0
Mars u Strijelcu

Mars u Strijelcu-BORAC ZA PRAVDU I SLOBODU (13.12.2021.-24.01. 2022.)

Energija Marsa u Strijelcu pokrenuće da sa oduševljenjem, entuzijazam, optimizam vodi u akciju ili borbu za pravdu i slobodu i ako se promišljeno i dobro uđe u to cilj se može ostvariti.

13.12. kada Mars uđe u Strijelca, znak promjena, koji je pod uticajem Jupitera, on će biti u Vodoliji na 26 stepenu. Jupiter u tom znaku podstiče humanost i visoke ideale, koji su bliski i znaku Strijelca. On u znaku Vodolije podstiče grupno zalaganje za te ideale, posebno humane. Te možemo očekivati da će Mars u Strijelcu pokrenuti da sa većim žarom se ulazi u poduhvati i da se hrli ka cilju sa pojačanim optimizmom i smelo.

Svi oni koji imaju Mars u Strijelcu, Ovnu ili Lavu, ili Sunce osjetiće ovu energiju i biti spremni da se bore, da ulaze u poduhate ili avanture nošeni povećanim optimizmom i željom da se dosegne pravda ili sloboda. Neće tu biti kolebljivosti, odstupanja, već zamaha, poleta u borbi za neki viši cilj.

Kako je i Sunce u Strijelcu, energija i polet su veliki i pozitivnosti imaće biti više i djelovati da se ide u ostvarenje onoga što je sveto. Što postoji misija da se nešto ostvari, to je pokretačka energija da se do nje dođe prisutana.

Kako su Saturn u Vodoliji i Uran u Biku u kvadratu ima pojane netrepeljivosti, suprostavljanja, napetosti u vazduhu i težnje za promjenam, energija Marsa u Strijelcu će pokrenuti na borbu i kroz pravne stukture.

Pomračenje Sunca 04. 12. je pokrenulo želju za promjenom i akciju da do promjene dođe, a Mars u Strijelcu će podići energiju na jedan viši nivo. Odnosno unijet će entuzijazam, optimizma povećati u stremljenju za osvajanje onoga za šta se zalažemo.

Ovo je period kada će se više putovati, kada će energija da se ispoljti i kroz kretanje, bavljenje sportom, ali i na putovanjima i u inostranstvu, ko ima sreće da putuje.

Mars u Strijelcu, kao i Sunce koje će tu biti do 22.12. uticaće i na energiju koja će se ogledati u mentalne aktivnosti, kao što je učenje, studiranje, dosezanje do vih znanja. Nije slučajno što vrijeme kolukvijama, ispita kreće u peridou Strijelcu i što sada treba da se radi, uči da bi se napredovalo.

Mars u Strijelcu donosi više avnturističkog duha, a posebno je jak u drugoj dekadi Strijelca, gdje će biti od 27.12. do 10.01.2022… 30. 31.12. biće u sekstilu sa Saturnom u Vodoliji i tada bi trebalo da ima više istrajnosti u ostvarenja nekog cilja i boljih rezulata, više akcija koje su uspješne, više kretanja, putovanja.

Oko 10,11.12. budite oprezniji, posebno u kretanju, saobraćaj. Moguć je manjak energije, inicijative, ali i tendencija da ima virusa, da on slabi orgazam kod nekih. Prošlog puta 2019. on je tako uticao, te gledajte da jačate imunitet i otpornost organizma i u period prije ovog.

Ne preporučujem da uđete tada u neke nove aktivnosti, ili da putujete. Posebno ako je vlažno, maglovito vrijeme. aktivnosti mogu biti nečem pometene, moguće su i greške.

Osobe koje imaju podznak u Strijelcu, će biti više aktivne, dobro bi bilo da budu i fizički više aktivne, da se više kreću. Imaće težnju da se bore za neki ideal, cilj, a najbolje će proći ako to čine zajedno sa drugima. Biće strasni, hrabri. Važno je da ne budu nestrpljivi i da energiju usmjere ka jednom cilju, da je ne rasipaju i da ne ulijeću nepromišljeno u nešto.

Za sve koji putuju, posebno međunarodnim putevima važno je da ne žurite, posebno oko 17.12, kada će Mjesec u Blizancima biti u opoziciji sa Masom u Strijelcu, ali i 19. 12. kada će biti Pun Mjesec u Blizancima.

Sa Marsom u Strijelcu ciljevi se lakše ostvaruju ako vjerujte u njih. Istina ima više i vjerskog fanatizma, ali i vjerskog žara. Borba za pravednije društvo, borba za pravdu i slobodu kreće od 13.12, intenzivnije. Avanturistički duh je prisutan. Neki će uleteti u ljubavne avanture, posebno što je i Venera u konjunkciji sa Plutonom.

Svetlana Milenković-Filipović

Photo by Felipe Simo on Unsplash

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI