0
MERKUR JE UŠAO U ZNAK VODOLIJE

MERKUR JE UŠAO U ZNAK VODOLIJE, 31.1.2018 desetak minuta iza eklipse u znaku Lava;

MERKUR JE UŠAO U ZNAK VODOLIJE, 31.1.2018 desetak minuta iza eklipse u znaku Lava;

te je u karti Merkura, isti ascendent u Raku, a Merkur u osmom polju TRANSFORMACIJE, u sekstilu je sa MARSOM U STRIJELCU, te je neophodna samokontrola i u riječima i postupcima, doduše pravdoljubivi, ali ishitreni Mars u Strijelcu svojim položajem, sekstilom treba da podrži Merkura u svojim nastojanjima, da mu podigne raspoloženje.

Vladar karte je MJESEC pomračeni, u konjunkciji sa CERESOM i PLANETOM ZEMLJOM. Još uvijek je u djelovanju eklipsa Mjesečeva, ali MERKUR koji predstavlja viši um, razum, energiju razlučivanja, najbliži je Suncu, sinonimu Duha (doduše Sunce se trenutno više bavi Venerom, potrebniji joj je i ona njemu, u konjunkciji su, pa Venera podiže energiju na više, doprinosi kvalitetu).

Mjesec je um, emocija, naročito u znaku Raka, te bi stoga MERKUR trebalo da podigne misaonu, mentalnu energiju na viši nivo, da bude inicijator za promjenu na bolje u stavu, razmišljanju, i donošenju razumnijih odluka, uz pomoć samodiscipline.

Evo slobode u mislima i riječima. Ali ta sloboda ne podrazumeva slobodu da provociramo i “napadamo” verbalno druge, već je to sloboda MISLITI NA SVOJ SOPSTVENI NAČIN, bez da nam drugi nameću svoje stavove, i bez da mi ograničavamo druge.

Svako ima pravo da misli SVOJOM GLAVOM, to je poruka iskrenog, prodornog, revolucionarnog Merkura u Vodoliji.

Merkur u Jarcu donio nam je duboke uvide, kontrolisao emocije svojim logičnim razmišljanjem, ali nas je vraćao u prošlost i podsjećao na greške koje smo načinili u danima koji su ostali iz nas i time je stavljao teret grešaka na naša leđa, što je nekima bilo preteško breme, jer je Saturn vladar Jarca strogi i ponekad nemilosrdni sudija. Što je nekad dobro, ali on, iako je pravedan i prepošten zna da bude prestrog u svojim zahtjevima.

Merkur u Vodoliji (egzaltiran) je sasvim drugačiji, on je uvijek okrenut budućem i sadašnjem času, i sugeriše, ZABORAVITE ŠTO JE BILO, OPROSTITE SEBI, BACITE TAJ TERET SA VAŠIH LEDJA, IDITE NAPRED, PAZITE SAD ŠTA ČINITE! DAJTE SLOBODU I SEBI I DRUGIMA. Ovo se odnosi na sve, jer je riječ o tranzitnom Merkuru. Odlika Merkura u Vodoliji je DA MISLI ONO ŠTO I GOVORI. KOD NJEGA JE, kako naš narod kaže, “ŠTO NA UM TO NA DRUM”!

Ali Merkur u slobodoljubivoj, revolucionarnoj Vodoliji, ipak TREBA DA OBRATI PAŽNJU KAKO I KAD I ŠTA GOVORI, bez obzira što je BORAC ZA ISTINU.

Astrolog Olga Milošević / olga23milosevic@gmail.com / foto pixabay.com/ trecadimenzija.com

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI