0
Mlad Mjesec i Pomrčina Sunca

Mlad Mjesec i Pomrčina Sunca 14 decembra 2020

Mnogim znakovima dogodiće se pravo čudo

Zvijezde pomrčine Sunca


Pomračenje Sunca 14. decembra u znaku Strijelca poravnava se sa zvijezdom u Sazviježđu Škorpije. Ovaj nesklad je posljedica precesije ekvinocija koja je pomaknula Sunčeve znakove gotovo čitav znak van poravnanja sa Sazviježđima iz kojih su dobili imena prije 2000 godina.
Mladi mjesec u decembru 2020. godine se poravnava sa zvijezdom zvanom Lesath u žaoci Škorpije. Ali još je bliže zvijezdi koja označava glavu Ophiuchusa, držača zmije zvanog Rasalhague.


Kaže se da sazviježđe Ophiuchus daje strastvenu i lako zavodljivu prirodu, slijepu dobrotu i rastrošnost, zajedno s malo sreće, neviđenim opasnostima, neprijateljstvom, svađom i klevetom i opasnošću od trovanja.
Ovo sazviježđe se također naziva Eskulap i drži se da vlada lijekovima. Daje razboritost i mudrost, moć otkrivanja ljekovitog bilja i vještinu u izlječenju od ugriza otrovnih zmija.


Fiksna zvijezda Rasalhague ima prirodu Saturna i Venere. Daje nesreću kroz žene, izopačene ukuse i mentalnu izopačenost.
Rasalhague čini ljude posebno sklonima infekcijama izazvanim toksinima i sklonosti medicinskim ili halucinacijskim lijekovima, stimulirajućoj hrani i prekomjernom konzumiranju alkohola. Postoji opasnost od ugriza insekata, zmija ili napada životinja ili bijesnih pasa.


Sunce u konjukciji sa Rasalhagueom: Rezervisan, promišljen, studiozan, sumnjičav, osamljen, ugled za atletiku, malo bogatstva, nebriga za mišljenje javnosti.


Mjesečeva kojunkcija sa Rasalhague: Javna istaknutost u vjerskim pitanjima, povoljno za dobitak. Velika sklonost infekcijama općenito i epidemijskim infekcijama.


Fiksna zvijezda Lesath je prirode Merkura i Marsa. Daje opasnost, očaj, nemoral i zlonamjernost, a povezan je s kiselinskim otrovima.
Ali Lesath također daje i eksperimentisanje, oštar intelekt i pronicljivu pamet koja se može pokazati jednako opasna za protivnika poput noža. Poduzetni duh izoštrenosti uma daje uspjeh u raspravama, poslu, sportu i visokim funkcijama uopšte.

Treća Dimenzija

Ovaj mlad Mjesec dogđa se istovremeno kad i pomračenje, pa nas očekuju znatno veće promjene i pojačana energija.

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI