0
MERKUR kao KOSMIČKA ANTENA

MERKUR kao KOSMIČKA ANTENA

MERKUR kao KOSMIČKA ANTENA

da se podsjetimo: šta je MERKUROVA PETLJA

Većim djelom godine Merkur prati Sunce, direktnim hodom, ali s vremena na vrijeme, otprilike tri puta godišnje, u trajanju od tri nedjelje, on počinje da se kreće retrogradno. To znači da on PRIVIDNO ide unazad, posmatrano sa Zemlje. Ali, u stvari, on usporava svoju brzinu, zatim zastaje i počinje da ide prividno unazad, ostavljajući na svodu trag od promjene smjera koji se naziva „MERKUROVA PETLJA”. To se u astrologiji naziva Merkurovo retrogradno kretanje, koje uvijek budi interesovanje kod onih koji su čuli za takvo njegovo „ponašanje”.

Tačke u kojima on zastaje i pravi zaokret vrlo su važne. To su datumi početka i završetka retrogradnosti, odnosno početka direktnog hoda.

Svjesnost je blisko vezana za Merkur. Funkcija Božanskog ili Kosmičkog (ako je tako nekome bliže) sopstva koje je predstavljeno Suncem, i svjesnosti – kao Merkura, simbolizovana je njihovom blizinom i činjenicom da se često nalaze u istom znaku Zodijaka, jer Merkur se od Sunca udaljava najviše 28 stepeni.

Merkur je, u stvari, PRENOSILAC SVIJESTI, KOSMIČKA ANTENA… Sva čovjekova dostignuća su djelovanje Kosmičke integencije kao NADSVJESNOG UMA, koji funkcioniše refleksijom Univerzalnih ideja u individualne umove ljudi. Naše kreativne misli su refleksija Univerzalnog Nadsvjesnog uma, jer u stvarnosti postoji SAMO JEDAN UM, SAMO JEDNA SVIJEST naslijeđena u svemu stvorenom… Individualna svijest je suptilan mehanizam Kosmičke kreativne inteligencije, koju nazivamo Apsolut, ili Bog.

Stoga, Merkur ima VELIKU ULOGU U PROSVJEĆIVANJU ČOVJEČANSTVA.

Generalno govoreći, u vrijeme faze retro Merkura dolazi do zastoja komunikacije, do nerazumijevanja među ljudima, čak i među onima koji inače dobro komuniciraju. Bilo koji vid komunikacije je u haosu, mobilni telefoni se ili kvare, ili se gube. Ovo ne mora da bude svakome, jer svako ima svoju astrološku kartu, i slaba i jaka mjesta u njoj…  Ali, generalno govoreći, retro Merkur stvara zbrku u svim vidovima komunikacije. Ali, odličan je za sve završetke poslova, čija realizacija nije bila moguća u nekom prethodnom periodu. Sređivanje i vađenje nekih novih dokumenata nije preporučljivo, odnosno predavanje za vizu za neki duži boravak u stranoj zemlji, ali moje dugogodišnje iskustvo govori da UPRAVO u tom vrijemenu dobijaju vizu oni koji je već čekaju dugo vremena, znači nešto staro, zakasnelo sada ima uspjeha…

ali, u vrijeme retro Merkura nije povoljno kupovati nova vozila ili bilo šta od tehnike, jer se može dogoditi da se brzo pokvare ili da imaju neku greškicu.

Dakle, RETRO MERKUR NIJE IDEALAN ZA NOVE POČETKE, NOVE POSLOVE, NOVE LJUBAVI, ALI JE ODLIČAN ZA DOVRŠAVANJE VEĆ ZAPOČETIH POSLOVA I PLANOVA. DOBAR JE ZA VRAĆANJE STARIH LJUBAVI I PRODUBLJIVANJE SVIH ODNOSA, VRAĆANJE STARIH DUGOVA… JER MERKUR U RETRO FAZI VIŠE LIČI TEMELJNOJ I ODGOVORNOJ DJEVICI, nego, komunikativnim, radoznalim, ponekad POVRŠNIM BLIZANCIMA, odnosno tako izgleda, jer brzo mjenjaju fokus interesovanja, da što više informacija apsorbuju.

Medjutim, evo retrogradni Merkur dokazuje da Blizanci nisu uvijek površni, već da imaju svoje faze okretanja spoljnom svijetu i želji za komunikacijom, i okretanju svojoj dubokoj unutrašnjoj prirodi, odnosno mentalnoj i verbalnoj tišini i izolaciji. Jer, zna se uBlizancima postoje dvije različite prirode, Kastor i Poluks (po legendi), jedan smrtni, odnosno okrenut spoljnom, materijalnom svijetu, i drugi besmrtni, duhovni, okrenut svom bogatom unutrašnjem svijetu… Kako, kad i u kojoj situaciji ispolje sebe… Zato Blizanci, pa i Djevice ponekad pokazuju svoja dva lica… Blizanci dječje i iznenadjujuće zrelo, Djevice, meko i strogo, nevjerovatno velikodušno, odricateljsko, a ponekad sebično, zapravo, previše vezano za materijalno… Ali, zapravo retro Merkur više ispoljava prirodu Djevice, jer je više okrenut unutrašnjem svijetu, samoanalizi, nego Blizančevim spoljnim kontaktima sa drugima. Direktan Merkur više ispoljava prirodu Blizanaca.

…I tako naš zagonetnii nestašni Merkur stalno nešto „petlja” krećući se čas kroz spoljni, svojim direktnim hodom, KADA I NAS SVE INSPIRIŠE NA KOMUNIKACIJU I AKCIJE U SPOLJNOM SVIJETU, čas kroz unutrašnji svijet, svojim retrogradnim hodom, i KADA NAM PORUČUJE da treba da se malo otrgnemo od vezanosti za materijalni svijet i potražimo i miri tišinu u našoj unutrašnjoj prirodi. Jednostavno rečeno, Merkur u direktnom hodu označava SPOLJNU KOMUNIKACIJU, a u retrogradnom hodu UNUTRAŠNJU KOMUNIKACIJU, odnosno SAMOANALIZU I RAZLUČIVANJE.

za Trecadimenzija.com Astrolog Olga Milošević 00391 691542912 / foto pixabay.com / trecadimenzija.com

Oznake:

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI