0
MJESEC U TRANZITU KROZ ZNAKE

MJESEC U TRANZITU KROZ ZNAKE

MJESEC U TRANZITU KROZ ZNAKE

za trecadimenzija.com Piše Astrolog – Milan Šašić / Kontakt – 00381 64 217 0930

U prosjeku za 28 dana Mjesec obiđe oko Zemlje i prođe svih 12 znakova zodijaka. U tih 28 dana bez obzira u kojoj je fazi on donosi i određena raspoloženja.

 

Mjesec u Ovnu će probuditi osjećanja i pretvoriti ih u poprilično vatrena, ili bar veoma topla. Cjelokupna energija u ovom slučaju je vezana za osjećaje, a erotski naboj se povećava na kvadrat. Na momente je neophodna i autokontrola. Ne treba preterivati sa pićem i treba pritisak držati pod kontrolom. Ako radite nešto ne pretjerujte. Nuspojave mogu biti migrene, bol u očima i visok krvni pritisak.

 

Mjesec u Biku, moguće da vas učini donekle tromim, ali više nemarnim i nepažljivim. Ne pretjerujte sa pićem i slatkišima (mada volim izreku da hedonizam jača organizam), upravo ta pretjerana ležernost i flegmatičnost mogu da ostave loš utisak na mjestima gdje vam je baš važno

 

Mjesec  u Blizancima utiče na to da malo živnete. Pruža vam se mogućnost da dokažete neka svoja gledišta, da se bavite djecom (ali im ne popuštajte previše), ili mladima, moguće planirati putovanja ili putovati više u smislu izleta i kraćih odlazaka, pojačaće vam se i erotske želje. Moguće da ćete se nekako više nagonski ponašati, ali nije to tako loše ponekad, ako niste previše površni.

 

Mjesec u Raku budi senzitivnost romantičnost kao i boemsku narav, ali može izazvati i depresivnost, promjenjivost raspoloženja i povlačenje u sebe. Najbolje je izaći negdje pored vode ne planirati previše, ne razmišljati previše i opustiti se.

 

Mjesec u Lavu stavlja naglasak na to da malo sebe više cjenite ili da se izdignete iznad svojih mogućnosti i bitno je ne pretjerivati i ne postati razmetljiv, ne dramiti. Dobro je ako može da se iskoristi prilika za izvjesnim poboljšanjem položaja ili promjenom istog na bolje. Ovakav Mjesec naglašava i jaku erotiku pa eto šanse za popravljanje raspoloženja.

 

Mjesec u Djevici daje pojačan smisao za analizu i ne voli površne razgovore. Stavlja naglasak i na pojačanu želju za kritikovanjem. Voli kvalitetan humor i budi osjećaj da ste spremni na sve, ali nekad izazove i melanholičnost, pomirljivost, skrušenost, postaje se predan sudbini ili pomiren sa sudbinom. Problemi sa probavom.

 

Mjesec u znaku Vage obično omogućava dosta zabave, društvenih događanja i harmonije u odnosima. Otvara i mogućnost da se lakše upozna neko i ostvari lijep odnos. Radi poprilično na estetici i rafiniranosti pa je sve u tom domenu poželjno raditi. Nema mjesta depresiji sa Mjesecom u Vagi ali oprez u vožnji je poželjan.

 

Mjesec u Škorpiji  omogućiće iskazivanje onih nježnih i dubinskih osjećaja. Ne povlačite se u sebe jer sa ovakvim Mjesecom se često sreću sudbinske ljubavi. Naravno neophodno je biti oprezan jer mogućnost fizičkih povreda je pojačana. A suprotno od nježnih osjećaja čest je izazivač ljubomore pa gledajte da je ne probudite, jer je ljubomora najveće nespokojstvo i nasilje nad sobom i nad drugima.

 

Mjesec u Strijelcu obično omogući da ako ste se i naljutili, brzo će te se odljutiti i zaboraviti, postati pristupačni i otvoreni, velikodušni (ili sve to prema vama), ali će strast ostati na istom nivou (što nije loše). Osvajaćete simpatije, možete rješiti pitanja vezana za obrazovanje ili sudska, pravna ili administrativna. Tada planirajte, dogovarajte, uplaćujte aranžmane za putovanja ili ljetovanja. I iščistite malo organizam od svega unijetog. Žuč  mnoge podsjeti na to.

 

Mjesec u Jarcu umije da uzrokuje pad energije, manjak ambicije, nekakvu vrstu ohlađenosti i ne želje za aktivnošću i zabavom, da izazove osjećaj da ste žrtva nečega ili nekoga. Sa druge strane to se može maksimalno iskoristiti da se srede misli, da se odmorite maksimalno u osami i da se uključi budna i racionalna svijest i osmisli dalja akcija i aktivnosti.

 

Mjesec u Vodoliji budi maštu u vama i omogućava nekim novim idejama da zažive i da se ostvare. Čak i ako ste loše raspoloženi imaćete volju da isterate zamišljeno do kraja. Bude i naglašena mogućnost da se ostvare određene važne veze ili da se uz pomoć prijatelja ili društva ili društvenih veza ostvari zamišljeno. Ima se naklonost okruženja a i želje se mahom ostvaruju. Sve što ne treba da uradite je da se izolujete i osamite.

 

Mjesec u Ribama umiruje i naglašava romantično raspoloženje. Doprinosi da se iz nekog malo pasivnijeg stanja polako korak po korak ostvari zamišljeno. Ljubaznost ovdje pobjeđuje sve prepreke. Sa Mjesecom u Ribama obično su naglašeni snovi koji nose određenu poruku pa nije loše da ih zapamtite i rastumačite. San često postane java, dok java snove sanja.

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI