0

Merkur u znaku Vodolije od 13. februara do 5. marta

Merkur u znaku Vodolije od 13. februara do 5. marta

Merkur je na posljednjem stepenu znaka Jarca i uskoro prelazi u fiksni vazdušni znak Vodolije. S obzirom da je Merkur u Vodoliji u vazdušnom znaku, on konstantno djeluje u mentalnom i vizuelnom smislu. Ima stalnu potrebu za razumijevanjem i verbalizaciji, vrlo je komunikativan i društven, ali se ne zadovoljava sa običnim razgovorima. Sve povezuje sa mentalnim utiscima, apstraktnim i naprednim idejama.

Komunicira otvoreno, brzo, nekada napeto, nepristrasno, idealistički i vrlo napredno i inteligentno. Ideje i razmišljanja su mu originalna, napredna i uvijek isped vremena u kojem živi.

Genijalnost intelekta i sklonost reformatorskim idejama. Sposoban za munjevitu spoznaju i najvišu intuiciju na mentalnom nivou. Ekscentrično mišljenje i pogled uvijek usmjeren prema budućnosti.

 Kod Merkura u Vodoliji je prisutna želja i potreba za grupnim komunikacijskim procesom. Otvoren je i spreman da čuje mišljenje drugih ljudi i prihvati neke nove ideje.

Njegova želja da izrazi svoju nesvakidašnju inteligenciju uvijek je pod uticajem slobode. Ovaj Merkur razmišlja eksperimentalno i pronalazački, i svoj istraživački karakter usmjerava na mogućnost za promjenama, modernizaciji i napredku.

Aktivan je društveno, prijateljski naklonjen i spreman da pomogne i posavjetuje drugog. Često umije da ispolji bunt i da oponira kroz razgovor, ako pokušate da mu nametnete neka stroga i konzervativna pravila. Govori na buntovan način, jer misao i ideja u sebi nose neki vid rizika. Izražena je dobra i istrajna koncentracija, koja zbog fiksnog znaka teži stabilnosti, posebno društvenoj i mentalnoj, ali zbog vazdušnog elementa na jedan lepršav i inteligentan način.

Jasmina Kurcinak

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI