0
MOĆNE VRADŽBINE MAROKANSKE MAGIJE

MOĆNE VRADŽBINE MAROKANSKE MAGIJE

Autor teksta: Raif Esmerović

Između svih drugih arapskih naroda sa sigurnošću se može konstatirati kako su Marokanci, kao i Alžirci, još uvijek u velikoj mjeri skloni raznim vrstama mađijske prakse, pa čak i obožavanju džinnova, odnosno njihovih kraljeva. Naime, u Maroku postoji nekoliko svetilišta koje narod redovito pohodi a za koje se tvrdi da su grobovi istaknutih duhova. Na tim mjestima, kao i mnogim drugim, izvode se i bacaju razne čini kojima se želi promijeniti nečija sudbina.

Osim toga, među Marokancima vijekovima egzistira takozvani muslimanski vudu, jedan oblik afričkog vudua koji se spojio sa islamskom tradicijom, i na takav način iznjedrio poseban kult, u kojem centralno mjesto zauzima Zar, ili bolje rečeno, ekstatični ples tokom kojeg se prinose krvne žrtve istaknutim džinnovima a koji onda zauzvrat opsjedaju tijela prisutnih plesača. U ovim pomalo jezivim, ali i fascinantnim plesovima, dolazi do brojnih izlječenja, predviđanja sudbine kao i doznavanja novih načina čaranja, koje duhovi otkrivaju ljudima, baš kao u drevna vremena.

ZAVEDITE KOGA ŽELITE

Kako biste osvojili određenu osobu ili privukli ljubav potrebno je da nabavite jednu običnu svijeću, mada je svakako ona crvena boje idealnija, komad bakrene žice (kojom ćete omotati dno svijeće), nekoliko igli te jedan potpuno nov nož, koji nije nikada upotrebljavan. Na svijeću okomito ugravirajte vrhom noža ime voljene osobe. Ubodite iglu na svako slovo. Odaberite vrijeme kada mislite da ta osoba spava, jer je to trenutak kada je najranjivija. Svake noći, između ponoći i jednog sata ujutro, palite svijeću i neka gori sve dok ne ispadne igla prvog slova imena, obraćajući se Veneri, boginji ljubavi, i moleći je da vam pomogne osvojiti osobu. Narednu noć treba da ispadne igla iz drugog slova imena i tako redom. Kada palite magijsku svijeću, važno je da u svojoj mašti zamisliti lice osobe koju volite i vidite ga u plamenu. Žrtva ove čarolije treba vam sama prići prije nego li što sve igle ispadnu prilikom topljenja svijeće na pod.

Ako želite da ovaj ritual bude još učinkovitiji, oko svijeće omotajte pramen kose bića za čijom pažnjom i ljubavlju žudite.

ČARKA DA SE UNIŠTI NEPRIJATELJ

Za ovu vradžbinu potrebni su vam slijedeći rekviziti:

• Pileće srce.

• Paket čeličnih igala.

• Mala fotografiju dotične osobe.

• Ekser od kovanog željeza.

• Krvavocrvena torba od prirodne svile.

Čaroliju ćete izvesti jednog utorka u periodu između Mladog i punog Mjeseca, odnosno između 7 i 8 sati ujutro. Na odabrani dan i vrijeme pileće srce stavite na  bijeli tanjur koji ste postavili na stol. Zatim sjednite ispred njega. Zabodite sve igle u srce jednu po jednu, svaki put bacajući drugu kletvu poput “Neka nemaš mira ni sreće, od danas pa zauvijek!, “Neka te prati samo zlo i neka te niko ne voli!, itd… . Zatim uzmite ekser u svoju desnu ruku, probodite srce s jedne strane na drugu, govoreći: “Neka te ovaj ekser dugo drži u životu i neka te nijedno iskušenje ne poštedi.  Uzmite fotografiju i stavite srce na nju na kojoj ostaje 11 dana. Onda sve to stavite u krvavocrvenu vrećicu od prirodne svile i ostavite na neko tamno mjesto za koje samo vi znate. Nikada više tu vrećicu ne smijete dodirivati niti bilo kako koristiti. Ostaje tu gdje je dok u potpunosti ne istruli. Učinak ove čarolije mržnje je stalno mučenje vašeg neprijatelja brojnim bolestima. Čarka se potpuno aktivira i počinje sa djelovanjem dvadeset jedan dan nakon izvođenja.

Na kraju opisa ovog rituala važno je naglasiti da on pripada području crne magije te svakog ko ga prakticira dovodi u opasnost od povratne reakcije na primjer u slučaju da osoba nosi hamajliju. Ukoliko se, unatoč ovom upozorenju, ipak odlučite prepustiti svojoj mržnji, ne smijete nikome govoriti da ste izveli čaroliju jer to opet ide samo na vašu štetu.

Marokanska nacionalna zastava se smatra vrhunskom hamajlijom protiv urokljivih očiju i zla jer je crvene boje sa zelenim pentagramom. Upravo zbog toga je mnogi u vidu naljepnice ili minijaturne zastave, čak i oni koji nisu Marokanci, stavljaju na zidove kuće ili u auta da ih štiti od nesreće.

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI