete indirektan put izražavanja svog protesta i otpora, na primjer, tišinom i li ignorisanjem.

Ovo je odličan planetarni položaj za kreativan rad, meditaciju, opuštanje i iscjeljivanje. Imat ćete bujniju maštu i oštriju percepciju, ali ćete se slabije koncentrisati na zadatke.

Manje stabilni pojedinci će pretjerano sanjariti, opijati se i prejedati. Držite sami sebe na oku u periodu slavlja i klonite se pretjerivanja s jelom i pićem.

Ostatak teksta poslušajte OVDJE

 

tportal.hr

Oznake:

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI