0
OVIH DANA, tenzija u kosmosu pazi, visok napon

OVIH DANA, tenzija u kosmosu: “pazi, visok napon”,

OVIH DANA, tenzija u kosmosu: “pazi, visok napon”

 

OVIH DANA, tenzija u kosmosu pazi, visok napon

FOTO pixabay.com

Usporimo ritam, ne odgovarajmo na eventualne provokacije, prozivke, tuđe jake impulse, ne donosimo brze, ishitrene zaključke, narednih nekoliko dana, budimo svoj na svome, okrenuti svojoj unutrašnjoj prirodi, svojoj Suštini, crpeći odatle neizmjeran mir i snagu.

Trenutno je Mjesec u Vodoliji, vodolijska impulsivna provokativna, inađijska egzaktna opozicija Urana u Ovnu i Jupitera u Vagi, Saturna u trigonu sa Uranom, trigon Severni Mjesečev čvor u Lavu. Južni Mjesečev čvor je u Vodoliji, u sektilu sa Uranom. Mjesec u Vodoliji je, po svojoj nepredvidivoj prirodi sličan ovoj opoziciji.

Naravno, da Mjesec u Vodoliji ima svoje kvalitete, kao i ova opozicija nazvana, (uz to napeta pozicija, kvadrat Marsa i Saturna) sve zajedno: “pazi, visok napon”, diže energiju, pokreće snagu volje, ali voli da provocira; Mjesec u Vodoliji je, kao i ova pozicija, brz, ishitren, buntovan, on voli da okuplja društvo, želi u suštini da stvori pozitivnu atmosferu, da napravi nešto dobro, bolje, ali voli da vodi glavnu riječ, i iz nestrpljivosti napravi često “dar-mar” u odnosima, pa je dobro usporiti ritam, reakcije, promisliti prije nego djelujemo.

Saturn u Strijelcu u kvadratu sa Marsom u Djevici traži da se slijede moralni principi, pravdoljubivost, strpljenje, tolerancija, stvara dodatno snažnu tenziju, ali pozicija Marsa ka Saturnu zna da pomjera granice ka uspjehu, otvara vrata ka rješavanju nekog problema, bilo materijalnog ili emotivnog. Neptun u Ribama je u opoziciji sa Venerom i Marsom u Djevici, dobro je slušati dobru opuštajuću melodiju, onu koja nas ispunjava, uzdiže duh, što podstiče bolje raspoloženje i smanjuje trenutnu napetost, ishitrenost.

Olga Milošević

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI