0
NOV MJESEC JE U ZNAKU OVNA

NOV MJESEC JE U ZNAKU OVNA

NOV MJESEC JE U ZNAKU OVNA

u perigeju, najbliži Zemlji je 20.4.2018. Trenutno je u znaku Blizanaca, puni se, 16,4% . Mjesec izlazi u 08,15h, a zalazi u 23,33h. Sunce izlazi u 05,47h a zalazi u 19,28h, po našem vremenu.

Nov Mjesec je u znaku Ovna, prebivalište Marsa. Ovo je ujedno i mjesto egzaltacije Sunca. Mars prolazi kroz znak Jarca i u separacionoj je konjunkciji sa Saturnom u Jarcu. Kada je Nov, odnosno Mlad Mjesec on je u konjunkciji sa Suncem, a oboje su u napetoj konjunkciji sa Uranom u Ovnu.

Vatromet munja pravi buntovni, revolucionarni Uran, stvara tenziju u atmosferi, najavljuje neke iznenadne događaje. Ono što je već trebalo da se dogodi, akcija koja je bila propuštana tokom nekoliko prethodnih dana, sada može da se obavi. Sa upornošću Marsa i strpljenjem Saturna. Znatno su pojačani snaga volje, radne sposobnosti, želja za akcijom. Reaguje se snažno na događaj, bilo bjesom ili oduševljenjem. Naša instiktivna priroda navodi da preuzmemo akciju, da intervenišemo, a ne da stojimo po strani. To znači da ponekad možemo da reagujemo naglo i nepromišljeno, čineći netaktične postupke ili gubeći strpljenje onda kada bi trebalo da ostanemo hladnokrvni.

Merkur je krenuo direknim hodom kroz znak Ovna i ide u kvadrat sa Saturnom u Jarcu, napetost raste, Mars u Jarcu ulazi u konjunkciju sa Plutonom. Venere je u znaku Bika i biće u konjunkciji sa zvezdom Algol 21.4. 2018. Vrlo napeto vrijeme, moramo svi da budemo oprezni i klonimo se verbalnih sukoba koji pojačavaju vatru strasti. Vrijeme je da se povuče ručna, jer je ascendent u Jarcu, čiji je vladar Saturn. Na sreću Fortuna je na samom ascendentu u egzaktnoj konjunkciji sa Plutonom i koja može da ublaži eventualne neugodne prilike i donose povoljne preokrete. Jupiter kontroliše situaciju iz Zenita, u povoljnom je devetom polju, u trigonu je sa Neptunom i opoziciji sa Venerom. Aktuelni i vrlo bitni kontakti sa inostranstvom, obrazovanje, edukacija u centru zbivanja.

Saturn, glas razuma, nudi svoju hladnokrvnu prirodu u cilju samokontrole . Kada “pustimo paru” uzavrelih emocija okretanjem duhovnim aktivnostima (izlaz je kroz duhovni trigon Jupiter i Neptuna), osjećat ćemo se smirenije i osvježavajuće, iako će snažne emocije biti teško dovesti u red dok je Mlad Mjesec u strastvenom i impulsivnom Ovnu. Moguć je povećan pritisak i glavobolja. Za starije, lagana šetnja je lijek za to, jer smiruje unutrašnju napetost Mladog Mjeseca u Ovnu. Za mladje je dobrodošla neka sportska aktivnost… Dobro je uposliti um nečim korisnim i opuštajućim. Sunce je ušlo u znak Bika.

 

Astrolog Olga Milošević / olga23milosevic@gmail.com / foto pixabay.com/ trecadimenzija.com

 

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI