0
mlad mjesec

Mlad Mjesec (mladina) 1. februar u 06.46h.

Piše Astrolog Milan Šašić / 00381 64 217 0930

U vrijeme mladog Mjeseca tačnije u fazi rasta, ili kada Mjesec počinje da se “puni”, naglašeno je dobar period za započinjanje bilo čega. Period mladog Mjeseca je period rasta energije.

Ako ste u poziciji da morate donositi neke važne odluke ili morate da izvršite važne i korjenite životne promjene to je period kada je na nebu mlad Mjesec, jer vam to garantuje da ćete uspjeti, i što je mnogo bitnije i istrajati u namjerama.

Sve što započnete u fazi mladog Mjeseca ima naznaku trajnosti posebno prvog dana. Faza mladog Mjeseca, u trajanju od sedam dana, je idealna za sve one koji žele da drže dijetu ili da započnu sa držanjem dijete, a nakon januara ovaj put mnogima je i neophodna, jer ova faza garantuje da će u tome i istrajati. Podjednako se ovo odnosi i na započinjanje odvikavanja od svih loših i nezdravih navika.

Želite li da se otarasite pića, cigareta i sl. poroka birajte fazu kada Mjesec raste tj. perid mladog Mjeseca i uspjet ćete. U ovoj fazi organizam savršeno funkcioniše kada je izbacivanje otrova u pitanju i veoma je uputno u organizam unositi što više tečnosti sa naglaskom na biljne čajeve, kao i što više povrća i voća sa naglaskom na antioksidante.

Tijelo se savršeno može osvježiti i proljepšati u ovoj fazi Mjeseca, i svi vidovi sporta ili vježbanja donose brze i vidljive rezultate.

Frizerske salone posjećujte isključivo u fazi mladog Mjeseca jer kosa brže raste i osvježava se, a i svi kozmetički tretmani su i više nego poželjni u fazi mladog Mjeseca. A možete očekivati zbog Jupitera na 7 stepenu znaka Riba, dodatnu pogodnost, koja bi mogla da se manifestuje u smislu da vas sreća ili srećne okolnosti nekako pogledaju i da se neke loše situacije, nekako preokrenu u dobre tokom ovih nedjelju dana.

Photo by Jie Wang on Unsplash

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI