0
Merkur kreće direktno 15.05

Merkur kreće direktno 15.05.: Kako iskoristiti ovaj period za bolju komunikaciju i uspjeh u karijeri

Merkur, planet koji vlada komunikacijom, tehnologijom i putovanjima, kreće direktno 15. maja nakon nekoliko nedjelja retrogradnog kretanja. Retrogradni Merkur može donijeti probleme u komunikaciji, tehničke probleme i kašnjenja u putovanjima, stoga će njegovo direktno kretanje donijeti olakšanje u ovim područjima.

Ipak, do kraja mjeseca Merkur će se još uvijek nalaziti u postretrogradnoj sjenci, što znači da se još uvijek mogu pojaviti neki od problema iz prethodnog razdoblja. Stoga je važno nastaviti s oprezom u komunikaciji i putovanjima te pratiti situaciju sa tehničkim uređajima.

Uz to, Merkur u postretrogradnoj sjenci također može donijeti prilike za rješavanje starih problema ili poboljšanje odnosa s ljudima s kojima imate neke nesuglasice. Ovo je vrijeme da se završe nedovršeni projekti ili da se preuzme odgovornost za prethodne pogreške.

Ukratko, Merkurovo direktno kretanje donosi olakšanje u području komunikacije, tehnologije i putovanja, ali još uvijek je važno biti oprezan u tim područjima do kraja mjeseca zbog postretrogradne sjene. Ipak, ovo je vrijeme za rješavanje starih problema i poboljšanje odnosa.

Također, Merkurovo direktno kretanje može biti povoljno vrijeme za pokretanje novih projekata ili započinjanje novih aktivnosti koje su se činile blokiranim ili odgođenima tokom retrogradnog razdoblja. Merkur u direktnom kretanju potiče jasnoću i razumijevanje, pa može biti lakše donositi odluke i izražavati se na jasan način.

S druge strane, postretrogradna sjena Merkura može uzrokovati poteškoće u komunikaciji i tumačenju informacija, stoga je važno obratiti pažnju na detalje i provjeriti da li ste razumjeli ono što vam je rečeno prije nego što djelujete na temelju tih informacija.

Ukoliko se tokom retrogradnog razdoblja dogodila neka neugodnost ili nesporazum u odnosima s drugim ljudima, ovo može biti povoljno vrijeme da se razjasni situacija i da se pokuša riješiti problem. Komunikacija koja se temelji na poštovanju i razumijevanju može pomoći u prevladavanju prepreka i poboljšanju odnosa.

U svakom slučaju, Merkurovo direktno kretanje i postretrogradna sjena su prirodni ciklusi koji se ponavljaju nekoliko puta godišnje i koji donose promjene i prilike za lični i profesionalni rast. Važno je biti svjestan njihovih uticaja i prilagoditi se situaciji kako biste iskoristili najbolje što vam ovaj period može ponuditi.

Astrolog K.Leo za Treću Dimenziju

Image by 愚木混株 Cdd20 from Pixabay

Ovaj događaj donosi veliku priliku za postavljanje novih ciljeva u vezi sa finansijama, tijelom i odnosima, te je važno iskoristiti ovu energiju kako bi se postigao napredak u ovim oblastima.

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI