Svjetlo Svijeća: Boje i Simboli u Magiji Molitve
  0
  Svjetlo Svijeća: Boje i Simboli u Magiji Molitve

  Svijeće, osim svoje estetske uloge, često igraju ključnu ulogu u rituaalima i obredima širom svijeta. Paljenjem svijeća možemo stvoriti ne samo ugodno okruženje, već i poslati namjere i želje u svijet oko nas. Različite boje svijeća nose s ..

  Dolazi Jesen, Dolazi Mabon...
  0
  Dolazi Jesen, Dolazi Mabon…

  Autor teksta: Raif Esmerović Pored Beltaina i Samhaina, paganski praznik Mabon, koji se ove godine obilježava 23. septembra, zasigurno je najromantičniji trenutak u godini kada svjedočimo fascinantnoj preobrazbi prirode, promjeni boja i dolasku h ..

  POSTANITE MILJENIK SREĆE
  0
  POSTANITE MILJENIK SREĆE – OSVOJITE LOTO DOBITAK

  Autor teksta: Raif Esmerović Ljudi u svakodnevnom životu žele različite stvari, obično koje im zapravo i ne trebaju, ali su ih vidjeli kod nekog drugog i poželjeli, no uistinu jedino što nam svima treba jeste dobro zdravlje i sreća. Vjerovali ..

  PRAVOSLAVNOM MOLITVOM I SVIJEĆOM PROTIV ZLIH ČINI
  0
  PRAVOSLAVNOM MOLITVOM I SVIJEĆOM PROTIV ZLIH ČINI

  Autor teksta: Raif Esmerović Teoretski gledano na ovom svijetu ne postoji čovjek koji nema bar jednog dušmanina koji ga vreba sa strane, mada se u stvarnosti uglavnom ispostavi da ih umjesto jednog ima i po nekoliko. Ljubomora, zavist i pohlepa su ..

  MOĆNI RITUALI ZA PRIVLAČENJE NOVCA
  0
  MOĆNI RITUALI ZA PRIVLAČENJE NOVCA

  Autor teksta: Raif Esmerović Karanfilić ili klinčić je, vjerovali ili ne, vrlo moćan začin. Osim što obogaćuje okus jela on je glavni sastojak čarolije za stimuliranje priljeva novca. Naime, magijskom manipulacijom s klinčićem drastično p ..

  PRAVOSLAVNOM MOLITVOM I SVIJEĆOM PROTIV ZLIH ČINI
  0
  ZAPALI SVIJEĆU I ISPUNI SVOJU ŽELJU

  Autor teksta: Raif Esmerović Žute svijeće od voska, ili poznatije nazvane “voštanice”, nisu poput bilo koje druge vrste normalnih tojest parafinskih svijeća čija je najkraće rečeno glavna funkcija osvjetljavanje. Ova vrsta svijeć ..

  0
  MOLITVA I PREOKRENUTA SVIJEĆA PONIŠTAVAJU MAGIJU

  Autor teksta: Raif Esmerović Svijeće su jedan od najvažnijih elemenata u svakom ritualu neovisno da li je riječ o magiji ili religiji. Osim što predstavljaju vatru, jedan od četiri elementa prirode, one simboliziraju svjetlost, nadu i ..

  0
  KAKO SE POBRATIMITI SA VILOM ?

  autor teksta: Raif Esmerović Vile su planetarno popularna bića koje spominju predaje i legende mnogih naroda širom svijeta. U bosanskoj mitologiji smatra se da su one postale jako davno, čak prije prvih ljudski bića, te da od tada pa sve do dana ..

  0
  LUNARNA MAGIJA ZA SVE LJUDSKE ŽELJE

  autor teksta: Raif Esmerović Mjesec je oduvijek očaravao ljude u doslovnom smislu te riječi. O njemu ili zapravo njoj, jer Mjesec je samo kod nas muškog roda, a u svim drugim kulturama ženskog roda, smišljane su legende i pjesme, formirani ritu ..